Πέμπτη

Ο Βασιλοφρονας βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος στηρίζει τον Δημήτρη Παπαγεωργίου



040210-nikolopoulosΟ αρχισυντάκτης του "ΕΚ" διανύει την δεύτερη εβδομάδα της προφυλάκισής του και ενώ αρχικά σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η στήριξη φαινόταν να είναι μόνο από το ΛΑ.Ο.Σ., εχθές, ο Βασιλοφρονας βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος κατέθεσε σχετική ερώτηση στην βουλή προς τους υπουργούς «Προστασίας του Πολίτη» και «Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής επισημαίνει ότι ο Δημήτρης Παπαγεωργίου συνελήφθη ως ταραχοποιός εν ώρα καθήκοντος κι ενώ είχε τραυματισθεί σοβαρά από άγνωστο. Χαρακτηρίζει την προφυλάκιση «πρωτοφανή και εκτός του γράμματος και του πνεύματος του Νόμου» και τονίζει ότι τέτοιου είδους μέτρα λαμβάνονται μόνο σε περιπτώσεις που ο φερόμενος ο δράστης είναι ύποπτος φυγής.
Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ μιλά για «απόλυτη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητος» και σχολιάζει ότι στην περίπτωση αυτή «στο στόχαστρο δεν βρίσκεται η καταπολέμηση της διάπραξης αδικημάτων, αλλά το δικαίωμα στην ελεύθερη πληροφόρηση και αποτελεί στίγμα για την ελληνική Πολιτεία και την ελληνική δικαιοσύνη να τιμωρούνται με "προκαταβολική έκτιση ποινής" οι δημοσιογραφικές απόψεις». Κάνει, μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία σε αντίστοιχες περιπτώσεις, προερχόμενες από την αριστερά και μιλά για «Δικαιοσύνη με δύο μέτρα και δύο σταθμά», φέρνοντας σαν παράδειγμα την απελευθέρωση ατόμων που είχαν συλληφθεί με μολότωφ στις 6/12/09 στην Θεσσαλονίκη και αφέθησαν ελεύθερα κατόπιν εντολής του υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Βούγια.
Ο Νίκος Νικολόπουλος ερωτά εάν αναζητήθηκε ο δράστης του τραυματισμού του Δημήτρη Παπαγεωργίου, ένα ερευνώνται οι καταγγελίες του για στοχοποίησή του από συγκεκριμένα κέντρα και ζητά να μάθει για το «τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση, ώστε να μην ενεργεί η δικαιοσύνη υπό το κράτος των απειλών και των πιέσεων εξτρεμιστικών πολιτικών χώρων που εχθρεύονται το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: