Παρασκευή

Μονοδρομος η επιστροφη στη Βασιλευομενη Δημοκρατια


Η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος είναι πλέον εμφανής .

Η έρευνα βαρόμετρου της Public Issue που δημοσίευσε ο ΣΚΑΙ είναι καταλυτική.

Το 84% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι δεν λειτουργεί ικανοποιητικά η δημοκρατία στην χώρα και σε αυτό ευθύνονται εκτός από τα πολιτικά κόμματα και η δικαιοσύνη και το κράτος (Ελληνικό Δημόσιο) και οι Εκπαιδευτικοί και βεβαίως οι Δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ.

Αυτό το εύρημα ξεπερνά και το στατιστικό λάθος , και την κομματική προέλευση , και την "στεναχώρια" λόγω δυσκολιών.
Η μεταπολίτευση έφθασε στο ΤΕΛΟΣ της.
Πολλοί πολιτικού και παράγοντες του δημόσιου βίου ευελπιστούν ότι με μικροαλλαγές (νέα κόμματα , αλλαγή ατζέντας κλπ) θα ξεπεράσουν την απαξίωση της κοινής γνώμης αλλά ευτυχώς θα αποδειχθεί ότι κάνουν λάθος...
Χαστούκι στην πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση στην οικονομία είναι οι προσδοκίες του κόσμου...

 Η πολιτική που επί 24ώρου βάσεως ασχολείται με την επιβολή ΦΟΡΩΝ δεν επιτρέπει ούτε στο 12% να αισιοδοξεί για το μάλλον.

Καλό θα ήταν να λάβει τα μηνύματα αυτά η κυβέρνηση (κατά κύριο λόγο) και η Αξ. Αντιπολίτευση και τα λοιπά κόμματα μήπως συντονισμένα δώσουν λίγη ελπίδα στους Έλληνες .
Χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση στις χίλιες να αλλάξει πορεία η χώρα.
Όλοι (όπως δείχνει η έρευνα) έχουν (έχουμε...) πλέον αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομίας και το μόνο που μένει είναι να "σώσουμε" ότι μπορεί να διασωθεί ...

Με τον ρυθμό αυτό που διολισθαίνει η αισιοδοξία στην χώρε φοβάμαι ότι στην επόμενη έρευνα της Public Issue η αισιοδοξία θα βρίσκεται κάτω από το 5% και οι επιλογές της κυβέρνησης για τον χρόνο των εκλογών θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένες..
 

Tο φωνάζουμε συνεχώς, ότι η δημοκρατία στη χώρα μας δεν λειτουργεί ικανοποιητικά. 
Αντιθέτως το πολιτικό σύστημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που ισχύει στη χώρα μας, ευνοεί τη δημιουργία μιας πολιτικοοικονομικής κρατικοδίαιτης  ολιγαρχίας η οποία επιδίδεται σε νομή της πολιτικής και κοινωνικής εξουσίας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι σημερινό για τη χώρα μας. Είναι φαινόμενο διαχρονικό και έχει.....

Οδηγήσει κατ’ επανάληψη σε πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα τα οποία κλείνουν πάντα είτε με εθνικές καταστροφές, είτε με οικονομικές καταστροφές, είτε με δικτατορίες.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επιτέλους οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται το γεγονός αυτό.
Ήδη η έρευνα του βαρόμετρου της Public Issue που δημοσίευσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ αποδεικνύει αυτό ακριβώς που ισχυριζόμαστε πιο πάνω.
Συγκεκριμένα, το 84% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι δεν λειτουργεί ικανοποιητικά η δημοκρατία στην χώρα και σε αυτό ευθύνονται εκτός από τα πολιτικά κόμματα και η δικαιοσύνη και το κράτος (Ελληνικό Δημόσιο) και οι Εκπαιδευτικοί και βεβαίως οι Δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ.
Θα χαιρόμασταν ακόμα πιο πολύ αν τελικά οι Έλληνες αντιλαμβάνονταν ότι θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να αντικατασταθεί η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία με την Βασιλευομενη  δημοκρατία.
Μάλιστα αν προηγηθεί και δημόσιος διάλογος για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο πολιτικών συστημάτων, το ποσοστό της Βασιλευομενης Προεδρικής Δημοκρατίας θα πάει στα ύψη.Ζούμε λοιπόν και κινούμαστε στα πλαίσια ενός πολιτεύματος που δεν το θέλει πλέον ο ίδιος ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: