Δευτέρα

Αποδοκιμασια Σαμαρα στη Λαρισα!!!!Νικησαν τελικα η Ντορα και η Θεκλα!!!

Χωρίς καθαρό νικητή και με πολλούς ηττημένους η χθεσινή εσωκομματική αναμέτρηση της
τοπικής Νέας Δημοκρατίας, για την ανάδειξη νέου προέδρου Νομαρχιακής Επιτροπής και προεδρείων Τοπικών Οργανώσεων.
-

Νικητής, στα σημεία, για την προεδρία της ΝΟΔΕ αναδείχθηκε ο γνωστός δικηγόρος και στέλεχος της αντικαραμανλικης «ομάδας των 16» Δημ. Παπαευθυμίου,που κατάφερε να έρθει πρώτος (συγκέντρωσε 30% περίπου, με πάνω από 580 σταυρούς διαφορά από τον δεύτερο), αφήνοντας πίσω του τους Γρ. Πρεζεράκο και Γ. Αδαμούλη, που πάλευαν έως αργά τη νύχτα για τη δεύτερη θέση,που οδηγεί σε νέα αναμέτρηση την Τετάρτη με-
ταξύ των δύο πρώτων. Ακολουθούν σε σταυρούς η Γεωργία Τρακάλα, ο Π. Επισκόπου και ο
Γ. Σκριμπώνης. Αν οι τρεις πρώτοι μπορεί να θεωρηθούν νικητές, στους χαμένους θα πρέπει να συμπεριληφθεί η ίδια η εκλογική - κοινωνική βάση της Ν.Δ., η οποία απέφυγε να πάρει μαζικά μέρος στην ψηφοφορία, στέλνοντας τα δικά της μηνύματα στην τοπική και κεντρική ηγεσία του κόμματος.


Ενδεικτικό της συμπεριφοράς της θα πρέπει να θεωρηθεί η φτωχή συμμετοχή της στις
χθεσινές εκλογές - σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ψήφισαν περί τα 6.200 μέλη του κόμματος-, η οποία υπολείπεται εντυπωσιακά της αντίστοιχης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Αντ. Σαμαρά ως νέου προέδρου - τότε είχαν ψηφίσειστη Λάρισα περί τα 22.500 μέλη.

Αυτο καθ αυτο το γεγονος της αποχης θεωρειται στη Λαρισα σαν ευθεια αποδοκιμασια της πολιτικης ρηξης που ακολουθει η φατρια της ΠΟΛΑΝ .Δικαιωμενη θεωρειται η τ Υποψηφια της ΝΔ  Θεκλα Παρασκευουδη που με μια επιστολη -καταπελτη καταδικασε την Πολιτικη Συρρικνωσης που ακολοθει  η Ηγετικη Ομαδα της ΝΔ και παραιτηθηκε προσφατα απο το κομμα.

Η εικονα των εσωκομματικων εκλογων στη Λαρισα σαφως ειναι μια κινηση στηριξης της Ντορας Μπακογιαννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: