Κυριακή

Το ύστατο χαίρε στον Στελιο Γκαντωνια............



















Κηδεύτηκε σήμερα (25 Ιουλίου) ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας ΑΕΛ και πρόεδρος του Δ.Σ. του ‘’ΟΜΙΛΟΥ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ’’ Στέλιος Καντώνιας. Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλει στον Αγ. Αχίλλειο στις 11.30’ το πρωί. Από νωρίς ο χώρος γύρω από την εκκλησία είχε γεμίσει με δεκάδες στεφάνια. Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν εκεί για το τελευταίο «αντίο».
Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού και οικονομικού κόσμου αλλά κυρίως άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το ‘’τελευταίο ταξίδι’’ του ανθρώπου που υλοποίησε το όραμα της οικογένειας Καντώνια, να γίνει η ΑΕΛ πρωταθλήτρια Ελλάδας. Σε μια γωνιά μαζεμένοι οι ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας να μην μπορούν να πιστέψουν τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου τους, του ανθρώπου που μαζί κατάφεραν αυτό που ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει άλλη ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όταν εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από τον Λάζαρο Κυριλίδη μια δήλωση, αυτός με σπασμένη φωνή τους είπε: Παιδιά συγνώμη, δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μπορώ να πω τίποτα. Πιο εκεί ο Βασίλης Καραπιάλης ντυμένος στα μαύρα ‘’γιατί έτσι του άξιζε’’ στεκόταν με το βλέμμα στο κενό. Παλιοί παράγοντες, φίλαθλοι και (τότε) συνεργάτες του με φανερή συγκίνηση θυμόταν και αναπολούσαν παλιά περιστατικά. Πάντα διέκρινες μια τρυφερότητα και πολύ σεβασμό όταν έλεγαν ‘’ο πρόεδρος’’ ή ‘’ο κύριος Στέλιος’’. Έτσι ‘’έφυγε’’ ‘όπως του άξιζε, ο άνθρωπος που έκανε μια πόλη περήφανη, που της χάρισε (ποδοσφαιρικά) αυτό που πραγματικά δικαιούταν.Αλλά και στην δημιουργία της οικογένειας Καντώνια, του επιχειρηματικού κολοσού που λέγεται ‘’ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ’’, ο Στέλιος Καντώνιας ήταν από τους πρωτεργάτες. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η Λάρισα έχασε έναν από τους πιο ικανούς και δημιουργικούς ανθρώπους της.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ψάλθηκε από το Μητροπολίτη Λάρισας Ιγνάτιο και τραγικές φιγούρες η οικογενειά του αλλά και πολλοί πρώην διοικητικοί και παίκτες που σύνδεσαν το όνομά τους με τη πρωταθλήτρια Α.Ε.Λ. όπως ο Βασίλης Τσιάρας, ο Χρήστος Λεβέντης, ο Χρήστος Μίτης, ο Μιχάλης Παπαγεωργίου και παίκτες όπως ο Αλεξούλης, ο Καραπιάλης, ο Κολημητρούσης, ο Κυριλλίδης, ο Γκαλίτσιος, ο Κακανούλιας και άλλοι.

Εκ μέρους της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. τον επικήδειο εκφώνησε ο γενικός διευθυντή διοίκησης Γιάννης Τζήμας που τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Βρισκόμαστε όλοι μας σήμερα εδώ για να αποτίσουμε ύστατο φόρο τιμής σε έναν ευπατρίδη Λαρισαίο που σημάδεψε με τη ζωή και τη δράση του το κοινωνικό, οικονομικό και αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης μας.
Ο Στέλιος Καντώνιας υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας, κορυφαίος παράγοντας του λαρισινού και όχι μόνο ποδοσφαίρου, υπόδειγμα οικογενειάρχη μα πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος με σπάνια ποιότητα και ήθος.
Ειδικά όμως για όλους εμάς, τη μεγάλη οικογένεια της Α.Ε.Λ. ο Στέλιος Καντώνιας ήταν κάτι πολύ πιο ξεχωριστό.«

Στην κηδεία μεταξύ εκατοντάδων απλών και ανωνύμων ανθρώπων, παρόντες ήταν και οι βουλευτές κ. Β. Έξαρχος και Χρ. Ζώης, ο Νομάρχης κ. Λ. Κατσαρός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Α.Ε.Λ. Ανδρέας Λιόντος και άλλοι.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ‘’ΚΥΡΙΕ’’ ΣΤΕΛΙΟ.










































































Δεν υπάρχουν σχόλια: