Τετάρτη

Εξέγερση αλλοδαπών στην Λέσβο‏


Υπάρχει κάποιο σημείο της ελληνικής επικράτειας που να ελέγχει πράγματι το ελληνικό κράτος;

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1056228

Ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης στην Παγανή της Λέσβου

Μη μπορώντας να αντέξουν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαμονής στο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών της Παγανής Λέσβου, οι περίπου 800 μετανάστες, που βρίσκονται εκεί, ξεσηκώθηκαν απαιτώντας να τους δοθούν άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να φύγουν από τη χώρα.

Η εξέγερση ήταν σε εξέλιξη ώς αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ έξω από τις εγκαταστάσεις ήταν σε επιφυλακή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι ανήλικοι που βρίσκονται στο Κέντρο έσπασαν τα κάγκελα στα παράθυρά τους και στη συνέχεια ανέβηκαν στην ταράτσα βάζοντας φωτιά σε διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στα δωμάτιά τους, όπως στρώματα, και σε σκουπίδια.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Βήμα, οι ενήλικοι έσπασαν πόρτες και κατέλαβαν τον προαύλιο χώρο.

Να σημειωθεί ότι στο Κέντρο, χωρητικότητας έως 300 ατόμων, κρατούνται περίπου 800 άνθρωποι. Μάλιστα, τη στιγμή των ταραχών έφτασε εκεί λεωφορείο με άλλους μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά.

Την ίδια ώρα, η χώρα μας εμφανίζεται να είναι μία από εκείνες που θα δεχθούν μετανάστες που μέχρι χθες βρίσκονταν στον καταυλισμό κοντά στο Καλαί της βόρειας Γαλλίας.

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση του καταυλισμού, συλλαμβάνοντας περί τους 300 παράνομους μετανάστες. Πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές, θα έρθουν στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας θεωρείται η πύλη εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έλληνες αξιωματούχοι, ωστόσο, υποστηρίζουν πως προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημο αίτημα από τη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: