Τετάρτη

ΕΥΓΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!

Ενω ο κατα τα αλλα συμπαθης Νομαρχης Λαρισας και φιλος μου Λουκας Κατσαρος εχει δειξει υπερμετρη ευαισθησια σε πολλα θεματα-ατυχως εις το Θεμα των Ομογενων Λαρισαιων εδειξε παντελη αδιαφοριαν.Μου ειχε υποσχθει σε επισημη επισκεψη στο γραφειο του στη Λαρισα με το ΔΣ της ΕλληνοΑμερικανικης Λεσχης την δημιουργια Γραφειου Ομογενων εις τα πλαισια της Νομαρχιας αλλα δυστυχως η υποσχεση εκεινη δεν πραγματωθηκε ποτε.Αξιζουν χεροκροτηματα οι πρωτοβουλιες της Νομαρχιας Τρικαλων-Βολου και ερχεται τωρα και ο Δημος Ελασσονας.Εμεις δεν μπορουμε παρα να πουμε ενα ΕΥΓΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!Απο την αλλη μερια ομως υπενθυμιζουμε στον κ Νομαρχη οτι ποτε δεν ειναι αργα!!!!


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΟΓΕΝΩΝ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Κοινές δράσεις για την Ελασσόνα

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Ελασσόνας με το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «Περραιβία», το οποίο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Κων. Σκριάπας και ο Γεν.Γραμματέας κ. Νικ. Γάτσας.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Δικτύου για την αμέριστη υποστήριξη του δήμου Ελασσόνας στο έργο του Δικτύου και επισήμανε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας των δύο φορέων για την πολιτιστική ανάπτυξη, την ανάδειξη της περιοχής και την επικοινωνία με τους απόδημους συμπατριώτες του εξωτερικού. Μεταξύ άλλων παρουσίασε στο Δίκτυο τα σημαντικά αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στην ομογένεια της Αυστραλίας, προσκεκλημένος του Συλλόγου Ελασσονιτών της Μελβούρνης και τόνισε ιδιαίτερα τη διαπίστωση ότι η νοσταλγία και η αγάπη των Αποδήμων για την πατρίδα είναι έντονη και ζωντανή, επισημαίνοντας τον ενεργό ρόλο που μπορεί να παίξει το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» στην επαφή και την επικοινωνία των απανταχού Ελασσονιτών με την πατρίδα.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν δράσεις που θα φέρουν πιο κοντά στην Επαρχία τους Απόδημους Ελασσονίτες, όπως είναι η σύσταση Συμβουλίου Αποδήμων Ελασσονιτών, η φιλοξενία παιδιών από την ομογένεια, η χρήση του Διαδικτύου στην επικοινωνία όλων των Ελασσονιτών κ.ά.
Ο Πρόεδρος του Δικτύου παρουσίασε στο Δήμαρχο Ελασσόνας τις προγραμματισμένες δράσεις του «Δικτύου Περραιβία» για το 2009 και πρότεινε τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν στην ανάδειξη του ιστορικού, λαογραφικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος της περιοχής, πρόταση την οποία αποδέχτηκε με ευχαρίστηση ο κ. Πασχόπουλος.
Σημειώνεται ότι στις άμεσες προτεραιότητες του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι η συνεργασία και ο προγραμματισμός κοινών δράσεων με όλους - ανεξαιρέτως - τους Δήμους της Επαρχίας Ελασσόνας, αφού ιδρυτικά μέλη του είναι Σύλλογοι από όλη την Επαρχία και Σύλλογοι Αποδήμων από όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: