Τρίτη

Ελεύθεροι οι Έλληνες Πατριώτες


250110-eyelpidwn1Μετά από διήμερη περιπέτεια οι περισσότεροι συλληφθέντες για τα επεισόδια του Σαββάτου στους Αμπελοκήπους αφήνονται αυτή τη στιγμή ελεύθεροι.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός εισηγήθηκε να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων νεαρών για τα γεγονότα του Σαββάτου, στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην Πανόρμου. Υπενθυμίζουμε ότι ομάδα νεαρών κατοίκων των Αμπελοκήπων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ανήλικοι, συνεπλάκη με τους γνωστούς αργυρώνητους «αντιρατσιστές», οι οποίοι διοργάνωναν φιέστα ενοχοποιήσεως των Ελλήνων πολιτών.
Μετά από σύντομη συμπλοκή συνελήφθησαν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, χωρίς την παραμικρή αντίσταση αλλά και χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις από την άλλη πλευρά, παρά την χρήση ροπάλων, με τα οποία προκάλεσαν και τον τραυματισμό δύο ατόμων. Όταν τα άτομα αυτά διέκριναν στους μηνυτές που προσήλθαν στην ΓΑΔΑ συνοδευόμενοι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτούς που τους κτύπησαν, οι αστυνομικές αρχές φρόντισαν επιμελώς οι μηνύσεις να κατατεθούν... τα ξημερώματα, την ώρα που οι «αγανακτισμένοι» θύτες κοιμόντουσαν ήσυχοι στα σπίτια τους.
Στο διάστημα μέχρι την απελευθέρωση των κρατουμένων μεσολάβησε η ομηρία του βουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνου. Πλεύρη από κουκουλοφόρους στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και το πλιάτσικο σε περίπτερο της Πλ. Κλαυθμώνος από πανηγυρίζοντες Καμερουνέζους για την επιτυχία της εθνικής τους ομάδος στο Copa Africa. Αυτά, σε συνδυασμό με την έντονη συνομιλία που φημολογείται ότι είχε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης (όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα) με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Χρυσοχοΐδη, συνθέτουν το παρασκήνιο της αλλαγής πλεύσεως του άξονος συμμαχίας κράτους και αριστεράς κατά της αφυπνιζόμενης ελληνικής κοινωνίας.
Συγκινητική ήταν η παρουσία πλήθους κόσμου από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πατριωτικού χώρου που ήρθαν για να συμπαρασταθούν στους νεαρούς και να τονώσουν το ηθικό τους. Αντιθέτως, προκλητική σε αρκετές περιπτώσεις ήταν η συμπεριφορά της αστυνομίας, η οποία συμπεριφερόταν στους κρατουμένους με τρόπο που αναμφίβολα δεν εφαρμόζει ούτε σε περιπτώσεις βαρυποινιτών.
Ελάχιστοι εκ των συλληφθέντων, οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: