Δευτέρα

«ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ»



Οι σημερινοί αναρχικοί είναι οργανωμένοι σε στρατιωτικά πρότυπα και δρουν με κανόνες και τακτικές συμμορίας.
Ως επί το πλείστον νεολαίοι, καθοδηγούμενοι και επικουρούμενοι από λιγότερους 40ρηδες και 50ρηδες. Έχουν ανοίξει βεντέττα με τους αστυνομικούς. Βεντέττα δια βίου. Το έχουν κάνει το σπορ της ζωής τους, όπως κάποιοι τα αθλητικά ή κάποιοι άλλοι τον τζόγο. Περιμένουν, ή μάλλον απαιτούν από τον οποιοδήποτε, τον καθ'ένα, οτιδήποτε κι αν κάνει, να λάβει μέρος σε αυτή τους την βεντέττα, διαλέγοντας πόλο και στρατόπεδο.
Οικειοποιούνται πανανθρώπινες έννοιες όπως ο αγώνας, η ελευθερία και η νεότητα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πολλοί ιδεολογικοί στρατοί στο παρελθόν οικειοποιήθηκαν άλλες πανανθρώπινες αξίες όπως η αγάπη. Ο χριστιανισμός έσφαξε την μισή υφήλιο υπό το πρόσχημα της αγάπης και ο μουσουλμανισμός υπό το πρόσχημα της πίστης. Ο κεφαλαιοκρατισμός έχει υπαλληλοποιήσει την μισή υφήλιο οικειοποιούμενος την ελευθερία της αγοράς. Και οι κομμουνιστές πλούτισαν με την πρώτη ευκαιρία.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο αναρχισμός θα στερήσει την ελευθερία υπό την αιγίδα της ελευθερίας. Θα ασκήσει εξουσία υπό την αιγίδα του αντιεξουσιασμού. Θα χρησιμοποιήσει την ανωνυμία για να εγκληματήσει. Ο αναρχικός, αποποιούμενος κάθε έννοια στρατού, θα στρατευθεί σε οργανωμένα τάγματα εφόδου. Θα φωτογραφίσει τους εχθρούς του, ταυτόχρονα διαμαρτυρόμενος για τις κάμερες στους δρόμους. Και έπειτα, δεν θα διστάσει να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες προς χρήση από κάθε 'ενδιαφερόμενο'.
Με τον ίδιο τρόπο που ιδεολογικοί στρατοί του παρελθόντος άλλαζαν την σημασία των λέξεων και των εννοιών, για να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα τους, οι σημερινοί αναρχικοί επιδίδονται στην χρήση και διάδοση του δικού τους λεξιλογίου. Δείτε όλες αυτές τις αγγελικά πλασμένες λέξεις: 'αλληλέγγυος', 'σύντροφος', 'αντιεξουσιαστής', 'αγωνιστής', 'απελεύθερος' κτλ. Η κάθε μία ένα άλλοθι για ανθρώπους-εκτροφεία μίσους και ζωώδους εκτόνωσης.
Αυτοί είναι οι αναρχικοί σήμερα.

Και μόλις σήμερα έκαναν πορεία στο κερατσίνι για συμπαράσταση στο 'αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ρεσάλτο'. Πορεία με εμπροσθοφυλακή, κύριο σώμα και οπισθοφυλακή. Πορεία με ετοιμοπόλεμους στρατιώτες και ανιχνευτές που 'έκοβαν' φάτσες και κίνηση. Εκστρατεία με οργανωμένο σώμα προπαγάνδας, υπεύθυνο για τον διαμοιρασμό εντύπου υλικού. Αξιωματικούς υπεύθυνους για την τήρηση της πειθαρχίας σε όσους παρεκτρέπονταν.
Φυσικά θα ήταν αστείο αν ο οποιοσδήποτε περίμενε από τον μέσο, ανεγκέφαλο και οχλοποιημένο αναρχικό χουλιγκάνο να σκεφτεί κατά πόσο ο ίδιος είναι, όλα αυτά που ο ίδιος εχθρεύεται. Αν και δεν είναι απίθανο η συγκεκριμένη νοητική διαδικασία να έχει προκύψει σε πολλούς ως 'αναγκαία συνθήκη' ή 'παράπλευρη ηθική απώλεια'. Το paperwork του βανδαλισμού.
Ωστόσο, κάποιος δεν μπορεί παρά να μειδιά όταν όλο αυτό το πολεμοχαρές συνονθύλευμα υπεισέρχεται σε διαδικασία απολογίας. Είδαμε φίλους και παρατρεχάμενους του 'ρεσάλτο' να αντιτείνουν λογικά επιχειρήματα στους δικαστικούς διώκτες τους. Τους είδαμε να υποστηρίζουν ήρεμα, πως άδεια μπουκάλια συν πετρέλαιο σόμπας δεν δίνουν βόμβες μολότοφ. Πολύ σωστά υποστηρίζουν πως τα αντικείμενα του 'ρεσάλτο' δεν αποτελούν δυνάμει οπλοστάσιο. Τα αντικείμενα όχι, τα υποκείμενα όμως;
Οι ίδιοι άνθρωποι που υποστηρίζουν την μη ενδεχόμενη συμμετοχή των αντικειμένων σε ταραχές, αντέδρασαν καταστρέφοντας αυτοκίνητα της αστυνομίας και καταλαμβάνοντας δημόσιο κτήριο όπου προξένησαν ζημιές. Οι ίδιοι άνθρωποι που στηλιτεύουν την δικαστική, αστυνομική και υπουργική αυθαιρεσία και ανεπάρκεια στο να στηρίξει την υπόθεσή της σε στοιχεία, ενοχοποιούν εαυτούς με τις πράξεις τους, έτσι ώστε να μην αφήσουν την παραμικρή αμφιβολία στον οποιονδήποτε. Αυτοί οι ίδιοι υποβιβάζουν εαυτούς σε πέτρες και μολότοφ. Και είναι οι ίδιοι δύο χιλιάδες αναρχικοί που καταστρέφουν το κέντρο σε κάθε ευκαιρία, αυτοί που παρέλασαν σήμερα στο κερατσίνι, αλληλέγγυοι στους αναρχικούς της τοπικής αναρχικής οργάνωσης 'πολιτικό καφενείο ρεσάλτο'.
Ας βρουν λοιπόν το θάρρος οι φίλοι του 'πολιτικού στεκιού ρεσάλτο' να αναλάβουν τις ευθύνες τους ως αναρχικοί, εκ μέρους των ομοϊδεατών 'αλληλέγγυων', 'συντρόφων', 'αντιεξουσιαστών', 'αγωνιστών' και λοιπών κουκουλωμένων ζηλωτών, οι οποίοι επί σειρά ημερών κατέστρεφαν, ασχημονούσαν, τραμπούκιζαν και βανδάλιζαν το κέντρο της αθήνας.
Τα εβδομήντα χιλιάδες ευρώ της εγγύησης για φέτος έχουν ήδη βρεθεί. Υπολείπονται ακόμα ορισμένα εκατομμύρια από πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: