Κυριακή

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Όχι στην αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας»



Παγία αρχή του κανονικού δικαίου αλλά και του Ευαγγελικού Νόμου είναι η μη ανάμειξις των εκκλησιαστικών προσώπων εις θέματα και δράσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Η Εκκλησία ως σώμα του Τρισαγίου Θεού κινείται εις την σφαίραν του πνεύματος, τα μέλη Της όμως δρουν εντός του κόσμου και υποχρεούνται να έχουν γνώση και άποψη για τα κοινά του βίου πράγματα. Εντός αυτού του πλαισίου επιθυμώ να συμβάλω εις την εύστοχα από την Κυβέρνηση της πατρίδος μας διεξαγομένη διαβούλευση, δια το ζήτημα της παροχής ελληνικής υπηκοότητος εις τους οικονομικούς μετανάστας, αναφέρων τας εξής ταπεινάς θέσεις:

1. Η πολιτογράφησις ή η παροχή υπηκοότητος κατά την παγκόσμιαν νομικήν επιστήμην δεν αποτελεί ανθρώπινον δικαίωμα. Μόνο άμοιροι νομικής παιδείας μπορούν να ισχυρισθούν το αντίθετον.

2. Ο ισχύων κώδιξ ελληνικής ιθαγενείας κατά την γνώμην μου τυγχάνει πλήρης αλλά θα ηδύνατο να συντμηθούν οι υπ’ αυτού προβλεπόμενες προθεσμίες και να περιοριστή η αντιδραστικότης της γραφειοκρατίας.

3. Η γεωγραφική θέσις της χώρας μας, μεταξύ τριών ηπείρων, την μεταβάλλει αυτοδικαίως σε πύλη εισόδου στον φερόμενο ευρωπαϊκό «παράδεισο» των όντως εμπεριστάτων και δυστυχούντων πληθυσμών της Ασίας και της Αφρικής και είναι γνωστή η μέθοδος που χρησιμοποιούν κυρίως οι Τούρκοι δουλέμποροι βυθίζοντες τα πλαστικά πλοιάρια μεταφοράς των μεταναστών και μεταβάλλοντες τεχνηέντως τις διαδικασίες αποτροπής εισόδου εις τα χωρικά ύδατα της χώρας σε ανθρωπιστικές επεμβάσεις διασώσεως των διακινδυνευόντων με πνιγμό παρανόμων μεταναστών.

4. Θα ισχυριστούν μερικοί, ότι η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν, εμπεριέχει το στοιχείο του ξενοφοβικού συνδρόμου, είναι όμως τραγικό λάθος να παροραθή η ιστορική πραγματικότης, ότι κάθε σπιθαμή Ελληνικής γης απηλευθερώθη από την βάναυσο οθωμανική – μουσουλμανική δεσποτεία με ποταμούς αίματος και τύμβους οστέων και θα πρέπει εναύλως να ηχούν στη σκέψη μας οι λόγοι του αποθανόντος Πρωθυπουργού της γείτονος χώρας Τουργκούτ Οζάλ λέγοντας: «Οι διεκδικήσεις της Τουρκικής Πολιτείας εις βάρος της Ελλάδος μπορούν να υλοποιηθούν με την ειρηνική επέλασι μουσουλμανικών πληθυσμών σε αυτή, υπό την μορφή μεταναστευτικού ρεύματος». Πιστεύω ότι ουδείς εχέφρων θα επεθύμει να δη αυξανομένη την μουσουλμανική μειονότητα της Ελλάδος με ακρίτους πολιτογραφήσεις μεταναστών μουσουλμανικής θρησκευτικής παραδοχής, οι οποίοι θα απαιτήσουν αυτό που συμβαίνει στην Ελληνική Θράκη, δηλαδή να υποχωρή το ελληνικό δικαιϊκό σύστημα, έναντι της μουσουλμανικής Uma και του θρησκευτικού νόμου Sharia, να ισχύη εις όλην την Επικράτειαν.

5. Παρά τα φληναφήματα του Φαλμεράϊερ και άλλων συγχρόνων του θαυμαστών, ο Ελληνικός λαός αποτελεί Γένος και συνεπώς οι ντιρεκτίβες της Νέας Εποχής, διάβαζε του διεθνούς Σιωνιστικού τέρατος, που τώρα επιχειρεί να στραγγαλίση την οικονομική ζωή του Πλανήτη, δια πολυπολιτισμική σύνθεση της Ελληνικής Πολιτείας τυγχάνουν δια την συντριπτική πλειονοψηφία του Ελληνικού Λαού απαράδεκτες και επομένως το ζήτημα της αλλαγής του κώδικος ιθαγενείας πρέπει να τύχη της συγκεκριμένης ψήφου του Ελληνικού λαού.

6. Η έννοια του Γένους είναι σύμφυτος με το δίκαιο του αίματος και όχι με το δίκαιο του τόπου γεννήσεως, που ισχύει κυρίως σε νεοπαγή κρατικά σχήματα με χαρακτήρα μωσαϊκού εθνοτήτων όρα ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία κλπ.

7. Δεν αμφιβάλλω δια την φιλοπατρίαν των συνελλήνων όλων των κομματικών τάσεων και την μη εξάρτησί τους από ξένα κέντρα αποφάσεων αλλά νομίζω, ότι θα πρέπει εμπράκτως η φιλοπατρία και η ελευθερία όλων μας να αποδεικνύονται καθημερινώς.

ο Μητροπολίτης
+ ο Πειραιώς Σεραφείμ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηρθαν στην Ελλάδα, χωρίς να τους θέλουμε…Ανοίξτε τους τις πόρτες να φύγουν, γιατί θα αγριέψει πολύ η κατάσταση.
Ρώτησε κανείς τους κατοίκους στα Πατήσια, στην Κυψέλη, πως ζούν? Πήγε κανένας πολιτικός (απο αυτούς που τους θέλουν εδώ) να ζήσει εκεί μια εβδομάδα? Πριν 1 μήνα μια ΕΛΛΗΝΙΔΑ 27 ετων βιάστηκε κτηνωδώς στην Αθήνα απο 3 Αφγανούς, οι οποίοι συνελήφθησαν.ΚΑΙ? Η κοπέλα θα το ξεπεράσει επειδή τα 3 καθίκια πιάστηκαν?Σας πληροφορώ ότι αν ήταν συγγενής μου θα ειχα βγεί έξω με όπλο και θα εκτελούσα ανηλεώς όποιον αλλοδαπό έυρισκα μπροστά μου. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που όλη η ανθρωπότης έλεγε οτι ήταν σοφοί, είχαν μια ρήση: ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ. Ριξτε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα και στο ιντερνετ, να δειτε τα ποσοστά εγκληματικότητας των αλλοδαπών. Στείλτε τον Τσίπρα να τους συνετίσει.
Κι αν τους γουστάρει, ας τους πάρει στο σπίτι του. Οχι στα δικά μας σπίτια νταηλίκι.
Και πρέπει να πάρουμε ολοι χαμπάρι κάτι.Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ. Γεννάνε σαν κουνέλια σε δημόσια νοσοκομεία, που δεν έχουν καταβάλει ΠΟΤΕ εισφορές.
Οταν σε 20 χρονια εγειρουν μειονοτικα θέματα, οι πολιτικάντηδες που τους χαιδευουν τα αυτια, θα εχουν κλεισει τα μάτια, ή θα ειναι στο Παρίσι.Και θα έρθει το ΝΑΤΟ να μας κάνει ότι έκανε στο Κόσσοβο.
Ποτε δεν ήμουν ρατσιστής, αλλά τα τελευταία χρόνια άλλαξα άποψη.Και αν το να αγαπάς την πατρίδα σου ειναι ρατσισμός, τότε τιμή μου και καμάρι μου.
Αυτοί που χρονια μας μισούσαν (Αλβανοι) και καίνε ακομα και σήμερα μέσα στην πατρίδα μας τη σημαία, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. Θα τρίζουν τα οστά των χιλιάδων νεκρών στο Αλβανικό έπος που πολέμησαν εναντίον των ιταλο-αλβανών εκει πάνω.
Και μην ξεχνάμε ότι τουρκαλβανοί έκαψαν την Πελοπόνησσο στο έπος του 1821.
Λαός που ξεχνάει την Ιστορία του είναι καταδικασμένος στη λήθη.
Και μην ακούω αηδίες οτι βοήθησαν στην ανασυγκρότηση της χώρας οι αλλοδαποί.
Η ελλαδίτσα μας επιβιώνει (χωρίς αυτούς) χιλιάδες χρόνια.
Και τέλος κύριοι, ΜΗΝ συγκρινετε τι κάνουν οι άλλες χώρες, γιατί άλλο 3 εκατομμύρια μεταναστες σε 80.000.000 πληθυσμό (Γερμανία), ΚΑΙ ΑΛΛΟ 3 εκατομμύρια μεταναστες σε 10.000.000 πληθυσμό.
Αν γίνει πολεμος με εξωτερικό εχθρό, ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΜΕ, ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΙΣ ΜΙΤ ( μυστικη τουρκικη υπηρεσια, κατι που γνωρίζει η ΕΥΠ)
Αν υπαρχει ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικος που να αγαπάει αυτό τον τόπο ας κανει κάτι να τον σώσει.
ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

Με εκτιμηση ένας ΕΛΛΗΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Το μεταναστευτικό συνίσταται στα εξής:
1. Αποτροπή της ανεξέλεγκτης ροής στο μέλλον.
2. Διαχείριση του ζητήματος “Μετανάστες στην Ελλάδα”.
Είναι αδύνατον να ο ελληνικός λαός να έχει καθαρή και ψύχραιμη άποψη για το δεύτερο, όσο δεν ξεκαθαρίζει το πρώτο.
Αν δηλαδή οι προβολές μας δείχνουν ότι, με βάση τη ροή των μεταναστών τα τελευταία δυο χρόνια, το 2020 οι μετανάστες θα είναι έξι εκατομμύρια, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας πολίτης αυτής της χώρας, ούτε καν οι βολεμένοι μετανάστες, που θα έλεγε ναι, να ψηφίσουμε έναν νόμο που θα δίνει την ελληνική ιθαγένεια.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην πρόληψη, να έχουμε για ένα-δυο χρόνια αποτελέσματα, να πάψει να τρομάζει την ελληνική κοινωνία το ενδεχόμενο της μόνιμης εγκατάστασης στην Ελλάδα πέντε-έξι εκατομμυρίων μεταναστών και στη συνέχεια, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός δημοκρατικά για το θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, δηλαδή σε πόσους, σε ποιούς και υπό ποιές προϋποθέσεις θα δοθεί η υπηκοότητα.