Πέμπτη

Ο ανθελληνισμός βραβεύεται από το γαλάζιο "Ποτάμι"!

 



Με Προεδρικό Διάταγμα (6 Σεπτεμβρίου 2021) που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο διαβόητος Αγγλο-Εβραίος ιστορικός Μάρκ Μαζάουερ απέκτησε ΤΙΜΗΤΙΚΩΣ την Ελληνική Υπηκοότητα. Όπως έγινε γνωστό, η πρόταση για να αποκτήσει την Ελληνική Υπηκοότητα ο ανθέλλην Μαζάουερ έγινε από τον ίδιο τον Μάκη Βορίδη, προφανώς κατόπιν… άνωθεν πιέσεων.

Στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρονται οι εξής λόγοι της τιμητικής του πολιτογραφήσεως: «Ο αλλοδαπός Μαζάουερ Μαρκ ΑΣ είναι ένας διακεκριμένος ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας παγκοσμίως, ο οποίος μέσω της επιστημονικής ενασχόλησής του με την σύγχρονη ελληνική ιστορία έχει συμβάλει στην ανάδειξη της ιστορικά διαμορφωμένης ταυτότητας του ελληνικού λαού και στην προβολή της χώρας, της μακράς ιστορίας της και του πολιτισμού της στο διεθνές ευρύ κοινό».
100% ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΚΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΖΑΟΥΕΡ…
ΑΣ ΔΟΥΜΕ τώρα, πόσο «φιλέλληνας» είναι ο 63χρονος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Columbia, Μάρκ Μαζάουερ, ώστε να τον πολιτογραφήσει η κυβέρνηση τιμητικά Έλληνα πολίτη… Είχε προηγηθεί το 2019 ο διορισμός του ως εξέχον μέλος της Επιτροπής της Γιάννας για τον Εορτασμό των 200 ετών από το 1821. Η Wikipedia τον παρουσιάζει ως Βρετανό, αλλά ο ίδιος δηλώνει με κάθε ευκαιρία 100% Εβραίος της Ρωσίας και από τους δύο γονείς!.. Όσοι το αμφισβητούν, ας διαβάσουν (κατεβάστε δωρεάν εδώ https://tinyurl.com/2p3rc6jt την αγγλική έκδοση) το τελευταίο του βιβλίο που εξεδόθη το 2017 με τίτλο… «What You Did Not Tell: A Russian Past and the Journey Home», και είναι η βιογραφία του Εβραιομπολσεβίκου πατέρα του...
Όπως γράφει ο ίδιος στο εν λόγω αυτοβιογραφικό βιβλίο, το ιστορικό οικογενειακό δέντρο του Μάρκ Μαζάουερ ξεκινάει με τον παππού του, Μόρντχελ Μαζόβερ, που γεννήθηκε γύρω στο 1873, στο Γκρόντνο, στα περίχωρα της Βίλνα της Λιθουανίας. Εκεί, στην οριοθετημένη ζώνη εγκατάστασης του εβραϊκού πληθυσμού της τσαρικής Ρωσίας, που εξοντώθηκε ολοκληρωτικά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο παππούς του υπήρξε επαναστάτης σοσιαλιστής και ο δρόμος του διασταυρώθηκε με εκείνο του Λένιν και των μπολσεβίκων. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ηγετικό στέλεχος του Μπουντ, της Γενικής Ένωσης των Εβραίων Εργατών σε Λιθουανία, Πολωνία και Ρωσία”…
Ο «Στόχος» έχει επανειλημμένως ασχοληθεί στο παρελθόν με το 100% ανθελληνικό βιβλίο του Μαζάουερ «Θεσσαλονίκη, η πόλη των φαντασμάτων» που πρωτοεξεδόθη στα αγγλικά το 2004. Σήμερα θα πούμε λίγα λόγια για ένα άλλο βιβλίο του τιμητικά πολιτογραφημένου ως Έλληνα πολίτη, Μάρκ Μαζάουερ: Το διαβόητο «Σκοτεινή Ήπειρος» («Dark Continent») που έγραψε το 1998 και (μεταξύ άλλων…) καταγγέλλει τους Έλληνες ως γενοκτόνους των Αλβανών Τσάμηδων!.. Αρκεί να πούμε ότι η «Σκοτεινή Ήπειρος» μεταφράστηκε σχεδόν αμέσως (2001) στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» (κατεβάστε εδώ https://tinyurl.com/w5p7sdtt την ελληνική έκδοση) που ειδικεύονται σε κάθε είδους ανθελληνικά βιβλία και κυκλοφόρησαν στο εμπόριο ακόμη και την αποσυρθείσα Ιστορία της Μαρίας Ρεπούση!..
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ… ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ 1922!..
Σπεύδω να μεταφέρω 4 μόνο αποσπάσματα από το εν λόγω βιβλίο του Μαζάουερ (τα παίρνω από την πρωτότυπη αγγλική έκδοση) για να αντιληφθούν όλοι πόσο ανθελληνικό είναι…
1)Στην σελίδα 54 ο Μαζάουερ κατηγορεί τους Έλληνες γιατί εξελλήνισαν όλα τα τουρκικά και σλαβικά τοπωνύμια της Ελλάδος: «Discussing the arguments in favour of changing Turkish and Slavic-sounding place-names into Greek ones, the Greek scholar Kambouroglou wrote after the war that “on Greek soil there should remain nothing that is not Greek.”»!.. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: «Συζητώντας τα επιχειρήματα για την ελληνοποίηση των τουρκο-σλαβόφωνων τοπωνυμιών, ο Έλληνας λόγιος Καμπούρογλου έγραψε ότι μετά τον (σ.σ.: Πρώτο Παγκόσμιο) Πόλεμο δεν έπρεπε να μείνει τίποτα που δεν θα είναι ελληνικό»)!..
2) Στην σελίδα 74 ο Μαζάουερ γράφει ότι η Μακεδονία ΔΕΝ είχε σημαντικό ελληνικό πληθυσμό πρίν την έλευση των Προσφύγων από την Ανταλλαγή των Πληθυσμών του 1922:
«…Ιn Greek Macedonia, for example, the flood of refugees Hellenized both the province and its port of Salonika; other ethnic groups—Sephardic Jews, Albanians, Slavic-speaking Macedonians—suddenly found themselves outnumbered…» (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: «Στην ελληνική Μακεδονία, για παράδειγμα, η πλημμυρίδα των προσφύγων εξελλήνισε τόσο την επαρχία όσο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι λοιπές εθνικές ομάδες – Σεφαραδίτες Εβραίοι, Αλβανοί, Σλαβόφωνοι Μακεδόνες – ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπερκεράστηκαν»!..
3) Στην σελίδα 162, ο Μαζάουερ υποβιβάζει σε μόνο 100.000 τους 350.000 Έλληνες που πέθαναν από την πείνα τον σκληρό χειμώνα του 1941-42…
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟ 1944 ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ!..
4) Τέλος, στην σελίδα 239 της «Σκοτεινής Ηπείρου», ο Αγγλο-Εβραίος ιστορικός Μαζάουερ (που πήρε ΤΙΜΗΤΙΚΑ προχθές την Ελληνική Υπηκοότητα) καταγγέλλει τους Έλληνες ότι το 1944 γενοκτόνησαν τους Τσάμηδες της Θεσπρωτίας:
ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ: «In Greece, the December 1944 fighting saw the communists conduct mass shootings of “people’s enemies,” often identifying them solely on the basis of their status as “bourgeois.”Meanwhile, on the Greek Right, nationalist guerrillas killed hundreds of Chams (Albanian-speaking Muslims) and drove the remaining 15,000 into Albania on the grounds that they had aided the Axis…»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: «Στην Ελλάδα, τον Δεκέμβρη του 1944, οι κομμουνιστές οδηγήθηκαν σε δολοφονίες χιλιάδων αστών, με το επιχείρημα ότι ήσαν «Εχθροί του Λαού». Την ίδια ώρα, στην Ελληνική Δεξιά, εθνικιστές αντάρτες δολοφόνησαν εκατοντάδες Τσάμηδες (Αλβανόφωνους μουσουλμάνους) και έστειλαν άλλους 15.000 στην Αλβανία, με την λογική ότι βοήθησαν τον Άξονα»!..
ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ: Αυτόν τον δεδηλωμένο Εβραίο ανθέλληνα πολιτογράφησε τιμητικά Έλληνα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κι αφού πρώτα η κυρία Γιάννα τον είχε διορίσει ως εξέχον μέλος εκ προσωπικοτήτων για τους Εορτασμούς των 200 χρόνων του 1821!..
Μιλάμε για φοβερό αυτογκόλ και για μαζοχισμό ολκής. Δεν με παίρνει ο χώρος να θυμίσω τα ακόμη πιο φοβερά που λέει ο Μαζάουερ εναντίον των ρατσιστών Ελλήνων στο ακόμα πιο ανθελληνικό βιβλίο του «Θεσσαλονίκη, η Πόλη των Φαντασμάτων». Υπόψιν ότι το βιβλίο αυτό το έχουν υμνήσει στο παρελθόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Προκόπης Παυλόπουλος και νύν ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επειδή… καταγράφει την πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης, όπου επί τρεις και πλέον αιώνες συνυπήρξαν αρμονικά Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Ορθόδοξοι.
Κι όπως γράφει ο Μαζάουερ, η θαυμάσια πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης κράτησε έως τις αρχές του 20ού αιώνα, όταν η έκρηξη του εθνικισμού στα Βαλκάνια έβαλε τέλος στην ειρηνική συνύπαρξη των τριών από τις σημαντικότερες θρησκείες στον πλανήτη!.. Δηλαδή, για όλα φταίει ο Ελληνικός Εθνικισμός που θριάμβευσε στους Βαλκανικούς Πολέμους και σταμάτησε την πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης!.. Μιλάμε για παράνοια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: