Κυριακή

ΤΑ ''NEOBYΖΑΝΤΙΝΑ'' ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ στις ΗΠΑ



Στην Κληρικολαϊκή, αρχές Ιουλίου στην Ατλάντα, θα προσπαθήσουν οι του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, να ''εγκριθεί'' η παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων ενοριών στο Πατριαρχείο... Πολεμική στον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, γιά να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις, με την χρησιμοποίηση και ομογενειακών ΜΜΕ-''μπακάλικων'' του γκέττο, με την γραφή ''θεολόγου'' που δημιούργησε και την κρίση την εποχή Σπυρίδωνα, παίζοντας παιχνίδια εις βάρος της Ομογένειας...Οι μητροπολίτες μας στις ΗΠΑ, φοβούμενοι τον διασυρμό, δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση να γίνουν Τούρκοι υπήκοοι... Η Ομογένεια, δεν ανέχεται άλλο τις ωμές παρεμβάσεις του οικουμ. Πατριάρχη, που στόχο έχουν την διάλυσή της... 'Υποπτη και η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης, που ενώ γνωρίζει τα παιχνίδια, αδιαφορεί και συμπράττει με τον Βαρθολομαίο.
















"Δυστυχώς, οι δύο λαοί ('Ελληνες και Τούρκοι) διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές"
Η δήλωσή του αυτή (Οκτ. '91) ΔΕΝ έχει διαψευστεί ποτέ από τον οικουμενικό Πατριάρχη. Ο Βαρθολομαίος εκλέγηκε στις 22 Οκτ. 1991 και ενθρονίσθηκε στις 2 Νοεμ. 1991. Τελευταία, απαιτεί (και) από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων ενοριών-κοινοτήτων, που έχτισαν οι 'Ελληνες μετανάστες, στο Πατριαρχείο, δηλ. τυπικά σ' ένα τουρκικό 'Ιδρυμα, ενώ ζήτησε και από τους μητροπολίτες να γίνουν Τούρκοι υπήκοοι. Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν θετικά ήταν οι μητροπολίτες Κρήτης, που βιάζονται να βάλουν ''φέσι''. Το Πατριαρχείο, εισπράττει επίσης μεγάλα ποσά, χώρια η χρηματοδότηση από την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία παραμένουν σε τουρκικές τράπεζες ή σ' ελβετικές.

 


















''Ψάχνεται'' ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος
«Τα αισθήματα εκτιμήσεως και αγάπης του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο εξέφρασε κατ' επανάληψιν η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης κατά την πολυήμερη επίσκεψή Του εις την Αμερική το παρελθόν Φθινόπωρο, εξ αφορμής και της συμπληρώσεως δέκα ετών αγλαοκάρπου αρχιεπισκοπείας της αυτού Σεβασμιότητος» (από πρόσφατη ανακοίνωση οικουμ. Πατριαρχείου, γιά άλλο ζήτημα)... Παρόμοια ''αισθήματα'' ο Βαρθολομαίος έκφραζε και πριν 15 χρόνια προς το πρόσωπο του μακαριστού Ιάκωβου και πριν 11 χρόνια προς το πρόσωπο του πρ. αρχιεπίσκοπου Σπυρίδωνα... Στον 'Oμηρο, η ροδιά επαινείται ως «αγλαόκαρπος» (Οδυσ. η' 115, λ. 590), ενώ στον μύθο του Αισώπου «Ροιά και μηλέα και βάτος», η ροδιά ερίζει με τη μηλιά για το ποιά από τις δύο παράγει καλύτερα φρούτα. Υποθέτουμε το ''σεπτόν'' Πατριαρχείο εννοεί ''φρούτα'' τους νεόπλουτους στις ΗΠΑ που ''τ' ακουμπάνε'' του οικουμενικού μας.
H ''κρίση'' στην εκκλησία μας στις ΗΠΑ και τα ''μαγειρέματα'' του Πατριαρχείου
- Προς τί (και γιατί) ο συνεχής διασυρμός του αρχιεπίσκοπου Αμερικής κ. Δημητρίου από το Φανάρι;
- Γιατί οι πατριαρχικοί ''παράγοντες'' εξανίστανται ''δι' ασήμαντον αφορμήν''.
- Πώς έκοψαν την σύνταξη του πρ. αρχιεπίσκοπου Αμερικής Σπυρίδωνα, δείχνοντας το μη φιλάνθρωπο πρόσωπό τους.
- Γιατί δεν πρέπει να δοθούν τα περιουσιακά στοιχεία των Ελληνορθόδοξων Αμερικής στο Φανάρι.

- Πώς και υπό ποιούς όρους θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
- Να πάρουν οι ιεράρχες του Θρόνου την τουρκική υπηκοότητα ή όχι;

Ουσιαστικές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, από την συγγραφέα- δημοσιογράφο, Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη στο ραδιόφωνο του ''Κ'', 24-7Radio.us... (Ακούστε )
http://www.kalami.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: