Κυριακή

ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ... ΙΔΕΑ


ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ... ΙΔΕΑ

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου, το ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με μία ιστορική απόφαση, καταδίκασε τον εκδότη του "Ελεύθερου Κόσμου" Δημήτρη Ζαφειρόπουλο και τον δημοσιογράφο Θεόδωρο Χατζηγώγο σε επτά μήνες φυλάκιση. Αφορμή ένα σχόλιο του δευτέρου, το οποίο αναφερόταν σε μία σωρεία κλοπών με δράστες τσιγγάνους ή όπως θέλουν κάποιοι να τους αποκαλούν... Ρομά.
Η ιστορικότητα της απόφασης έγκειται στο σκεπτικό της έδρας που χρησιμοποιήθηκε για την καταδικαστική απόφαση. Το πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό που ειπώθηκε από την εισαγγελέα στην αγόρευσή της: "Σήμερα, δεν δικάζουμε λέξεις αλλά ιδέες". Μάλιστα, καλά ακούσατε, ιδέες.
Ιδέες που έχετε και εφόσον δεν αρέσουν στον κ. Δημητρά, θα μπορεί να σας εγκαλεί αυτός και τα δικαστήρια θα σας καταδικάζουν. Αν αυτό δεν ονομάζεται ποινικοποίηση των ιδεών ή δεν θεωρείται λογοκρισία, τότε αναρωτιόμαστε τι άλλο θα μπορούσε να είναι. Εκτός όμως από το πολύ σοβαρό αυτό αντικείμενο της δίκης, το οποίο επαναλαμβάνουμε δεν στρέφεται κατά του «ΕΚ» αλλά και εναντίον οποιασδήποτε έννοιας Ελευθερίας, υπάρχουν και πολλά άλλα τραγελαφικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Τα παραθέτουμε με τη σειρά... σοβαρότητάς τους:
1ον Οι γύφτοι δεν λέγονται γύφτοι αλλά ρομά.
2ον Οι τσιγγάνοι επίσης πρέπει να λέγονται Ρομά.
3ον Παροιμίες του τύπου "μάθανε ότι γαμ... Και πλακώσανε και οι γύφτοι, διαγράφονται από το μυαλό σας.
4ον Η κοινότητα των γύφτων, τσιγγάνων, ρομά κλπ δεν έχει αυξημένη ροπή στην εγκληματικότητα.
5ον Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα δεν έχει αυξηθεί εξαιτίας της παρουσίας λαθρομεταναστών. Το τελευταίο αυτό συνάδεται, από το ότι τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα είναι περισσότερα από τα εξιχνιασθέντα, οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους δράστες (προφανώς για τον ίδιο λόγο πρέπει να καταργηθούν τα γκάλοπ, οι δημοσκοπήσεις και ό,τι έχει να κάνει με τη στατιστική).
Αν μετά από όλα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της δίκης του "Ε.Κ." και προκάλεσαν την καταδίκη της εφημερίδα μας, αισθάνεστε ότι ζείτε σε άλλη χώρα, θα έχετε απόλυτο δίκιο.

Υ.Γ. Αλήθεια, η έδρα που καταδίκασε τον «Ε.Κ.», πόσες φορές έχει στείλει στη φυλακή μέλη της κοινότητας των ... Ρομά; Έτσι, απλά για στατιστικούς λόγους ρωτάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: