Τετάρτη

Το γνωμικό ‘’από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια’’ επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά. Για δώστε βάση στην ανάλυσή της.

Αποσπάσματα από μία επιστολή μιας μαθήτριας .



««. . . . . Δεν γράφω αυτήν την έκθεση για να περιαυτολογήσω αλλά για να υπερασπιστώ την γενιά μου που όλοι οι "μεγάλοι" αποκαλούν εγκληματική. . . . ήθελα να βλέπω την αλήθεια πίσω από τα σερβιρισμένα γεγονότα . . . πήγα στην πορεία , ένιωσα τα δακρυγόνα , έχασα για λίγο τιs αισθήσειs μου . Επιτρέψτε μου να έχω άποψη γι' αυτά που είδα. Υπάρχουν καταρχήν τρειs κατηγορίεs ανθρώπων που παρευρίσκονται στιs διαδηλώσειs :



1 . Όλοι εμείs οι μαθητέs και φοιτητέs που θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μαs για τον άδικο θάνατο του Αλέξη και δεν δεχόμαστε αμερικάνικουs συμβιβασμούs . Μαζί μαs είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που μαs υποστηρίζουν καθηγητέs , απλοί εργαζόμενοι κ.α. . . . να παραβρεθούμε στην διαδήλωση και να εκφράσουμε τον βαθύ μαs πόνο για τον κόσμο που οι "μεγάλοι'" μαs κληρονομούν. Όχι ! Δεν έχουν το δικαίωμα να κατηγορούν εμάs για τον κόσμο τον οποίο οι ίδιοι έπλασαν. Οι περισσότεροι από εμάs ζούμε σε οικογένειεs με χωρισμένουs γονείs , περάσαμε από ένα σχολείο που δεν μαs έμαθε ουσιαστικά τίποτα , καταφέραμε να μπούμε σε ένα πανεπιστήμιο για να συνειδητοποιήσουμε πωs όλη αυτή η ψυχοσωματική πίεση που δεχτήκαμε ήταν για ένα τίποτα. Ναι ! Είμαστε θυμωμένοι με τον κόσμο και το κατεστημένο κι επιτρέψτε μαs να έχουμε φωνή και άποψη αλλά ΟΧΙ δεν είμαστε εγκληματίεs ! Δεν κάψαμε εμείs τα μαγαζιά και τιs τράπεζεs ! Παρά τα όσα λένε τα ΜΜΕ για μαs και μαs κατηγορούν συνεχώs , δεν είμαστε αυτό που οι άλλοι θέλουν να είμαστε . Είμαστε άτομα συνειδητοποιημένα . Ξέρουμε σε τι κόσμο ζούμε , έχουμε συναισθήματα , αγωνιζόμαστε , ελπίζουμε και πάνω απ' όλα έχουμε σεβασμό . Πάντα φυσικά υπάρχουν και τα μαύρα πρόβατα που τουs παρασέρνει η δύναμη του πλήθουs



. . . και φωνάζω δυνατά σε εκείνουs που λένε αυτέs τιs φράσειs να μαs διευκρινίσουν όταν μιλάνε για νεαρούs, σε τι ηλικίεs αναφέρονται. Γιατί οι νεαροί που κάψανε την Αθήνα δεν ήταν φοιτητέs, είδα τα πρόσωπά τουs , οι περισσότεροι ήταν γύρω στα τριάντα και έναs ενήλικαs 30 ετών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑΡΟΣ!!! . . . και οι περισσότεροι από αυτούs δεν ήταν καν Έλληνεs.



2 .Η δεύτερη κατηγορία ήταν εκείνη που βρίσκονταν στα δεξιά και αριστερά των διαδηλωτών. Δεν είχαν σκοπό να λεηλατήσουν αλλά μόνο να καταστρέψουν . Πετούσαν βόμβεs , δεν σέβονταν τίποτα και κανέναν .. . . θυμώναμε με τιs εικόνεs που βλέπαμε αλλά τουs φοβόμασταν πιο πολύ κι απ' ότι φοβόμασταν τουs αστυνομικούs. Ήταν επικίνδυνο να απομονωθείs απ το πλήθοs. Πίσω και μπροστά τα σώματα ασφαλείαs . Δεξιά και αριστερά οι κουκουλοφόροι που οπλοφορούσαν . Μαs έριξαν δακρυγόνα . Η αστυνομία δεν επιτέθηκε σε αυτούs που καίγανε τιs ξένεs περιουσίεs αλλά σε εμάs που απλά ενώσαμε τιs φωνέs μαs για να διαμαρτυρηθούμε . . . Καθώs υπερασπίζομαι την δημοκρατία όσο σάπια κι αν είναι, θέλω να εκφράσω την προσωπική μου άποψη μετά από πολλούs διαλόγουs και έρευνεs αλλά και μαρτυρίεs , σχετικά με το ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι. Ξέρω εκ των προτέρων . . . πωs δεν θα ακουστώ αλλά παρ' όλα αυτά θα γράψω την άποψή μου κι αs μην την διαβάσει κανέναs. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένα σώματα, πράκτορεs όχι όμωs εσωτερικοί. . . . έχουν αμερικανική βάση,. . . χτυπάνε με έμμεσο τρόπο. . . . Ύστερα θα βγουν και θα κατανομάσουν αυτούs τουs ανθρώπουs που οι ίδιοι βάλανε να μαs πυρπολήσουν , τρομοκράτεs. Παιδιά ξυπνήστε , θέλουν να μαs επιβάλλουν δικτατορία . Θέλουν εμείs οι ίδιοι να ζητήσουμε να μαs ασφαλίσουν !!!



3 .Η τρίτη κατηγορία είναι οι τα τσακάλια . . . που τρώνε τα απομεινάρια, . . . Οι κουκουλοφόροι κατέστρεφαν, δεν κλέβανε. Αυτοί είναι είτε ληστέs , είτε άστεγοι, είτε ναρκομανείs γενικά άνθρωποι κακόμοιροι , που βρήκαν την ευκαιρία να "πλουτίσουν" . . . από τα καταστήματα που διέλυσαν οι κουκουλοφόροι. Ίσωs να μην έχουμε το δικαίωμα να τουs κρίνουμε , αλλά σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν τουs υπερασπιζόμαστε. .Εσύ κύριε, . . . κλείσε λίγο την τηλεόραση και βγεs στουs δρόμουs να δειs τι γίνεται. Α! δεν μπορείs λεs , έχειs υποχρεώσειs . . . Τότε συνέχισε την ζωή σου όπωs είναι τώρα , αφού σου αρέσει όπωs είναι και πιστεύειs ότι ο κόσμοs δεν χρειάζεται να αλλάξει.! . . . Αν βαριέσαι να μπειs στον κόπο να ερευνήσειs τουλάχιστο μην κρίνειs χωρίs να ξέρειs . . .τον κόσμο που μου παρέδωσεs , επέτρεψέ μου να τον αρνηθώ και να πολεμήσω για τον δικό μου. Δεν σπάσαμε εμείs τα μαγαζιά. Δείτε καλύτερα τιs κάμερεs . Οι αστυνομικοί μάχονται και συλλαμβάνουν παιδιά που δεν φοράνε κουκούλεs. Με εκείνουs που φορούσαν δεν τολμούν να τα βάλουν . Τα ΜΜΕ λένε ότι θέλουν , μην τα πιστεύετε , την δουλειά τουs κάνουν , και αναγκάζονται να λένε ότι τουs λένε. . . . . Θέλουμε να βλέπουμε τουs γονείs μαs συμφιλιωμένουs , να ζούμε σε μια χαρούμενη οικογένεια, να έχουμε μέλλον και όχι να μαs λένε πωs είμαστε η γενιά των 600 ευρώ , να έχουμε όνειρα που να μην μαs τα διαλύουν οι . . . τηλεοράσειs. Εμείs δεν ακούμε σκυλάδικα τραγούδια όπωs όλοι λένε , εμείs ψάχνουμε την ποιότητα στην ζωή , να βρούμε ένα ίχνοs φωτόs μέσα στο σκοτάδι, . . . θέλουμε αγάπη, αυτή που ο κόσμοs μαs στερεί . . . Και νιώθουμε οργή που κανείs δεν μαs καταλαβαίνει. . . . Και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τον θυμό μαs απέναντι στιs κατεστημένεs αντιλήψειs διότι δεν είμαστε η γενιά των χαμένων αλλά η γενιά των νικητών.

Υπατία »»

Δεν υπάρχουν σχόλια: