Κυριακή

Το ''ξεβράκωμα'' Ελπιδοφόρου 'Αλλη μιά επιβεβαίωση ότι ο αρχιεπίσκοπος είναι ο ''άνθρωπος της Τουρκίας'' στις ΗΠΑ


Η Ομογένεια ΗΠΑ γελά με Κυρ. Μητσοτάκη
Φυσικό και αναμενόμενο να κάνει ''κωλοτούμπα'' ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός Ελλάδας και να ''δεχτεί'' τον ''άνθρωπο της Τουρκίας στις ΗΠΑ'' αρχιεπ. Ελπιδοφόρο. Η συνάντηση (24 Σεπ. '21) στο κτίριο του ΟΗΕ, γιά να βλέπουν απέναντι, το ''Σπίτι της Τουρκίας'', όπου την Δευτέρα 20 Σεπ.,, ο αρχιεπίσκοπος ''τίμησε με την παρουσία'' του, μαζί με τον ηγέτη και ''πρόεδρο'' των Τουρκοκύπριων, τα εγκαίνια του ουρανοξύστη από τον πρόεδρο Ερντογάν. Και η Ομογένεια γελά με τα καραγκιοζιλίκια των ασοβάρευτων Μητσοτάκη και Ελπιδοφόρου.

 

Kαι ο πρόεδρος Κύπρου Ν. Αναστασιάδης έκανε ''κωλοτούμπα''. Και μετά τις κούφιες ''πατριωτικές κορώνες'' του, αποφάσισε να συναντηθεί με τον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο, Σάββατο 25 Σεπ. '21

 

- Σε ανακοίνωσή του το προεδρείο της Οργάνωσης ΗΑΝC, γιά Ελπιδοφόρο, Πατριαρχείο, Μητσοτάκη κλπ, τονίζει: «Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, με τους εκβιασμούς ιεραρχών με αδύναμους και ελεγχόμενους χαρακτήρες, που ζούν κάτω από την τουρκική μπότα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν. Οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη που πολλαπλώς ενίσχυσε και κάλυψε τον κ. Ελπιδοφόρο - παρά τις ολοφάνερες ευθύνες του - είναι μεγάλες και η Ομογένεια της Αμερικής τον προειδοποιεί για τις συνέπειες»... ('Ολη η ανακοίνωση)

- Βράδυ 23 Σεπ. '21, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μανχάτταν με οικονομικούς υποστηρικτές της ''Νέας Δημοκρατίας'', σε εκδήλωση-''δεξίωση'', δήθεν με ''παράγοντες Ομογένειας'', που οργάνωσε η Οργάνωση-μαϊμού ''Hellenic Initiative''.

- Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (23 Σεπ. '21): ''Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Η κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της''

- Aξιοσημείωτη η γραπτή τοποθέτηση για το ζήτημα, του Ομογενή δικηγόρου (Βοστώνη) Δημήτρη Καυκά (ΔΙΑΒΑΣΤΕ)

- Τα ''βαρίδια του χτες'' υπέρ Ελπιδοφόρου - Oι γνωστοί υπέρμαχοι του ''σχέδιου Ανάν'' γιά διχοτόμηση Κύπρου, Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλος, Ντόρα Μπακογιάννη (και Γιώργος Κατρούγκαλος)... Οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί του αμαρτωλού χτες, ομιλούν γιά τον ''διεθνή ρόλο του πατριαρχείου'' και θεωρούν ''άδικες'' τις ''επιθέσεις στον Ελπιδοφόρο'', με αφορμή την παρουσία του δίπλα σε Ερντογάν και Τατάρ στα εγκαίνια του ''Σπιτιού Τουρκίας'', απέναντι από τον ΟΗΕ στο Μανχάτταν Νέας Υόρκης. Θα αγνοούν ή θα ξεχνούν και οι δύο ότι, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ναι μεν είναι ''επαρχία'' (δηλ. παραμάγαζο) του τουρκικού Ιδρύματος ''Πατριαρχείο Κων/πολης'', αλλά ονομάζεται -και είναι- ΕΛΛΗΝΙΚΗ, δημιούργημα των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ. Και ο Ελπιδοφόρος είναι αρχιεπίσκοπος της ''ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής'', που συντηρούν οικονομικά 'Ελληνες μετανάστες και τα παιδιά τους. Κατά συνέπεια, οφείλει να συμπεριφέρεται ανάλογα. Και αφού επιμένει να συμπεριφέρεται πρώτιστα ως Τούρκος πολίτης ''γιά τα συμφέροντα του πατριαρχείου'', δεν έχει θέση στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αρχιεπισκοπή, στις ΗΠΑ..

.................

Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, δηλ. ΠΡΩΗΝ Αμερικής
Από Ioύλιο 2019 τα ομογενειακα ΜΜΕ επέμεναν: ''Ο Ελπιδοφόρος είναι ο άνθρωπος της Τουρκίας στις ΗΠΑ''. Τώρα το ''πιστοποίησαν'' 'Ελληνες πολιτικοί, ''παράγοντες'' της Ομογένειας και ΜΜΕ, αλλά ίσαμε πρόσφατα ''δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν γνώριζαν''.

Η παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του ''Σπιτιού της Τουρκίας'', των 36 ορόφων απέναντι από τα Ηνωμένα 'Εθνη στην Νέα Υόρκη 20 Σεπ. '21, ήταν αναμενόμενη. Τα εγκαίνια έγιναν από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, παρουσία και του ''πρόεδρου'', ηγέτη των Τουρκοκύπριων, Ερσίν Τατάρ.

Ο Ελπιδοφόρος, έχει καταγγελθεί γραπτά και δημόσια από ΜΜΕ των Βετεράνων ΗΠΑ, ως ''πράκτορας της Τουρκίας''. Σήμερα ηγείται της ''Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής'', που είναι θυγατρική εμπορική επιχείρηση του τουρκο-ορθόδοξου Πατριαρχείου Κων/πολης, με αρχηγό τον φιλοχρήματο, διεφθαρμένο Βαρθολομαίο. O Ελπιδοφόρος, είναι ο πρώτος αρχιεπίσκοπος της ''Ελληνο-Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής'', Τούρκος πολίτης.

Ο Ελπιδοφόρος στην συνείδηση των Ελλήνων Ομογενών, είναι ήδη πρώην. Διαπλεκόμενος, αποτυχημένος, ο άνθρωπος της Τουρκίας στις ΗΠΑ. 'Ενας τέτοιος νεο-γενίτσαρος, μπορεί να είναι αποδεκτός και να στηρίζεται από την κυβέρνηση... ''άριστων δουλοπρεπών'' του Κούλη Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι αποδεκτός από την Ομογένεια. Ο διαπλεκόμενος ''άνθρωπος της Τουρκίας'' Ελπιδοφόρος, φιλοδοξεί να γίνει και πατριάρχης. Δηλ., ότι χειρότερο γιά τον Ελληνισμό.

Ο αρχιεπίσκοπος έχει πείσει ότι ΔΕΝ υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού, αλλά αυτά της Τουρκίας. Και με έναν τέτοιον ως αρχιεπίσκοπο, δεν μπορεί να πορεύεται, να χρησιμοποιείται η Ομογένεια, γιά τα συμφέροντα Πατριαρχείου και Τουρκίας.

Στην πολύ άσχημη εντύπωση που δημιούργησαν στον Ελληνισμό οι πράξεις του αρχιεπίσκοπου και στην αυστηρή κριτική από ΜΜΕ, ο Ελπιδοφόρος απαντά με... ''κύκλους'' (δηλ. Σαφιολέας) και... ''πηγές'', πιστοποιώντας έτσι ότι είναι και ευθυνόφοβος.

Εκτός των αλλων, ο αρχιεπίσκοπος είναι και ψεύτης, αφού ''ισχυρίζεται'' ότι, δήθεν, ''δεν ήξερε πως στα εγκαίνια του Σπιτιού Τουρκίας θα ήταν και ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων, Τατάρ''. O αρχιεπίσκοπος γνώριζε ότι, εκτός από τον Ερντογάν και τον γ.γ. του ΟΗΕ, Γκουτέρες, καθώς και διπλωμάτες διαφόρων χωρών, θα ήταν παρών στην τελετή εγκαινίων και ο κατοχικός ηγέτης, Τατάρ. Είχε ενημερωθεί σχετικά από Έλληνες διπλωμάτες και ομογενειακούς παράγοντες. Επίσης, ο Ελπιδοφόρος, γνώριζε ότι στο «Σπίτι της Τουρκίας» υπάρχει ένας όροφος του ψευδοκράτους, με τις λεγόμενες υπηρεσίες του στην Νέα Υόρκη.
(21 Σεπ. '21)

 

Η απολογία Ελπιδοφόρου (23 Σεπ. '21): ''Λυπάμαι ειλικρινά''
«Ως Ελληνας της Κωνσταντινούπολης έχω βιώσει εγώ και η οικογένειά μου τις φοβερές συνέπειες του ξεριζωμού από τις πατρογονικές μας εστίες, όπως πλήθος συμπατριωτών μου, αλλά και των Ιμβρίων και των Τενεδίων, λόγω μιάς ακόμα έξαρσης του κυπριακού ζητήματος τη δεκαετία του '70. Έχω μεγαλώσει με αυτό τον πόνο, γι᾽ αυτό και καταλαβαίνω τον πόνο των Κυπρίων αδελφών μας, όπως και τα αισθήματά τους και τις αντιδράσεις τους. Θεωρώ ότι είναι εκφράσεις πόνου ανθρώπων που έχασαν τα πάντα: περιουσίες, πατρίδες, όνειρα, οικογένεια, συγγενείς. Θέλω, λοιπόν, να δηλώσω σε όλους ότι η παρουσία μου στην εκδήλωση της Δευτέρας δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί αναγνώριση μιας συμφοράς, μιας προσφυγιάς, μιας κατοχής. Η παρουσία μου είχε πάντα τον ίδιο σταθερό προσανατολισμό: τον έντιμο και θαρραλέο διάλογο, για ένα μέλλον με ειρήνη και προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας. Είμαστε όλοι ενωμένοι στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ο καθένας με τον τρόπο του και με το ρόλο του. Αλλά ενωμένοι, προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο. Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο. Προσεύχομαι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη μαρτυρική Κύπρο, όπως την προσδοκά ο Κυπριακός λαός, με βάση το διεθνές δίκαιο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και εργάζομαι για αυτό το σκοπό. Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής βρίσκεται έναν αιώνα δίπλα στον απανταχού Ελληνισμό, υπερασπιζόμενη τις προσδοκίες του. Η ενότητά μας είναι η διακονία και το χρέος μου». (Σημ.: Ο Ελπιδοφόρος αποφεύγει να αναφέρει την λέξη Τουρκία)

 

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, σε ανακοίνωσή της (22 Σεπ. '21), «εκφράζει τη βαθιά της απογοήτευση για τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του ‘Τουρκικού Κέντρου'’ που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την 20ή Ιουλίου του 1974, την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τα θλιβερά αποτελέσματα της οποίας συνεχίζει να βιώνει ο Ελληνισμός. Η απόφαση του Αρχιεπισκόπου να παραστεί στα εγκαίνια, παρουσία μάλιστα του Τατάρ, προκαλεί και δεν συνάδει με τα συμφέροντα, τις αρχές και τις αξίες της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας και της Κύπρου. Για κάθε Ελληνοκύπριο, για κάθε ομογενή που για 47 χρόνια αγωνίζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος στην ίδια εξέδρα με τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος με τις συνεχείς προκλητικές και εμπρηστικές του δηλώσεις υποσκάπτει οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού. Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής θεωρεί ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε το αίσθημα δικαιοσύνης και απογοήτευσε την Ελληνοκυπριακή Ομογένεια...»

 

STATEMENT BY THE HELLENIC AMERICAN LEADERSHIP COUNCIL AND THE INTERNATIONAL COORDINATING COMMITTEE - JUSTICE FOR CYPRUS (PSEKA)
SEPTEMBER 22, 2021 NEW YORK -- With heavy hearts, PSEKA and HALC express their disappointment with the recent events surrounding the Turkevi Center in New York and the response from the Greek Orthodox Archdiocese of America after the ensuing uproar. We are particularly dismayed by the presence of UN Secretary-General Antonio Guterres and His Eminence Archbishop Elpidophoros of America. We understand the need and special ability of both to hold dialogue with Turkish authorities. We all share their hope that we can live in peace, that we can all enjoy full religious freedom, and that the Turkish occupation of Cyprus will end and allow Greek Cypriots and Turkish Cypriots to chart their own destiny. Dialogue is one thing; participating in disingenuous charm offensives and publicity stunts is an entirely different matter. Both the Secretary-General and His Eminence had prior knowledge that Ersin Tatar was going to participate at the event as "President" of the illegal "Turkish Republic of Northern Cyprus." They nonetheless chose to appear with him. This appearance was particularly painful as it occurred the same week Tatar insisted on a two-state "solution" to Cyprus -- a two-state "solution" that would, of course, continue to violate U.N. resolutions and effectively end the prospect of the reunification of Cyprus. We call on Secretary-General Guterres and Archbishop Elpidophoros to make their commitment to international law and human rights clear by restating their unequivocal commitment to UN Security Council Resolutions on Cyprus and by refraining from participating in further whitewashing efforts by the Erdogan regime.

 

Περί Ελπιδοφόρου και φιλοπατρίας (επιστολή αναγνώστη)

Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, με διάφορες προηγούμενες και πρόσφατες ενέργειες του, έχει βλάψει πολλαπλώς τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Και τέτοιες ενέργειες είτε προέρχονται από άμετρη φιλοδοξία να προωθήση πλαγίως την ανάδειξη του στον πατριαρχικό θρόνο είτε από πραγματική ασχετοσύνη και επιπολαιότητα, πρέπει να κατακρίνονται δημόσια και να καταδικάζονται απερίφραστα.
Μάλιστα ο απόηχος και μόνο των αντεθνικών πρωτοβουλιών του αρχιεπισκόπου έπρεπε να αρκέσει για να παραιτηθεί άμεσα και χωρίς καθυστέρηση ή τουλάχιστο να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση η προϊσταμένη εκκλησιαστική του αρχή.
Φοβάμαι πως τίποτα από τα παραπάνω θα συμβεί. Στην πρώτη περίπτωση διότι αν ήταν να συμβεί κάτι τέτοιο, θα είχε ήδη συμβεί. Αντί για σκέψεις παρατήσεως, βλέπουμε τον αρχιεπίσκοπο να σκαρφίζεται μια "απολογία" μετά την άλλη χωρίς να απολογείται επί της ουσίας του θέματος (που είναι η νομιμοποίηση του τουρκικού ψευδοκράτους στην Κύπρο και του ψευτο-ηγέτη του Τατάρ). Στη δεύτερη περίπτωση διότι η προϊσταμένη εκκλησιαστική αρχή του αρχιεπίσκοπου ήταν εξαρχής ενήμερη και του έδοσε την έγκριση της για συμμετοχή στα εγκαίνια του "Σπιτιού της Τουρκίας", αφού -όπως ο κ. Ελπιδοφόρος ομολόγησε δημόσια- υπήρχε για το θέμα "ανοιχτή γραμμή" μεταξύ πατριάρχη και αρχιεπίσκοπου.
Ό,τι και να συμβεί πάντως, είτε παραιτηθεί τελικά ο κ. Ελπιδοφόρος είτε τον παραιτήσουν είτε του κάνουν απλώς σύσταση να συμμαζευτεί κάπως, αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε άσχετους και αδαείς, όπως είναι π.χ. ο Μιχάλης Καρλούτσος, αυτός ο κατ' επάγγελμα άνεργος "άρχων" του πατριαρχείου, γιός του διαβόητου ταχυδακτυλουργού της μίζας Άλεξ Καρλούτσου (ΦΑΚ), του "Περικλή" της Ομογένειας (όπως ασύστολα αποκαλεί τον εαυτό του), να μας δίνει μαθήματα πατριωτισμού, τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρισθεί ποιον ακριβώς ρόλο έπαιξε το σόι του επί κατοχής στα μέρη του Πύργου...
Χαράλαμπος Νταγάκης -. Glen Cove, LI, NY» (25 Σεπ. '21)

Δεν υπάρχουν σχόλια: