Τρίτη

Εξιτήριο σήμερα για τη δόκιμη αστυνομικό που είχε τραυματιστεί από τα πυρά τρομοκρατών



Η 23χρονη δόκιμη ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού, που είχε τραυματιστεί από τα πυρά τρομοκρατών έξω από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, παίρνει σήμερα εξιτήριο από το θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν», όπου είχε εισαχθεί για χειρουργική επέμβαση στο χέρι. Για την εξέλιξη της υγείας της, μάλιστα, πρόκειται να δοθεί και συνέντευξη Τύπου στις 09.30 το πρωί, στην οποία θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία υποβλήθηκε σε επέμβαση μικροχειρουργικής, κατά την οποία έγινε μεταφορά μοσχευμάτων από το πόδι στο δεξί της χέρι. Οπως είχε τονίσει τότε στην «Espresso» ο διευθυντής της Μικροχειρουργικής Κλινικής του θεραπευτηρίου «Μετροπόλιταν» Νικόλαος Δαούτης, «εάν η Σοφία δεν υποβαλλόταν στη συγκεκριμένη επέμβαση, δεν θα είχε ποτέ χέρι, καθώς αυτό θα έμενε παράλυτο».

Κατά τη σημερινή έξοδό της από το νοσοκομείο και πριν από την αναχώρησή της για το χωριό της στην Αρτα, πρόκειται να ευχαριστήσει τη διοίκηση και τους γιατρούς του θεραπευτηρίου «Μετροπόλιταν» που προσφέρθηκαν να κάνουν τη συγκεκριμένη επέμβαση χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση. «Η Σοφία φεύγει από το νοσοκομείο, ωστόσο εμείς δεν θα χαθούμε, καθώς η κατάστασή της χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση. Θα έρχεται στο νοσοκομείο μία φορά το μήνα» λέει ο κ. Δαούτης.

Αξίζει να τονιστεί ότι το περασμένο Σάββατο η Σοφία Ψυχογιού δέχθηκε την επίσκεψη του προέδρου του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ιωάννη Μαθιουδάκη, ο οποίος της παρέδωσε την τιμητική πλακέτα και το χρηματικό βοήθημα των 2.000 ευρώ, που δεν κατάφερε να παραλάβει λόγω της κατάστασης της υγείας της στις 17 Ιανουαρίου. Τη συγκεκριμένη ημέρα, κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον Ομιλο Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, βραβεύτηκαν αστυνομικοί που τραυματίστηκαν και υπερέβαλαν εαυτόν προκειμένου να εκτελέσουν το χρέος τους, καθώς και οικογένειες αστυνομικών που έφυγαν εν ώρα καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: