Τρίτη

Ο Μ.Αλέξανδρος ήταν Αλβανός!!!!!

http://serbianna.com/news/?p=3733

Από μία πρόχειρη μετάφραση της ιστοσελίδας:

Αλβανός συγγραφέας υπαινίσσεται ότι ο Αλέξανδρος μπορεί να ήταν Αλβανός


Ο αλβανός μουσουλμάνος συγγραφέας Niaz Muhamedi προτείθεται να δημοσιεύσει ένα ογκώδες βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει ότι μόνο Αλβανοί έχουν την άδεια για να μιλήσουν σε Έλληνες για την εθνική κληρονομιά του Μ.Αλεξάνδρου.

«Αυτό δεν είναι ένα πολιτικό πρόγραμμα… Αυτό είναι το πρόγραμμά μου που έχει αποκλειστικά έναν επιστημονικό χαρακτήρα,» λέει Muhamedi.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τους αλβανικούς μουσουλμανικούς χωρικούς από Dzepcista και Poroj, χωριά στα περίχωρα Tetovo.


Η με τον τίτλο «αλβανική Μακεδονία» η εργασία τόμου τρία επισύρει την προσοχή στα έγγραφα που υποστηρίζουν ότι Αλβανοί είναι πιό γηγενείς έπειτα οι Σλάβοι που περιλαμβάνουν την εθνική πλειοψηφία στην πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ή του ΠΓΔΜ.

Το 1945, χαρασμένη η κομμουνιστές έξω νότια περιοχή της Σερβίας, το μετονόμασε τη Μακεδονία και δήλωσε ότι τα κάθε σλαβικά σε εκείνη την περιοχή είναι τώρα εθνικός «Μακεδόνας». Οι αρχές πήγαν για να μετονομαστούν δυνατά τα σερβικά επώνυμα, τα οποία τελειώνουν χαρακτηριστικά με ένα «vich» «στο σκι» ένα επίθημα που προωθείται σιωπηλά όπως εθνικό «Μακεδόνα».

Το 2001, τα άτομα αλβανικής καταγωγής που είναι άποικοι σε εκείνη την περιοχή, πήραν τα όπλα ενάντια στην κυβέρνηση ΠΓΔΜ που υποστηρίζει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά τους παραβιάστηκαν. Αντίθετα από σε Κόσοβο, οι αλβανικοί τρομοκράτες που σταματιούνται λίγο πριν από τη δήλωση μιας ανεξάρτητης χώρας - το αποκαλούμενο Illirida.

Εκτός από την υπόδειξη ότι το έθνος του Αλεξάνδρου ο μεγάλος είναι αμφισβητήσιμο μόνο μεταξύ Ελλήνων και Αλβανοί, Muhamedi επίσης λένε ότι Σέρβοι δεν έχτισαν το μοναστήρι Άγιος Jovan Bigorski αλλά ότι, οι αξιώσεις Muhamedi, εκείνο το μοναστήρι χτίστηκαν από Αλβανούς.

Το Muhamedi επίσης υποστηρίζει ότι οι αρχές ΠΓΔΜ σκόπιμα και λανθασμένα έχουν υποστηρίξει ότι το έθνος του συνθέτη Todor Skalovski και του συντάκτη Matea Metevski όταν, απαιτεί Muhamedi, αυτά τα άτομα είναι αλβανικά.

Νωρίτερα το 2009, οι ανώτεροι υπάλληλοι ΠΓΔΜ δημόσιευσαν μια «μακεδονική εγκυκλοπαίδεια» στην οποία δήλωσε ότι τα άτομα αλβανικής καταγωγής είναι άποικοι που ήρθαν στο ΠΓΔΜ και άρπαξαν το έδαφος.


Οι αλβανικοί ηγέτες είπαν στις αρχές ότι πρέπει να προσέξουν τι λένε. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε στην κυβέρνηση στο Σκόπια που ΠΓΔΜ εάν «να μην κάνει τους εχθρούς».

Η «μακεδονική εγκυκλοπαίδεια» έχει ανατρέψει επίσης μερικές στις ΗΠΑ και το UK για την αναφορά των στοιχείων ότι οι ΗΠΑ και οι βρετανικοί ανώτεροι υπάλληλοι εκπαίδευσαν τους αλβανικούς τρομοκράτες στη βία αμοιβών στη Σερβία και το ΠΓΔΜ.

30 Δεκεμβρίου 2009
SERBIANNA


dimitris antonakis

dimsant@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: