Πέμπτη

Ο μπραβο... τουρισμός




Η ανεπάρκεια της αστυνομίας είναι η γενεσιουργός αιτία της προστασίας και των μπράβων. Στη γείτονα Ιταλία το face control, κοινώς πόρτα, έληξε δια νόμου, όταν ο πατέρας ενός παιδιού από τη Νάπολη που χτυπήθηκε από μπράβο νυκτερινού κέντρου, βούτηξε την καραμπίνα και πυροβόλησε στα πόδια τον πορτιέρη. Τα θέμα έφθασε στην ιταλική βουλή και οι μπράβοι εξαφανίστηκαν από τις πόρτες μέσα σε ένα βράδυ!..

Όλα αυτά στην Ιταλία, η οποία φημίζεται για τη μαφία, την καμόρα, την ντραγκόνα και όλες τις υπόλοιπες παραλλαγές του οργανωμένου εγκλήματος. Φαίνεται λοιπόν ότι ακόμα κι εκεί υπάρχουν όρια μεταξύ του ρόλου των αρχών και εκείνου των μπράβων και των προστατών, σε αντίθεση με τη χώρα μας, όπου τα πάντα παραμένουν ρευστά και συγκεχυμένα…

Ο φόνος ενός παιδιού, είκοσι μόλις ετών, από τους μπράβους της Μυκόνου ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών χωρίς ουσία. Ένα παιδί δολοφονήθηκε με λίγα λόγια δι’ ασήμαντον αφορμήν εξαιτίας της ασυδοσίας των ιδιοκτητών, της ανυπαρξίας των αρχών, της ανόητης οικογενειακής και τοπικιστικής αντίληψης ορισμένων ανεγκέφαλων της Μυκόνου, ανίκανων να φέρουν τους τίτλους που διαθέτουν και να εκπροσωπούν με αυτές τις τριτοκοσμικές αντιλήψεις ένα κοσμοπολίτικο νησί.

Σίγουρα δεν περιμένουμε από τους προστατευμένους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων και από το μεσημεριανό life style της τηλεόρασης να αντιδράσουν για έναν «κωλοαυστραλό» που έφυγε. Δεν φιλοδοξούμε να συναντήσουμε στις επάλξεις της διαμαρτυρίας τον Καίσαρη με τον Κωστόπουλο και τους υπόλοιπους θαμώνες της κυκλαδικής μαλακίας.

Αυτά θα συζητηθούν το βράδυ μεταξύ μεθυστικών αρωμάτων και ακριβών (ενίοτε faux) κοσμημάτων στα στέκια. Θα σηκώσουν τους τόνους μαζί με την τσίκνα της συναγρίδας και τις τσιρίδες του Χατζηγιάννη «χέρια ψηλά», για να επιστρέψουν ταλαιπωρημένοι από την πλήξη στον βιολογικό και αέναο λήθαργό τους. Μέχρι τον επόμενο Αυστραλό, Αλβανό, Πακιστανό, Έλληνα…

Δεν είναι προσωπική η αντιδικία με τα πρόσωπα που ενδεικτικά αναφέραμε. Θα συμπεριλαμβάναμε και τους εαυτούς μας μέσα σε αυτή την κοινωνική νιρβάνα, η οποία είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει ως αυστραλιανό μπούμεραγκ στα δικά μας παιδιά και στα ανόητα κεφάλια μας…

Η εξουσία κάνει την πάπια, ο Ρουσόπουλος έκανε αναφορά στο θέμα για να κατευνάσει τον θυμό των Αυστραλών και να αποφευχθεί διπλωματικό επεισόδιο, οι υπόλοιποι κάνουμε τον Πέτρο (πελεκάνο) και για την ταμπακιέρα δε μιλάει κανένας!

Αν έχουμε πολιτικές εξελίξεις και έχει αποφασιστεί να αναλάβουν οι μπράβοι μετά τους νταβατζήδες, θέλουμε να το ξέρουμε.

Είναι ντροπή να κάνετε την πάπια στοχεύοντας τις ψήφους των δικών σας στη Μύκονο εν όψει πιθανών εκλογών. Κινδυνεύετε εκτός από πάπιες να αποδειχθείτε και κότες…


"Σκότωσαν" τον τουρισμό στη Μύκονο

Τα γεγονότα μαρτυρούν τον ύποπτο ρόλο όλων εκείνων που μπορεί να μη σήκωσαν το χέρι τους να χτυπήσουν τον Αυστραλό τουρίστα, αλλά με δεδομένη τη διαπλοκή τους, τον σκότωσαν.

Συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις του πατέρα του 20χρονου παιδιού, που νοσηλεύεται κλινικά νεκρό στο Ερρίκος Ντυνάν. Με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό, τις ελληνικές αρχές και τους γιατρούς, ενώ απέδωσε το τραγικό γεγονός στην κακή τύχη. "Ίσως αύριο θα πρέπει να τον αποσυνδέσουμε από το μηχάνημα και να τον πάρουμε πίσω στην πατρίδα" είπε στους δημοσιογράφους ξεσπώντας σε λυγμούς. Η μητέρα του παιδιού έμεινε στην Αυστραλία, καθώς κατέρρευσε στο αεροδρόμιο.



Στο μεταξύ, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου για τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού Αυστραλού.

Σε βάρος δύο εκ των κατηγορουμένων, του 17χρονου και του 25χρονου, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατά συρροή, αντιποίηση αρχής και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Στα άλλα δύο άτομα που οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απρόκλητη σωματική βλάβη και απλή συνέργεια στην πράξη αυτή.

Οι τέσσερις ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στη 1 το μεσημέρι.

Τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης επηρεάζει άμεσα η εξέλιξη της υγείας του Αυστραλού, καθώς στην περίπτωση που δεν αποφευχθεί το μοιραίο οι φερόμενοι ως δράστες θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ιδού η διαπλοκή

Η Μύκονος αργοπεθαίνει διασωληνωμένη στο ράντζο της κρατικής αδιαφορίας και της κυβερνητικής ανικανότητας.

Αυτή η απαστράπτουσα το πάλαι ποτέ πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού σέρνεται σήμερα στα κυκλαδικά σοκάκια, στολισμένη με τα εναπομείναντα κουρέλια του λαμπρού παρελθόντος της.

Όμηρος μεγάλων και μικρών επιχειρηματικών συμφερόντων απομυθοποιείται αργά αλλά σταθερά. Τα φώτα της χαμηλώνουν με «ντίμερ», σε αντίθεση με εκείνα της Ακρόπολης που σβήνουν μία κι έξω.

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση του μπράβου κατά του 20χρονου Αυστραλού, ο οποίος θεωρείται κλινικά νεκρός, ένα μικρό ή μεγάλο οδοιπορικό στις υπηρεσίες του νησιού, αστυνομία, κέντρο υγείας, πολεοδομία, δήμο, μπορεί να αναδείξει το σκανδαλώδη, γελοίο και εγκληματικό τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Αυστραλός τουρίστας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, χτυπήθηκε από τους μπράβους του Μυκονιάτη ιδιοκτήτη του club «Tropicana», Σταμάτη Ξυδάκη, εξαδέλφου του γαμπρού του αντιδημάρχου και συγγενούς του ιδιοκτήτη του «Cavo Paradiso», Νίκου Δακτυλίδη, του οποίου δύο εργαζόμενοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, γιατί το θύμα αρνήθηκε να υποβληθεί –πολύ σωστά- σε σωματικό έλεγχο. Ο Δακτυλίδης με τη σειρά του είναι κουμπάρος με τον άλλον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τα πολιτιστικά! Φαύλος κύκλος με λίγα λόγια…

Από το σημείο της επίθεσης, σε κωματώδη πλέον κατάσταση, οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας και από εκεί, μετά από παρέμβαση της αυστραλιανής Πρεσβείας, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η αστυνομία της Μυκόνου ενημερώθηκε μετά από παρέλευση δέκα ωρών, ενώ είναι γνωστό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό να ενημερώνονται άμεσα οι αρχές.

Οι αρχές όμως στην Ελλάδα της καλοκαιρινής σιέστας είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ανιψιός του θείου και ο ξάδερφος της κουμπάρας έχουν μετατραπεί στους μικρούς δυνάστες μιας σύγχρονης τυραννίας που δεν έχει τέλος.

Τα μέλη της οικογένειας που ελέγχει τα μαγαζιά της περιοχής του επεισοδίου είναι γνωστοί νεοδημοκράτες και υποστηρικτές του Δημάρχου.

Σύζυγος μάλιστα του Δημάρχου είναι η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, του οποίου οι ιατροί βάρδιας όλως τυχαίως λησμόνησαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία!...

Η αστυνομία στο νησί αποτελεί, όπως και στα περισσότερα νησιά, διακοσμητικό στοιχείο. Θυμηθείτε το αυτοκίνητο της ασφάλειας, που κυκλοφορούσε με κλεμμένες πινακίδες και τον ανεκδιήγητο πρώην διοικητή που αποχώρησε με Porsche και άλλα τιμαλφή…

Θυμηθείτε την περίπτωση ενός δικού μας, που τον έκλεψαν μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του δύο συνεχόμενες φορές και ο αστυνομικός βάρδιας απαντούσε «πάρτε μας αύριο»…

Θυμηθείτε τέλος την ιστορία των μικρών Ιταλών που τους λήστεψαν στη μέση του δρόμου και η αστυνομία δεν είδε ούτε έμαθε τίποτα…

Για τις ληστείες των καταστηματαρχών που γίνονται καθημερινά κατά των τουριστών, γηγενών και μη, δεν χρειάζεται να γράψουμε λέξη, τις γνωρίζετε από πρώτο χέρι.

Αυτά είναι μερικά από τα χάλια της Ελλάδας των μπράβων, κύριοι Παυλόπουλε της αστυνομίας και Αβραμόπουλε της περίθαλψης.

Τώρα που η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου -αυτό έλειπε να το κάνουν γαργάρα οι ανταγωνιστές μας - το θέμα ενδιαφέρει και τον Υπουργό τουρισμού, ο οποίος ξελαρυγγιάστηκε όλον το χειμώνα να καλεί τουρίστες στη φιλόξενη Ελλάδα…

Καθόλου συμπτωματικά, προφητικά όμως τα έγραφε όλα αυτά χθες η ’’παλιόγρια’’ του Αντώναρου με τρόπο απίστευτα Καραγατσικό!...

Ρεζίλι μέσω "Facebook"

Παρά τα μεγαλόψυχα λόγια του πατέρα του 20χρονου παιδιού, που νοσηλεύεται κλινικά νεκρό στο «Ερρίκος Ντυνάν», φίλοι, συγγενείς αλλά και απλός κόσμος, που δε γνώριζε τον άτυχο νέο, εκφράζουν την οργή τους για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα μέσω του δημοφιλούς διαδικτυακού τόπου, facebook.



Το γκρουπ έχει τίτλο «Μόνο οι καλοί πεθαίνουν νέοι» και μέχρι στιγμής μετρά πάνω από 1000 μέλη. (Doujon Zammit- Only The Good Die Young!)



«Δεν κρίνω τους Έλληνες… αλλά σαν νέος άνθρωπος, αρνούμαι να επισκεφθώ την Ελλάδα από φόβο, τουλάχιστον για μία δεκαετία», γράφει ένας επισκέπτης.

Πολλά άλλα μηνύματα καταγγέλλουν την αυτόκλητη εξουσία των «πορτιέρηδων» στη χώρα μας. «Οι μπράβοι νομίζουν ότι έχουν τη δύναμη να κάνουν ό,τι θέλουν. Ο νόμος πρέπει να τους απαγορεύσει», αναφέρεται σε άλλο μήνυμα ενώ με κεφαλαία γράμματα άλλο post αναγράφει: «ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Επιπλέον, πολλά μηνύματα στρέφονται και κατά του κλαμπ «Troricana». Ζητούν το κλείσιμό του και καταγγέλλουν ότι, ακόμα διαφημίζεται μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook.

Τέλος, ένας από τους επισκέπτες με το όνομα Αϊμέ, λέει ότι βρίσκεται τώρα στη Μύκονο και καλεί όσους Αυστραλούς είναι επίσης στο νησί, να συγκεντρωθούν το Σάββατο το πρωί στην παραλία Παραντάις, για να κάνουν μνημόσυνο για τον 20χρονο νέο.

Τι αναφέρει ο αυστραλιανός Τύπος

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για τον άγριο ξυλοδαρμό του 20χρονου συμπατριώτη τους από μπράβους, έξω από κλαμπ της Μυκόνου.

Η εφημερίδα «Daily Telegraph Australia» και η ηλεκτρονική έκδοση της «Herald Sun» αναφέρει ότι η πρωτοφανής επίθεση έχει συγκλονίσει τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους εκατοντάδες τουρίστες, που παραθερίζουν εκεί. Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα ABC News Αυστραλίας, επισημαίνει ότι η ελληνική αστυνομία ενεργοποιήθηκε, αφού την ενημέρωσε για το περιστατικό η Αυστραλιανή πρεσβεία.



Έτσι τον σκότωσαν

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο 20χρονος Αυστραλός με τρεις ομοεθνείς του, έφυγαν από το «Tropicana» στην περιοχή Καλαμοπόδι - Παραντάις της Μυκόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα, ο παρκαδόρος και ο πορτιέρης του νυχτερινού καταστήματος και δύο υπάλληλοι από το «Cavo Paradiso», νομίζοντας ότι ο τουρίστας, μαζί με την παρέα του είχαν κλέψει μία τσάντα, τους ακολούθησαν με ένα τζιπ και τους σταμάτησαν σε απόσταση 1,5 χλμ μακριά από το beach bar. Υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, ζήτησαν να ελέγξουν τα διαβατήριά τους.

Οι νεαροί τουρίστες, αρνήθηκαν και τότε, άρχισαν να τους γρονθοκοπούν. Ο πορτιέρης, μάλιστα, έβγαλε ένα πτυσσόμενο κλομπ, το οποίο είχε μαζί του και άρχισε να χτυπά ανελέητα τον έναν Αυστραλό. Στη συνέχεια, εγκατέλειψαν τους νεαρούς αβοήθητους και εξαφανίστηκαν.

Περαστικοί είδαν τα παιδιά αιμόφυρτα και κάλεσαν ασθενοφόρο.

Ελαφρά τραυματίστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του άτυχου νεαρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: