Πέμπτη

Εστρωσαν κόκκινο χαλί για τον Βασιλεα στο Πηλιο!!!!



Εστρωσαν κόκκινο χαλί για να υποδεχτούν τον Βασιλεα! «Βασιλική» υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι και ο δήμος Πορταριάς στον Κωνσταντίνο  και στη σύζυγό του Αννα-Μαρία που βρέθηκαν στο γραφικό χωριό του Πηλίου.

Το ζευγάρι, συνοδευόμενο από την προσωπική του φρουρά και τον δήμαρχο Πορταριάς Βασίλη Κοντορίζο, παρακολούθησε την ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ο Κωνσταντίνος ήταν χαμογελαστός και πολύ διαχυτικός με τους κατοίκους που βρέθηκαν εκεί, ενώ λίγο πριν μπει στον ναό χαιρέτησε και συνομίλησε για λίγα λεπτά με όλους όσοι ήθελαν να ανταλλάξουν ευχές μαζί του. Μάλιστα, στον τέως και την σύζυγό του δόθηκε γραπτά το τροπάριο της Κασσιανής, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ακολουθία.

Ο Βασιλευς Κωνσταντίνος  μετέβη το περασμένο Σάββατο στην πανέμορφη Πορταριά για διακοπές. Αρχικά πήγε στο Πήλιο ινκόγκνιτο, αφού επιθυμούσε η επίσκεψή του να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, δεν έκανε καμία δημόσια επίσκεψη, ωστόσο η παρουσία του στην περιοχή έγινε γνωστή ύστερα από τους περιπάτους που έκανε στο χωριό.

Ολες τις ημέρες που ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία έμειναν στη Πορταριά, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, περιορίστηκαν σε βόλτες. Προχθές επισκέφτηκαν και τη Μακρινίτσα, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εθεάθησαν να γευματίζουν σε γνωστό παραλιακό τσιπουράδικο του Βόλου. Επίσης, τη Μεγάλη Δευτέρα γευμάτισαν σε ταβέρνα στην πλατεία της Πορταριάς, όπου συνομίλησαν με όσους τους χαιρέτησαν. Εξάλλου, ο Κωνσταντίνος έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την προτίμησή του στην περιοχή, την οποία έχει επισκεφτεί πολλές φορές.

Το ζευγάρι αναχώρησε από το Πήλιο χθες, στις 11.00 το πρωί, με ένα όχημα 4x4, το οποίο συνόδευαν ένα περιπολικό και δύο συμβατικά αυτοκίνητα, με προορισμό το Πόρτο Χέλι. Σε δηλώσεις που έκανε πριν φύγει, αναφορικά με την οικονομική κρίση που έχει «χτυπήσει» την Ελλάδα τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα από το κράτος, προκειμένου να γνωρίζει ο κόσμος πότε θα βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Για το αιματηρό περιστατικό με τη βόμβα στα Πατήσια, είπε πως είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ασφάλειας στον λαό, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν γίνεται να κυκλοφορούμε όλοι με τα Καλάσνικοφ στα χέρια σαν να κουβαλάμε τσάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: