Κυριακή

Η Ντόρα μίλησε για όλους και για όλα

Αιχμηρή κατά Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά αλλά και ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη στην εφ’ όλης της πολιτικής ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».
Η ανεξάρτητη βουλευτής δεν φείσθηκε αυτοκριτικής για τη διακυβέρνηση της Ν.Δ, βάζοντας αυτή τη φορά στο κάδρο και τον Κώστα Καραμανλή, από τον οποίο περίμενε κι εκείνη, όπως είπε, «να μιλήσει» στη Βουλή κατά την ψηφοφορία των μέτρων. Επ’ αυτού πρόσθεσε δε: «Στη ΝΔ υπήρχαν δύο δυνάμεις: Του εκσυγχρονισμού και του κρατισμού. Επικράτησαν οι δυνάμεις του κρατισμού. Ήθελα να πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής ανήκε στην πρώτη».
Αναφορικά με τη διαγραφή της από τη Ν.Δ. η κ. Μπακογιάννη μέμφθηκε τον πρόεδρό της ότι «διέγραψε έναν βουλευτή που πήρε 40% στην εσωκομματική ψηφοφορία για την προεδρία, που εξέφραζε μια τάση στη ΝΔ που μπορεί να μην ήταν πλειοψηφούσα, αλλά πάντως δεν ήταν 10%», καταλήγοντας ότι έχει μετατρέψει τη Ν.Δ. «από πολυσυλλεκτικό κόμμα» σε κόμμα με «σκληρή αρχηγική γραμμή».
Κληθείσα να απαντήσει για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε χαρακτηριστικά ότι: «Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος πολιτικός χώρος με νέες ιδέες, φιλελεύθερες και όχι λαϊκίστικες. Θα το δούμε αυτό», καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές ότι «αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει τίποτε τέτοιο, είναι πρόωρο».
Από τα πυρά ωστόσο της τ. υπουργού Εξωτερικών δεν διέφυγε ούτε το κυβερνών κόμμα, το οποίο εγκάλεσε για «κακή διαπραγμάτευση» με τους αρμόδιους του ΔΝΤ, ιδιαίτερα αναφορικά με «τη μείωση των εισοδημάτων των συνταξιούχων».
Δριμεία κριτική άσκησε η κ. Μπακογιάννη και στους Γιάννη Ραγκούση και Χάρη Καστανίδη. Αφενός για τον Καλλικράτη γιατί: «Εχει γίνει με πασοκικά κριτήρια» και αφετέρου για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών τονίζοντας: «Θα πρέπει να γίνει αναθεωρητική Βουλή για να γίνουν αλλαγές, γιατί η τροποποίηση του κ. Καστανίδη είναι φενάκη».
Σε ό,τι αφορά τη δυσώδη υπόθεση της Ζίμενς, η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε πως όταν ήταν στην κυβέρνηση είχε ζητήσει να συσταθεί σχετική εξεταστική επιτροπή προσθέτοντας ότι: «Άλλο να έχεις σοβαρές πολιτικές ευθύνες, και όσοι είναι ένοχοι θα πρέπει να δικαστούν, και άλλο η λάσπη στον ανεμιστήρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: