Τετάρτη

Στο Σικάγο η μεγαλύτερη παρέλαση γιά τον 2010, χωρίς 'Ελληνες πολιτικούς

 

Ανησυχητικά μικρή η παρέλαση στη Νέα Υόρκη (18 Απρ.) και στην Βοστώνη (25 Απρ.'10)...
Φωτιά σε παρακείμενο πάρκο λίγο πριν το τέλος της μικρής παρέλασης στην Βοστώνη, που πάλι είχε τους ίδιους ''τελετάρχες'' (μητροπολίτη, δήμαρχο, γεν. πρόξενο και δύο βουλευταράδες από την Ελλάδα και τον Παν. Σκανδαλάκη)
Στο Σικάγο, στις 25 Απριλίου 2010 η παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Πριν και μετά την παρέλαση, έβρεχε. κατά την διάρκειά της...σταμάτησε η βροχή!
Παρέλασαν 133 πεζοπόρα τμήματα, άρματα, φιλαρμονικές κ.ά. (στη Νέα Υόρκη 95). Αν και ο καιρός δεν ευνόησε, συμμετείχαν σχολεία, ενορίες, οργανώσεις (μ' εξαίρεση τον σύλλογο Καλαβρυτινών, που ''απαιτούσε'' να είναι πρώτος, επειδή, η επανάσταση του '21 ξεκίνησε στα... Καλάβρυτα!). Χιλιάδες Ομογενείς, αισθητά περισσότεροι από ότι στη Νέα Υόρκη στις 18 Απριλίου, χωρίς ευνοϊκές καιρικές συνθήκες πριν, συμμετείχαν στην παρέλαση, με πρωτοπόρα τα παιδιά.
Γιά πρώτη φορά, η Ομοσπονδία Ιλλινόις, που διοργανώνει την παρέλαση, δεν προσκάλεσε εφέτος 'Ελληνες πολιτικούς, εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς τους στο παρελθόν... Την παραμονή, το επίσημο δείπνο, με την απουσία μητροπολίτη Ιάκωβου και γεν. πρόξενου. Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στο δημαρχείο, έγινε την Παρασκευή 23 Απριλίου με την παρουσία, συμμμετοχή χορευτικών, ενώ μετά την παρέλαση το γεύμα (εστιατόριο ''Πήγασος'' στο ''ΓκρηκΤάουν''), γι' αυτούς που συντέλεσαν στην επιτυχία της.
Η παρέλαση έγινε με το 1/4 των εξόδων σε σύγκριση με αυτή Ν. Υόρκης.
Να τονίσουμε ότι η σημερινή ηγεσία της Ομοσπονδίας Ιλλινόις, παρέλαβε στα 2007 μία ημιενεργή Οργάνωση, την οποίαν η προηγούμενη ηγεσία (Θ. Σπυρόπουλος) την χρησιμοποιούσε ως εργαλείο ατομικής προβολής και κατάφερε σε τρία χρόνια να την μετατρέψει σε δραστήρια, με αποκορύφωμα την διοργάνωση εφέτος της μεγαλύτερης παρέλασής μας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ημερήσια ''γεροντοκόρη'' του γκέττο μας στην Αστόρια, υποτίμησε την Ομοσπονδία, προβάλλοντας με φωτογραφία τον πρ. πρόεδρό της και σημερινό ΣΑΕέρχη, που τώρα πολεμά την Οργάνωση! Κατάντια πάλι, γιά μιά ''χούφτα δολάρια''.


- Την Κυριακή, 25 Απριλίου 2010, έγινε και η παρέλαση στην Βοστώνη
(με πολύ μικρή συμμετοχή κόσμου), 18 Απριλίου στο Ντητρόϊτ... Στις 21 Μαρτίου έγινε στην Φιλαδέλφεια, ενώ την ίδια ημέρα αναβλήθηκε η παρέλαση στο Τάρπον Σπρινγκς Φλόριδας, εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας...
-
Στιγμιότυπα (βίντεο) από την παρέλαση στον 'Αγιο Φραγκίσκο, 10 Απριλίου '10 ...(Δείτε)

''Ξεφτίλα'': Επιστολή καταπέλτης στον πρόεδρο της Βουλής από ομογενειακή Οργάνωση
''Διακομματική αντιπροσωπία '' (2009) έγραψε στα παλιά της παπούτσια Ομογένεια και εκδηλώσεις γιά την 25η Μαρτίου. Τουρισμός στο Σικάγο κι επισκέψεις σε...κομματικά γραφεία (διαβάστε την επιστολή)...

Τους ψάχνει η...Μιχαλού γιά ''χρωστούμενα'': Οι βαρεμένοι της Ομοσπονδίας και η ημερήσια παραπληροφορούσα ''γεροντοκόρη'', μιλάνε γιά...120.000 κόσμου στην παρέλαση Νέας Υόρκης !
new york parade 2010- Γεροντίστικες ανοησίες: Γιά...120.000 (!!!) κόσμου στην παρέλαση Νέας Υόρκης γράφει η -πραγματικά- βαρεμένη ημερήσια ''γεροντοκόρη'' του γκέττο μας στην Αστόρια. Δεκαπλασίασε δηλ. τον πραγματικό αριθμό, όπως κάνει και με την... κυκλοφορία της, με αποτέλεσμα να ''γελά και ο παρδαλός προεδροπαράγοντας του γκέττο μας''. Επικαλέστηκε μάλιστα γενικά και αόριστα την... αστυνομία. Αν η αστυνομία είπε γιά 120.000, τότε ΠΟΥ είναι η ανακοίνωσή της; Υπερτίμηση αριθμών και υποτίμηση λογικής. Kαι μετά, Ομοσπόνδυλοι και ημερήσια ''γεροντοκόρη'' αναρωτιούνται γιατί κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Aκόμα και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης μίλησε στο τοπικό ''κανάλι 9'' -που μετάδιδε την παρέλαση- γιά αριθμό παρελαυνόντων και θεατών που ''πλησίαζε τις 20.000''... (Ακούστε την δήλωση).
- Την ''κοπάνισαν'' οι ''επίσημοι'' από την εξέδρα των επισήμων, στην πλειοψηφία τους, στην μέση της παρέλασης. Ειδικά οι βουλευτές, που πήγαν γιά ψώνια κι ''επαφές''. Αν ήταν σοβαρή η Ομοσπονδία, δεν θα τους ξαναέδινε πρόσκληση.
Δεν έχουν ντροπή: Επτά βουλευτές κι ένας υφυπουργός γιά την παρέλαση, Νέα Υόρκη. Μαζί με συνεργάτες κλπ, σύνολο 16 άτομα. Μπράβο.
- Απαξιωτική η παρουσίαση της παρέλασης από το ''κανάλι 9'', που πήρε και 200.000 δολ. Χαζο- ''ώπα'', ''σουβλάκι'', ''μπακλαβά'', τραγουδιστές και προβολή των χορηγών, ειδικά του ''μπακαλόγατου''. Καμία ουσιαστική αναφορά στην Ελλάδα, στην επανάσταση του '21, στον Ελληνισμό. Η μετάδοση της παρέλασης από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι 9, σε ρυθμό φτηνού τουρκομπαρόκ, που εξυπηρετεί μόνο τον βασικό χορηγό Γ. Κατσιματίδη, ο οποίος προβάλει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις του, έχει μειώσει δραστικά τα τελευταία χρόνια τους θεατές. (Λέτε οι... Αμερικανοί να έβλεπαν δύο ώρες την... παρέλαση των ''γκρηκς'';)
- Αξίζουν συγχαρητήρια και μπράβο σε όσους και όσες παρέλασαν, κάθε ηλικίας, με τους συλλόγους και οργανώσεις τους. Ειδικά στα παιδιά, που με τις εθνικές στολές λάμπρυναν κυριολεκτικά την -ετεροχρονισμένη- παρέλαση στην 5η λεωφόρο γιά την 25η Μαρτίου.
- Οι εύζωνες της προεδρικής φρουράς, μαζί και τα παιδιά, έκλεψαν, όπως κάθε χρόνο, την παράσταση.
- Δυσαρεστημένη η Ομογένεια με τους πολιτικούς από την Ελλάδα, τους στόλιζε με διάφορα ''νεο- ελληνικά''. Προτίμησαν ''επαφές'' με κομματικούς, αλλά όχι με την Ομογένεια, όπως γινόταν χρόνια πριν με τις ανοιχτές πανομογενειακές συγκεντρώσεις. Τώρα, διαισθάνονται -και σωστά- το... ''γιαούρτωμα''.
- 'Ελλειψη σοβαρότητας: Ρωτήθηκε ο υφυπ. Σπ. Κουβέλης σε συνέντευξη Τύπου γιά τα οικονομικά του ΣΑΕ, με τι εχέγγυα δίνονται τα χρήματα σε αυτό και απάντησε ότι ''δεν έχει προλάβει να ερευνήσει''.
- Δευτέρα βράδυ 19 Απριλίου, έγινε η ''μυστική'' συγκέντρωση του υφυπ. Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη, με κομματικούς των τοπικών Οργανώσεων Νέας Υόρκης.
- Στην ολοσέλιδη καταχώρηση στην εφημερίδα New York Post, παραμονές παρέλασης, που περισσότερο πρόβαλε τους ''παράγοντες'', παρά το γεγονός (παρέλαση), έλλειπε ένα μόνο όνομα: Του γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης. Κατά ''λάθος'' ή εξεπίτηδες;
- Εκδηλώσεις Νέα Υόρκη και ΜΜΕ: Τα λιγοστά ΜΜΕ στην Ελλάδα, που αναμετάδωσαν ανταποκρίσεις του κρατικού ΑΠΕ, έδωσαν έμφαση αναλογικά 80% στις δηλώσεις, επαφές κλπ του κ. Κουβέλη ειδικά και της διακομματικής της Βουλής και 20% στις εκδηλώσεις, παρέλαση γιά την εθνική μας επέτειο.
............................................................................................


Οι ίδιοι πάντα 'Ελληνες πολιτικοί: Πρόκληση, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ...
Δωρεάν διακοπές στην μεγαλούπολη, ψώνια και συλλογή χρημάτων γιά τις ''ανάγκες'' βουλευτών και Κομμάτων τους.
Στη Νέα Υόρκη, στην -ετεροχρονισμένη- παρέλαση (19 Απρ. '10) γιά την εθνική μας επέτειο, ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης και οι βουλευτές: Τσουρή, Αράπογλου, Διαμαντίδης (ΠΑΣΟΚ), Ταλιαδούρος, Τραγάκης (ΝΔ), Βελόπουλος (ΛΑΟΣ), Ψαριανός (ΣΥΡΙΖΑ), γιά ''να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις''. Συνοδεύονταν από συζύγους, συνεργάτες κ.ά... Υποτίθεται ότι η Ελλάδα διέρχεται σοβαρή οικονομική κρίση. Αν έρχονταν 2-3 μόνο βουλευτές, υπήρχε περίπτωση ν'...''ατιμαστεί'' η παρέλαση; Η αποστολή της ''Βουλής της Siemens'', πρέπει να είναι οπωσδήποτε ''πολυ-διακομματική'';
 - Τα προηγούμενα χρόνια βουλευτές, εκτός από τις ''επιδρομές'' σε πολυκαταστήματα (που είναι και ο ουσιαστικός λόγος επίσκεψης), συμμετείχαν και σε συγκεντρώσεις ''κομματικών φίλων'' (ιδιωτικές), γιά συλλογή χρημάτων, γιά τις ''ανάγκες'' τους ή αυτές του Κόμματος. Χρήματα, που δεν τα δηλώνουν...
- Δύο βουλευτές στην Βοστώνη γιά την παρέλαση, 25 Απριλίου: Ι. Βλατής (ΠΑΣΟΚ) κι Ε. Αντώναρος (ΝΔ).
- Ο γεν. πρόξενος  στο Σικάγο κ. Πέτροβας, αγνοώντας τις... Οργανώσεις, μαζί με τον συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ, δηλ. τον εκπρόσωπο της ''συμβουλευτικής'' κυβερνητικής Οργάνωσης, διοργάνωσαν, χωρίς επιτυχία, ''ανοιχτή εκδήλωση'' με τον υφυπουργό Εξωτερικών, την Τετάρτη 21 Απριλίου, παρακάμπτοντας τις Οργανώσεις. Φυσική εξέλιξη, αφού το μη ενεργό ΣΑΕ, ουσιαστικά φιάχτηκε γιά να πάει κόντρα στις ομογενειακές Οργανώσεις... O κ. Κουβέλης, αν και το επεδίωξε, δεν προσκλήθηκε στην παρέλαση στο Σικάγο (ούτε βουλευτές), επειδή το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιλλινόις αποφάσισε να μην καλέσει εφέτος 'Ελληνες πολιτικούς, εξαιτίας συμπεριφορών τους στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: