Πέμπτη

Σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ: αμαρτωλές ιερές μπίζνες Πασόκ με τη Μονή Τοπλού (μπόχα και δυσωδία)ή πως παρέδωσαν 26.000 στρέμματα στη μονή Τοπλού

(Κύριε ελέησον! Δικά τους ήταν;)




Οι φίλοι και τα μέλη του Πασόκ, από την μπλογκόσφαιρα μέχρι τους νταβατζήδες ασχολούνται παθιασμένα τελευταία με το Άγιον Όρος και τα χωράφια του. Όχι βέβαια από θρησκευτική ευλάβεια αλλά διότι βρήκαν ευκαιρία να βυσσοδομήσουν κατά της Κυβέρνησης και έτσι θεωρούν θα σκεπαστούν και θα ξεχαστούν ανάλογα ή και χειρότερα «σκάνδαλα Πασόκ». Δεν αντέχουν να κοιτάξουν προς τα κάτω στο χάρτη της Ελλάδας(δεν τους συμφέρει) και ιδιαίτερα στο Λασίθι (του Καρχιμάκη) όπου το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε 26.000 στρέμματα στη Μονή Τοπλού, απεμπολώντας κάθε δικαίωμα του Δημοσίου επί διεκδικούμενων εκτάσεων. ……σας θυμίζει τίποτα; Οι παρθένες του Πασόκ που στην πραγματικότητα είναι πολύτεκνες «αλλά παραπλανήθηκαν» ουρλιάζουν με αρχηγό τον Καρχιμάκη(!!!) γι’ αυτά ακριβώς τα δικαιώματα του δημοσίου που οι ίδιοι εκχώρησαν αμαχητί!

Από το 1985 υπήρχε σε εξέλιξη δικαστική διεκδίκηση από μέρους της μονής στη θέση «Κάβο Σίδερο». Το 1991 εμφανίζονται δύο Άγγλοι οι οποίοι «προθυμοποιούνται» να αναλάβουν την αξιοιποίηση της περιουσίας της Μονής. Η Μονή μέσω του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή» υπογράφει 2 συμβάσεις με τους Άγγλους για εκποίηση της μοναστικής περιουσίας, συμπεριλαμβάνοντας και τις διακδικούμενες από το Δημόσιο περιοχές. Οι συμβάσεις κρίνονται άκυρες και η Νομαρχία δεν εγκρίνει άδεια.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνετε και το 1998, μετά από επτά χρόνια, αφού πρώτα η Μονή είχε υπογράψει προσύμφωνο με τους Άγγλους (που είχαν γίνει τότε Κοινοπραξία) για παραχώρηση της έκτασης για 80 χρόνια.

Τον Ιανουάριο του 1997 το Δημόσιο κερδίζει τα διεκδικούμενα χωράφια με απόφαση του Εφετείου Κρήτης και με δεύτερη απόφαση το Εφετείο υποχρεώνει το μοναστήρι να επιστρέψει στο κράτος 128 εκατ. δρχ. αλήθεια είχε γίνει καθόλου θόρυβος τότε για μια ανάλογη περίπτωση όπως τη σημερινή στο Βατοπέδι; Όχι βέβαια γιατί είχαμε «σοσιαληστική κυβέρνηση των νταβατζήδων».

Το Σεπτέμβριο του 1997 ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Δρυς (ξαναπαίζει αυτός μπάλα και στο Βατοπέδι! Είχε κάμει προπόνηση στη μονή Τοπλού!) με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή» δηλώνει ότι ακόμα και αν τα δικαστήρια αναγνωρίσουν κυριότητα του Δημοσίου στα διεκδικούμενα χωράφια, η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να την εκποιήσει προς το Ίδρυμα ή τους επενδυτές.

Τον Ιούλιο του 1998 , ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χαρ. Αλαμάνος, εγκρίνει τη διάθεση της έκτασης στην Αγγλική Κοινοπραξία Loyalward. Έξι μέρες μετά παραχωρείται από τη Μονή οι εκτάσεις για ογδόντα χρόνια στους Άγγλους. Τον Σεπτέμβριο του 1998 ο τότε νομάρχης Λασιθίου Γιάννης Παπατσάκωνας εκδίδει την άδεια μεταβίβασης της έκτασης από τη Μονή στο Ίδρυμα, χωρίς τις κατά τον νόμο αναγκαίες γνωμοδοτήσεις. Το Νοέμβριο του 1998 αποφαίνεται και ο Άρειος Πάγος υπέρ του μοναστηριού, παρά τις αρνητικές εισηγήσεις. Τον Ιούνιο του 1999 (ακόμα μας κυβερνά Πασόκ, νομίζω) το Εφετείο Κρήτης (απόφαση 330/99) αναγνωρίζει την κυριότητα του Μοναστηριού στο σύνολο της έκτασης. Το Δημόσιο ασκεί νέα αναίρεση, αλλά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Νοέμβριος 1999) γνωμοδοτεί κατά της αναίρεσης και το Δημόσιο παραιτείται. Η απόφαση του Εφετείου καθίσταται αμετάκλητη.

Το Σεπτέμβριο του 1999 η Loyalward εισήχθη στην εξωχρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου με μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο ……. τη Μονή Τοπλού!!!

Σας λένε τίποτα τα παραπάνω θαυμαστά και εκκλησιαστικά έργα Πασόκ! άραγε ο Καρχιμάκης θα κάμει επερώτηση στη βουλή για τις ιερές μπίζνες του κόμματός του και μάλιστα στην εκλογική του περιφέρεια όπου τα «πάντα περνάνε από το χέρι του;»

Απάντηση:όχι βέβαια. Τα έχει κάμει ήδη γαργάρα. Οι ιερές μπίζνες του «κινήματος» είναι «δημοκρατικές» και εγκεκριμένες από τους λαοπρόβλητες «αγωνιστές» της «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».-

Δεν υπάρχουν σχόλια: