Δευτέρα

Κρις Σπύρου:Πρ.Παγκοσμίου Κινήματος για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας

“…Να τουρκοποιήσει τους ‘Ελληνες αρχιερείς ήθελε και ο Αλή Πασάς..!”

Διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την απόπειρα τουρκοποίησης, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, των αρχιερέων του Απόδημου Ελληνισμού και των λεγομένων Νέων Χωρών της γενέτειρας, προκειμένου «να λυθεί το πρόβλημα του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στον Οικουμενικό Θρόνο!»

Aπόπειρα, γιατί πιστεύουμε ότι τελικά ΔΕΝ θα υπάρξει Έλληνας ιεράρχης, όπου γης, που θα δεχθεί να υλοποιήσει τη μεθόδευση Βαρθολομαίου και να λάβει την τουρκική υπηκοότητα, δηλαδή να γίνει Τούρκος, χωρίς να έχει γεννηθεί στην Τουρκία ή να κατάγεται από Τούρκους γονείς, αλλά από Έλληνες, εξαγοράζοντας, έτσι, όχι με τα τριάκοντα αργύρια, αλλά με την συνείδηση και τον πατριωτισμό του, το δικαίωμα να εκλέγει ή να εκλεγεί ο ίδιος Πατριάρχης!

Για το θέμα αυτό, ρωτήσαμε τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Κινήματος για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε λειτουργούντα Ναό της Χριστιανοσύνης, πρ. Eλληνοαμερικανό πολιτικό κ. Κρις Σπύρου.

Ερώτηση: Κύριε Σπύρου, ποια είναι η άποψή σας για την μεθόδευση αυτή του κ. Βαρθολομαίου να τουρκοποιήσει τους αρχιερείς του Απόδημου Ελληνισμού προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι;

Κρις Σπύρου: Εκλέγειν και εκλέγεσθαι τι; Οικουμενικός Πατριάρχης; Ποιών; Των Ορθόδοξων Χριστιανών; Αποκλειστικά από Τούρκους αρχιερείς; Σώσον Κύριε τον λαό Σου! Και ευλόγησον την Κληρονομία Σου…

Αυτή είναι η Κληρονομία; Αν ναι, τότε πάνε χαμένοι οι αγώνες του Κολοκοτρώνη και του Αθανασίου Διάκου και του παππού μου, του φουκαρά, του Θανάση, που έφυγε από την Αμερική το 1912, πολέμησε 6 χρόνια, για να απελευθερώσει την υπόλοιπη Ελλάδα από την τουρκοκρατία, αφήνοντας πίσω του στην Αμερική τρία παιδιά που δεν τα ξαναείδε ποτέ!…

Ερώτηση: Η εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου Κρήτης (Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009), χαρακτηρίζει την ενέργεια του κ. Βαρθολομαίου να πείσει τον κ. Ερντογάν να τουρκοποιήσει τους ιεράρχες της Ορθοδοξίας ως «ριζοσπαστική τόλμη». Ποια είναι η δική σας άποψη;

Κρις Σπύρου: Η δική μου ταπεινή άποψη είναι ότι ριζοσπαστική πράξη θα ήταν το να αποσύρει τον ατυχή της τίτλο η εφημερίδα. Ριζοσπαστικό θα ήταν να ελληνοποιήσει τους ιεράρχες και τον Πατριάρχη, εφόσον ηγείται της ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας. Να τους τουρκοποιήσει ήθελε και ο Αλή Πασσάς! Δεν πιστεύω ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Μάρκος Μπότσαρης να θεωρούσαν τον Αλή Πασσά ριζοσπάστη…»

Ερώτηση: Τι θα θεωρούσατε εσείς ριζοσπαστικό και προοδευτικό κ. Σπύρου;

Κρις Σπύρου: «Ριζοσπαστικό επίτευγμα του κ. Βαρθολομαίου θα θεωρούσα εάν έπειθε τον κ. Ερντογάν να τον συμπεριλάβει στους θρησκευτικούς ηγέτες, στην Τουρκία, όταν οι θρησκευτικοί ηγέτες άλλων θρησκειών συναντήθηκαν επίσημα με τον Πρόεδρο της Αμερικής κ. Μπάρακ Ομπάμα στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Πόλη, αντί να υπάρχει μία άδεια καρέκλα στο μέσον της συνάντησης!

Ριζοσπαστικό επίτευγμα θα θεωρούσα εάν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έπειθε τον κ. Ερντογάν να συνοδεύσει αυτός τον Πάπα Βενέδικτο όταν επισκέφθηκε τον Ιερά Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας. ‘Οπως, επίσης, και τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα όταν ομοίως επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας.

Πιστεύω ότι θα απαντούσε πιο καλά στο πιθανό ερώτημα του Προέδρου της Αμερικής τι ζητάει η εικόνα της Παναγιάς με τον Ιησού Χριστό στην αγκαλιά Της μέσα σε ένα λαϊκό τουρκικό «Μουσείο»! Κάτι που θα μπέρδευε ασφαλώς τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν που ανέλαβε να ξεναγήσει τον Πρόεδρο Ομπάμα στην Αγία Σοφία! Μήπως εγώ είμαι αιρετικός που ρωτάω τα αυτονόητα και ζητάω τα λογικά;»


πηγή:kalami

Δεν υπάρχουν σχόλια: