Παρασκευή

Με την απουσία χριστιανών βουλευτών εγκαινιάστηκε η διάβαση στις Θέρμες...







ImageΤη συνοριακή διάβαση στις Θέρμες Ξάνθης εγκαινίασαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ.

Η διάβαση αυτή «συμβολίζει τη νέα Ευρώπη που χτίζουμε ... Γκρεμίζουμε τα τείχη που μας είχαν απομονώσει και ανοίγουμε νέους δρόμους στη συνεργασία, ειρήνη, φιλίας και ανάπτυξης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έκανε μια σύντομη στάση στις Θερμές, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας, ο αντιδήμαρχος του δήμου Μύκης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ματαζί Τσετίν και Αχμέτ Χατζηοσμάν και η πρώην υποψήφια για την υπερνομαρχία Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, όλοι φανατικοί υπέρμαχοι της «Τουρκικής Ένωσης Θράκης». Χριστιανοί βουλευτές της περιοχής, φαίνεται ότι δεν παρέστησαν...

Ο πρωθυπουργός είχε μια πολύ σύντομη ενημέρωση για τα σχέδια που εκπονούν οι τοπικοί παράγοντες σε σχέση με την εκμετάλλευση των πλούσιων γεωθερμικών κοιτασμάτων της περιοχής και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην περιοχή.

Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν στη συνέχεια διμερή συνάντηση στο Ζλάτογκραντ και ακολούθως ο κ. Μπορίσοφ παρέθεσε γεύμα στον κ. Παπανδρέου, τον οποίο συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και οι υφυπουργοί Γιώργος Πεταλωτής, Γιάννης Μαγκριώτης και Μάρκος Μπόλαρης.

Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο του defencenet.gr για το ζήτημα της διάβασης των Θερμών και των λοιπών συνοριακών διαβάσεων.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: