Παρασκευή

Οι «μακεδονομάχοι» – ξέγνοιαστοι ποδηλάτες Παπαθεμελής-Ζουράρις


Παπαθεμελής: Υποψήφιος της συμμαχίας της αριστεράς και της προόδου, πολιτεύτηκε μαζί με το ΚΚΕ εσωτερικού (τον «πολιτικό μπαμπά» του ΣΥΡΙΖΑ) στο παρελθόν. Ήταν βουλευτής του Σημίτη στην κρίση των Ιμίων… Όσο για τον Ζουράρι ήταν υποψήφιος του ΚΚΕ το 2000 και όλοι γνωρίζουμε τις θέσεις του ΚΚΕ για το ζήτημα της Μακεδονίας, ενώ στην δίκη της «17Ν» κατέθεσε σαν μάρτυρας υπερασπίσεως του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου…

Όσοι αλλάζουν κόμματα και ιδεολογίες σαν τα πουκάμισα έχουν κάθε λόγο να πιστέψουν ότι οι Παπαθεμελής και Ζουράρις και το καινούργιο τους κόμμα αγωνίζονται για να σώσουν την… Μακεδονία! Το προεκλογικό τους σύνθημα προκλητικό «Δώσε μια ψήφο για την Μακεδονία»! Τουτέστιν, όποιος ψηφίζει τον Παπαθεμελή και τον Ζουράρι ψηφίζει για τον Παύλο Μελά, τον Μέγα Αλέξανδρο και την Ελληνική Ιστορία… Έχουμε τρελαθεί εντελώς χωρίς αμφιβολία! Ο καθένας όμως σε αυτόν τον τόπο έχει την Ιστορία του. Ας αρχίσουμε με τον Παπαθεμελή.

z1

Ξεκίνησε από την Χριστιανική Δημοκρατία, την οποία στην συνέχεια εγκατέλειψε και προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα βέβαια την χρησιμοποίησε σαν όχημα για να γίνει βουλευτής. Το 1977 βρισκότανε στην περίφημη συμμαχία στην οποία ευρίσκετο και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μετέπειτα πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπανιάς κ.α. Μετά όπως γνωρίζετε μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, όπου και παρέμεινε για 20 σχεδόν χρόνια, αποτελώντας το άλλοθι του ΠΑΣΟΚ προς κάποιους πατριωτικούς και θρησκευτικούς κύκλους. Μετά πήγε στην Ν.Δ. Μετά ίδρυσε κόμμα την Δημοκρατική Αναγέννηση και τώρα θα… σώσει την Μακεδονία μαζί με τον γνωστό κομμουνιστή Ζουράρι!

Ο Ζουράρις, ο οποίος τόσο το 1999, όσο και το 2000 ήταν υποψήφιος του ΚΚΕ. Ενός κόμματος, που όχι μόνον αναγνωρίζει στα Σκόπια το δικαίωμα να ονομάζονται «Μακεδονία», αλλά και είχε βγάλει και επίσημη απόφαση για ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη, την οποία ουδέποτε απεκήρυξε και ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Τώρα, ο κομμουνιστής Ζουράρις (ποτέ δεν αρνήθηκε τον κομμουνισμό) μας λέει να τον ψηφίσουμε για να… σώσουμε την Μακεδονία!!!

z3

Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος αλλοιθωρίζει προς τα αριστερά και δεν το κρύβει… Μάλιστα, για όσους δεν το ξέρουν, το 2003 κατέθεσε στην δίκη της «17Ν» σαν μάρτυρας υπερασπίσεως του Γιωτόπουλου, αποδίδοντας δε εύσημα και στον πατέρα Γιωτόπουλο συνεργάτη του εβραίου αρχιεγκληματία μπολσεβίκου και ανθέλληνα Τρότσκι Μπρονστάιν, που ήταν αυτός που έδωσε όπλα και χρήμα στον Κεμάλ για να σφάξουν τους Έλληνες στην Μικρά Ασία… Σας παραθέτουμε απόσπασμα της καταθέσεως του Ζουράρι στην δίκη της «17Ν»:

“16/7/03, Ζουράρις Κωνσταντίνος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήρθατε να καταθέσετε για τον κ. Γιωτόπουλο ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χωρίς να σας ρωτήσω εγώ κάτι, πέστε μου από πότε τον γνωρίζετε, τί γνώμη έχετε γι αυτόν τον άνθρωπο, υπό ποίες συνθήκες γνωριστήκατε, ποια η μετέπειτα εξέλιξη της ζωής του κι αν αυτά ταιριάζουν με μια κατηγορία που του αποδίδεται σήμερα ή νομίζετε ότι μπορεί να αποδομηθεί η κατηγορία με βάση ορισμένα στοιχεία τα οποία έχετε εσείς να μας πείτε; Δεν θα σας διακόψουμε.

Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ: Τον κ. Αλέξανδρο Γιωτόπουλο τον γνώρισα στο Παρίσι το 1967 στις γνωστές συνθήκες που γνωρίζουμε όλοι, μιλάω επί δικτατορίας….

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Το ΄64;

Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ: Το 1967 εγώ τον γνώρισα, τον Σεπτέμβρη του ΄67 τέλος Αυγούστου. Τον γνώρισα στα πλαίσια βεβαίως του αντιδικτατορικού αγώνα. Συνεργαστήκαμε σε συγκεκριμένες δύσκολες συνθήκες…

Με τον Αλέκο Γιωτόπουλο γνωριστήκαμε σε συνθήκες όπου η πρόθεσή μας ήταν, ήμασταν και οι δυο στελέχη της Αριστεράς, τότε ΕΔΑ και βεβαίως η πρόθεσή μας ήταν να ανατρέψουμε την δικτατορία, την εκτροπή εδώ. Σε αυτό το κλίμα γνώρισα τον Αλέκο Γιωτόπουλο και μπορώ να σας πω το εξής: ότι πρώτα απ΄ όλα πρόκειται και νομίζω αυτά δεν αλλάζουν, πρόκειται περί ενός ευπατρίδου. Είναι ένας ευπατρίδης με μία εσωτερική ευγένεια, με μία εκπληκτική ευλάβεια και σεβασμό σε ορισμένα πράγματα που συνιστούν τον ελεύθερο άνθρωπο.

Βεβαίως έφερε μία, αυτό που θα λέγαμε εμείς “prιvilegium audiosum” στην γλώσσα μας, το επαχθές προνόμιο να είναι γιος του λαμπρού μεγάλου πατέρα του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δυσμενές προνόμιο.

Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ: Εξαιρετικά δυσμενές προνόμιο είχε ο κ. Γιωτόπουλος όπως το είχα κι εγώ με τον πατέρα μου και αυτό νομίζω εξευγένισε την όλη συμπεριφορά του από νηπίου έως ότου τον γνώρισα που ήταν αυτός ακριβώς ο μετέφηβος λαμπρός επαναστάτης.

Ευπατρίδης, με μία εκπληκτική ευγένεια και βεβαίως επειδή προέρχεται και αυτός κι εγώ από την μεγάλη παράδοση αυτή του επαναστατικού κινήματος η οποία θεωρεί ότι οποιαδήποτε αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι θέμα του λαού, ασχέτως αν υπάρχει μια πρωτοπορία, ανήκε συστηματικά ο Αλέκος τότε στην αντίληψη του ότι οτιδήποτε κάνουμε θα έχει χαρακτήρα λαϊκό συμμετοχής.

Αν υπάρξει ένοπλος αγώνας θα είναι μέσα στην παράδοση την λαϊκή, της λαϊκής εξεγέρσεως και παραδείγματος χάρη η προσπάθεια, το μέλημά μας τότε ήταν για οποιαδήποτε προσβολή στόχων στην Ελλάδά, όσοι από μας πηγαινοέρχονταν στην Ελλάδα με κάποια δυσκολία και κάποιο κίνδυνο ήταν ότι δεν θα θίξουμε ποτέ ανθρώπινες ζωές. Θα χτυπήσουμε ντουβάρια, δηλαδή εγκαταστάσεις.

Επομένως αυτό μπορώ να σας καταθέσω για τον άνθρωπο Γιωτόπουλο…

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Ζουράρι επειδή μου βγάζετε την εικόνα καταλαβαίνετε τι εννοώ, μια ερώτηση πολύ συμπυκνωμένη. Σε δυο μήνες περίπου θα βγει η απόφαση. Υποθέστε ότι η απόφαση είναι, ότι ο κ. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αθωώνεται για την κατηγορία που του αποδίδεται. Πείτε μου εσείς πώς αισθάνεστε;

Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ: Καλή θα μου φανεί.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Και το αντίθετο τώρα. Ότι η απόφαση είναι, κηρύσσεται ένοχος.

Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ: Κακή θα μου φανεί…”

Αυτοί είναι οι «μακεδονομάχοι» – ξέγνοιαστοι ποδηλάτες, που έχουν το θράσος να λένε ότι ψήφος για την Μακεδονία θα είναι η ψήφος σε… αυτούς!

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Εθνικά επικίνδυνη και διχαστική η λέξη «Μακεδονικό» σε πολιτικό σχηματισμό






πηγη
http://xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: