Παρασκευή

Δώρο-σοκ το κρατικό Ξενία του Καλεντζίου στον Γιώργο.....


Από το http://online-pressblog.blogspot.com

Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη για την κρατική επιχορήγηση στα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών καθώς και από την δήλωση Μητσοτάκη ότι το 1.000.000 ευρώ δεν είναι πολλά λεφτά για το έργο αυτών των ιδρυμάτων.

Όλα αυτά όμως μας έκαναν να θυμηθούμε τον θόρυβο που είχε προκληθεί από σκάνδαλο κρατικής δωρεάς σε ένα από αυτά τα ιδρύματα.

Ήταν αρχές του 2004 και ενώ το ΠΑΣΟΚ μετρούσε ημέρες για να παραδώσει την εξουσία στην Ν.Δ στον νόμο 3220/2004 με ημερομηνία 16/1/2004 και με θέμα «ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» στο άρθρο 49 μπαίνει εμβόλιμα μια παράγραφος (η 6η) άσχετη με το νομοθέτημα η οποία αναφέρει τα εξής :

«Το Ξενία Καλετζίου Αχαΐας (ξενώνας «Ερύμανθος») (22 δωματίων - 43 κλινών) και ο περιβάλλων αυτού χώρος συνολικής έκτασης 8.666 τ.μ., όπως αυτή εμφαίνεται υπό στοιχεία ΕΑΒΗΖΛΚΙΕΑ στο υπ' αριθμ. 162/28.5.2003 τοπογραφικό διάγραμμα της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρεία», που δημοσιεύεται σε φωτοσμίκρυνση με το νόμο αυτό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παραχωρείται στο κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου».

Ναι καλά καταλάβατε ένα περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου παραχωρήθηκε to 2004 με το έτσι θέλω στο Ίδρυμα Παπανδρέου.
Τι λέει για αυτό ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και γιατί το αποδέχθηκε;


Υ.Γ Μετά από κάποιες ημέρες το θέμα αναφέρθηκε και στην εφημερίδα Απογευματινή με τίτλο « Δώρο-σοκ το κρατικό Ξενία του Καλεντζίου στον Γιώργο. Αποκάλυψη - βόμβα: Η ''άγνωστη'' τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.»

Βέβαια τα τότε μπουκωμένα ΜΜΕ το θέμα το είχανε κάνει γαργάρα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: