Δευτέρα

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ (μέσω της ομογενειακής εφημερίδας greeknews)

Του Ηλία Α. Σταματόπουλου, Δημοσιολόγου
ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ (μέσω της ομογενειακής εφημερίδας greeknews)



Μετά από ενημέρωση μου από την ιστοσελίδα της ομογενειακής εφημερίδας greeknews πληροφορήθηκα σχετικά με τις απόψεις–θέσεις υπέρ των ελληνικών θεμάτων του δημοκρατικού υποψηφίου για την προεδρία των Η.Π.Α. Επιθυμώ να θέσω στην εκλεκτή εφημερίδα και μέσω αυτής –στο δημοκρατικό υποψήφιο Πρόεδρο– τα εξής απλά ερωτήματα μου:

Ο υποψήφιος Πρόεδρος έχει ως κορυφαίους συμβούλους του, τους γνωστούς και μη εξαιρετέους από την κυβέρνηση Κλίντον, όπως τον περίφημο κοσμοκράτορα παγκοσμιοποιητή και φανατικό θιασώτη της αμερικανικης ηγεμονίας Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκυ;

Τον δεύτερο αστέρα μετά τον Κίσινγκερ, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος ευθύνεται για τα χρονίζοντα θέματα της Κύπρου, όπως τουρκική κατοχή κλπ., και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας;

Τη γνωστή μας Μαντλίν Ολμπράιτ, (Υπ.Εξ. του Κλίντον), υπεύθυνη και αυτή για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας;

Το στρατηγό Τζέιμς Κλάρκ διοικητή του ΝΑΤΟ και εκτελεστή των πολεμικών αθλιοτήτων στο χώρο της Ευρώπης; (με τη δουλική βεβαίως συγκατάθεση των ευρωπαίων ηγετών και όχι ασφαλώς των λαών της Ευρώπης).

Και πέραν αυτών θέτω το εξής απλό, αλλά καθοριστικό ερώτημα για τον υποψήφιο Πρόεδρο, αλλά κυρίως αφορά την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Παρουσίασε έμπρακτα εχέγγυα στην ελληνική ομογένεια, για το αληθές και ασφαλές των λεγομένων του, ότι θα τηρήσει τις όποιες υποσχέσεις του σύμφωνα με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, για τα θέματα επί των οποίων ανέπτυξε τις σχετικές απόψεις του;

Εάν αυτά συνέβησαν, τότε αξίζει να υπολογίζει στις ψήφους των ισχυρών και απλών Ελληνοαμερικανών.

Εάν όχι, τότε επαναλαμβάνεται το γνωστό παιχνίδι κοροϊδίας, όπως με τον Πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ, τον Κλίντον και άλλους προγενεστέρους δημοκρατικούς υποψηφίους προέδρους των Η.Π.Α.

Η εθνική μας διασπορά δεν πρέπει να επιτρέπει να εμπαίζεται κάθε φορά από τους αδίστακτους και υποκριτές υποψηφίους των αμερικανικών εκλογών.

www.sos.gr/stamatopoulos


4 Responses to “Ο Μπαράκ Ομπάμα και οι κορυφαίοι επιτελείς του”
# Dimitris Don 21 Oct 2008 at 2:44 pm
Αγαπητέ κ. Σταματόπουλε,

τα ερωτήματα σας είναι εύλογα. Σαφώς, ως νοήμονα όντα, δεν περιμένουμε τηνολοκληρωτική αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ αλλά ελπίζουμε ότι οι Δημοκρατικοί θα κρατήσουν μια στάση ευνοικότερη των ρεπουμπλικάνων. Ο Ομπάμα και υπέγραψε τη διακύρηξη για χρήση του όρου πΓΔΜ στις ΗΠΑ και έκανε φιλοελληνικές δηλώσεις΄επίσης ο Μπάιντεν έινια παραδοσιακά αντι-τουρκος (και άρα φιλοέλληνας σε πολλές πριπτώσεις.
Στην συγκεριμένη περιπτωση οι Έλληνες της Αμερικής (είμαι και εγώ ένας) πρέπει να δουν ποιο είναι το λιγώτερο κακό για την Ελλάδα (και για την Αμερική θα έλεγα). Ο ΜακΚεην έχει δηλώσει την υποστηριξη του στα Σκόπια και εγγυήθηκε ότι θα προσπαθήσει να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ ως Δημοκρατία των Σκοπίων. Ο Kori Schake, σύμβουλος του ΜακΚεην, δήλωσε “Ατυχώς, η Ελλάδα μπλοκάρισε την «Μακεδονία» να μπει στο ΝΑΤΟ. Άν το πετύχαινε θα ήταν φίλη του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Έλληνες πρέπει να προχωρήσουν. Η Ελλάδα είναι ένας Δούρειος Ίππος στο ΝΑΤΟ για την Ρωσία!!” - πολύ ¨προχωρήμενη” δήλωση που πέρασε απαρατήρητη (η πληροφορία από το Greece-Salonika.blogspot.com)
Μερικές φορές είναι προτιμώτερο να πράττουμε το αυτονόητο - υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που χρειάζονται περαιτέρω σκέψης και πολιτικής απόφασης από το συγκεκριμένο θέμα.
Εν κατακλείδι, η ομογένεια πρέπει να υπερψηφίσει τον δημοκρατικό υποψήφιο (αλλά να μην περιμένει και σωτήρα στο πρόσωπο του - αλλά να περιμένει ένα σθεναρό αντίπαλο αν κερδίσουν οι ρεπουμπλικανοι - συνέχεια του τωρινού καθεστώτος)

# Dimitris Don 21 Oct 2008 at 2:45 pm
Διόρθωση - Δημοκρατία της Μακεδονίας, και όχι των Σκοπίων

# Πατριώτηςon 21 Oct 2008 at 5:16 pm
Προεκλογικές υποσχέσεις έχουμε ακούσει πολλάκις, αλλά πάντα λησμονούνται, διότι η πολιτική των ΗΠΑ, ιδίως η εξωτερική, δεν μεταβάλλεται από κόμμα σε κόμμα και από πρόεδρο σε πρόεδρο. Διάβασε το άρθρο του κ. Δήμου, “Οι Φιλέλληνες” και θα καταλάβεις τι εννοώ.

# Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκηςon 24 Oct 2008 at 10:16 pm
Υπάρχουν πάντως και αυτές οι απόψεις:
Ο μύθος του Barack Obama και η φιλο-τουρκική του πολιτική
http://endoturkika.blogspot.com/2008/10/barack-obama.html


Πηγη
http://blog.antibaro.gr/2008/10/250#comment-602
Published by Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης at 12:52 pm under Αναδημοσίευση, Εθνικά, Κύπρος, Μακεδονία, Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια: