Πέμπτη

Η φράση '' πού 'σαι Παπαδόπουλε'', ακούγεται όλο και περισσότερο!

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ!
PAPADOPOULOS
Χωρίς φόβο και πάθος.
Και βέβαια χωρίς καμία ιδιαίτερη Νοσταλγία για τέτοιες μέρες, μια και τις πλήρωσε ο υπογράφων με Εξορία, χάσιμο της δουλειάς του και τα λοιπά και τα λοιπά. Χιλιογραμμένα. Αλλά η ιστορία, κάποιες φορές, φέρνει τούμπες.
Και τις φέρνει όχι για Νοσταλγούς – τους όποιους – άλλα όπως τις ζητά ο Λαός.
Απλά: Ας βγουν οι υπερσούπερ… Δημοκράτες στις στάσεις των λεωφορείων, ας μπουν στα ταξί, στις Λαϊκές Αγορές, στις διάφορες Υπηρεσίες, ΠΑΝΤΟΥ όπου επιθυμούν και να είναι σίγουροι ότι θα ακούσουν την φράση: Πού είσαι Παπαδόπουλε!
ΝΑΙ… ΝΑΙ. Εκεί έφτασαν τον Ελληνικό Λαό με τις κλοπές, τις απάτες, τις λαμογιές, το Εγκλημα, τους ξένους, παντός χρώματος που κυριαρχούν στον Τόπο!
- Ρε τα τάνκς, να τελειώνουμε… φώναζε προχθές, φίλος Καθηγητής Πανεπιστημίου, με αδελφό εκτελεσμένο το 1948 από την Δεξιά και που ο ίδιος έχει περάσει χρόνια και χρόνια εξορία…
- Πάνο Εσύ;
- Ναι ρε αδελφέ. Δεν είναι Τόπος όπως τον κατάντησαν! Τον παραλέρωσαν. Παράκλεψαν. Χίλιες φορές τα τάνκς… Τουλάχιστον ήξερες τι έχεις απέναντί σου!
Ο Λαός βρίσκεται σε ένα τσουνάμι που απειλεί να τον πνίξει. Βλέπει, διαβάζει, αγανακτεί, βλαστημάει.
Ο Λαός προκαλείται… Γνωρίζει καλά ότι ΔΩΔΕΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ κυβερνούν τον Τόπο! Γνωρίζει ότι από το πρωί μέχρι το βράδυ τον καλούν να πληρώνει ΟΣΑ έκλεψαν οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΣΑ άρπαξαν τα μεγάλα Ονόματα του Τόπου!
Ο Λαός αγανακτεί και περισσότερο η Νεολαία και κατευθύνεται, σε μια τέτοια Εποχή, προς τον Περισσό αναζητώντας κάποια Ελπίδα! Ο Λαός που είναι μακρόθυμος, φιλότιμος, εργατικός και σου λέει: Ρε καλά τους κάνανε… Ρε καλά τους κάνουν, όταν διαβάζει κάποια πικρά κείμενα!
Ο Λαός προκαλείται… Και αν συνεχίσουν το ίδιο βιολί ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να προβλέψει το ΑΥΡΙΟ! Υπάρχει Φτώχεια, Αγανάκτηση, Φόβος στο να βγεις από το σπίτι σου, τρόμος για να ανοίξεις κάποιος μήπως μπει στο μαγαζί σου...
Και τότε γεννιέται και η άλλη φράση:
- Ρε δεν πάνε στον διάβολο και η Δημοκρατία και τα καλά της… Εδώ που φτάσαμε να μην ξέρουμε αν γυρίσουμε το βράδυ στο σπίτι μας..
- Ρε δεν πάει στον διάβολο τέτοια Δημοκρατία που τρώνε και κατασπαράζουν τον Τόπο και μετά καλούν τον Λαό να πληρώσει τις κλοπές τους.
ΝΑΙ. Και όλα αυτά το 2010! Όλα αυτά που βγαίνουν από την μαγική Εικόνα που… απολαμβάνουμε καθημερινά και ακούμε:
- Ελληνες είστε αναξιόπιστοι.
Ειστε ψεύτες. Είστε λαμόγια.

ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΩ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΨΙΝΑΣ. ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΣΩ.