Σάββατο

"Δέκα λόγοι για να είμαι ευτυχής Έλληνας"


"1) Απολαμβάνω ήσυχες βόλτες με τον εξάχρονο γιό μου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κοντά και γύρω από την πλατεία της Ομόνοιας όπου μπορούμε ( αν επιζήσουμε ) να μάθουμε την κουλτούρα και τις πολλές γλώσσες που ομιλούνται τριγύρω...



2) Απολαμβάνω ήσυχες και ξεκούραστες αποδράσεις στις υπεροργανωμένες παραλίες όπου εντελώς άκοπα και φθηνά μπορώ να απολαύσω το μπάνιο μου. Σε ορισμένες βέβαια ζητάνε εισιτήριο κάπως τσουχτερό αλλά δε βαριέσαι λεφτά υπάρχουν.......

3) Το εκπαιδευτικό μας σύστημα έχει καταντήσει multimedia . Θές λόγου χάρη να μάθεις στο μικρό μου εξάχρονο για το μεγάλο έργο ΄΄ Η κόλαση του Δάντη? Με ένα σούπερ διαδραστικό μοντέλο το βλέπει σε εικόνες από το Καπανδρίτι , τον Κάλαμο και όπου αλλού υπάρχει πυρκαγιά

4) Είμαστε τόσο ανοιχτοί σε ξένους και μας ενδιαφέρει τόσο πολύ ο πλουραλισμός του πολιτισμικού γίγνεσθαι που παρακολουθούμε με συγκίνηση τις αγωνιώδεις προσπάθειες σκαφών όπως HORA , PIRI REIS κλπ να μάθουν για την υφαλοκρηπίδα μας . Δλδ αν το λέγανε ΚΑΛΥΨΩ το σκάφος και Κουστώ τον καπετάνιο θα μας ενοχλούσε ? Ε μα πιά/....!

5) Απολαμβάνουμε τα εκλεκτότερα προιόντα που κυκλοφορούν στον πλανήτη . Παράδειγμα πίνεις ένα καφεδάκι στη Γλυφάδα και το πληρώνεις 4 ευρώ. Πας στην και καλά φημισμένη Λα Ράμπλα στη Βαρκελώνη και ένα διπλό εσπρέσσο τον πληρώνεις 1,80 ευρώ. Όπερ σημαίνει οτι οι άνθρωποι πέρα από μιά F.C Barcelona καταναλώνουν χαμηλής ποιότητας καφέ . Έτσι δεν είναι??

6) Σαν χώρα πιστεύω οτι προσφέρουμε ένα νέο κεφάλαιο στην επιστήμη. Χάρη σε εμάς ένας νέος κλάδος στην οικονομική επιστήμη γεννήθηκε. .ο Ρώσος μαθηματικός και καλά ντεμεκ αρνήθηκε να πάρει 1 εκατομμύριο δολάρια λέει γιατί βρήκε λύση σε μαθηματικό πρόβλημα . Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να λύσει το Ελληνικό πρόβλημα που τέθηκε από σύγχρονους ληστ...εεεε επιστήμονες .Δλδ εχω 1 ζητάω 2 χαλάω 10 αλλά δηλώνω 13 και τελικά χρωστάω της Μιχαλούς . Τι άλλο να λέμε τώρα...!!

7) Απολαμβάνω την απεριόριστη ασφάλεια.που μου εξασφαλίζει το κράτος . Κοιμάμαι με ανοιχτά παράθυρα και μπαλκονόπορτες αφού περισσότερο θα μου κοστίσει η επισκευή μετά το σπάσιμο και το μπουκάρισμα παρά η κλοπή η ίδια που στατιστικά κάποια στιγμή θα την υποστώ.

8) Βουλή. Τι να πείς τώρα . Ήταν οι 300 του Λεωνίδα αλλά υπάρχουν και οι 300 της Βουλής. Οι άνθρωποι νυχθημερόν κοπιάζουν με ένα και μοναδικό στόχο . Την εξυπηρέτησή μας Τους βλέπω όταν επιτίθενται στον κοινό εχθρό και ένα δάκρυ κυλάει από συγκίνηση στο πρόσωπό μου. Όταν δε ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στο ενδεχόμενο μείωσης της Βουλευτικής αποζημίωσης τους χάρηκα . Ένα με το This is Sparta ή PARTA τέλος πάντων μου έκανε . Μπράβο στα παιδιά ..μπράβο.

9) Συγκοινωνίες . Η χαρά του συγκοινωνιολόγου . ΤΙ τραμ τι μετρό τι ΟΑΣΑ , ΕΘΕΛ , ΜΠΕΛ και Μπεσαμέλ . Με τα σπουδαία σε ασυγχρονισμό δρομολόγια την διάρκεια μετάβασης από ένα σημείο σε άλλο έχουμε με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια . Αφενός λόγω της διάρκειας μιας απλής μετάβασης που μπορεί να κάνει και μερικές ώρες μαθαίνεις για την πόλη που ζείς , μπορείς να παρατηρήσεις άνετα τα δρώμενα στην πόλη κι πολλά άλλα , χώρια που στα σίγουρα θα βρεις και κοινούς γνωστούς από την θητεία στον στρατό κλπ κλπ. αφετέρου η ανυπαρξία σταθερού ωραρίου αφετηρίας και άφιξης έχει δημιουργήσει μιά νέα μορφή στοιχήματος . Κανονική άφιξη 2.00 , με καθυστέρηση 1.35 με καθυστέρηση πάνω από μισάωρο 1.75 .καθυστέρηση να φτάσεις εσύ λόγω εγκεφαλικού με τα όσα γινονται 1.15 Μιά χαρά δλδ . Μακρυά πιά από τα στημένα του ποδοσφαίρου και άλλων αθλητικών συναντήσεων .

10) Επικοινωνίες ? Μιά λέξη μόνο SIEMENS . Εντάξει μερικοί ( χιχιχι) πήρανε μερικά δωράκια επιπλέον αλλά και τι έγινε ? Ξέρετε πολλές χώρες που μια τέτοια εταιρεία θα έκανε την τιμή να παίξει μπάλα? Για να μη θυμηθώ την Vodafone με τις υποκλοπές που μας έδειξε δωρεάν κιόλας τις δυνατότητες της τεχνολογίας , ή κάτι χρηματιστήρια που παντελώς φιλικά μας έμαθε πως γίνεται το νταλαβέρι μεταξύ νταβατζή και χωριατοπούλας πόρνης . Δλδ εγώ που έβλεπα το χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης γιατί να μη ζήσω αυτήν την ηδονή και στα μέρη μας . Ε μην είστε και αχάριστοι.

Δηλαδή πείτε μου τώρα που διαφωνείτε ειδάλλως θα πρέπει να ζείτε σε άλλη χώρα . Αμάν πια. "


http://troktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: