Τετάρτη

Ντόρα Μπακογιάννη: Κάθε πράγμα στην ώρα του.

Η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε σήμερα  με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ. Μετά την συνάντηση η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
  
Δημοσιογράφος: Κυρία Μπακογιάννη, πού στοχεύει αυτή η επίσκεψή σας στην ΟΛΜΕ και τι συζητήσατε κατά τη διάρκειά της;
Ντόρα Μπακογιάννη: Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ για μια ουσιαστικότατη συζήτηση. Μια συζήτηση που σε ορισμένα θέματα μπήκε και σε βάθος. Αν υπάρχει σήμερα μια ανάγκη είναι να συμφωνήσουμε όλοι ότι πρώτιστο πατριωτικό μας καθήκον είναι να στηρίξουμε την Παιδεία. Να λειτουργήσουν τα σχολεία με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ξεκινά αυτή η χρονιά με το λιγότερο δυνατό κόστος. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Για την παιδεία όλοι λέμε ότι είναι πρώτη προτεραιότητα, αλλά κάποια στιγμή αυτό πρέπει να φανεί και στην πράξη. Και να συμφωνήσουμε ότι χρειάζεται μακροπρόθεσμα ουσιαστική και μεγάλη μεταρρύθμιση, αλλά πριν από αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση χρειάζεται να στηρίξουμε φέτος τους καθηγητές και τα σχολεία έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.
Δημοσιογράφος: Θα συνεχίσετε και με τις άλλες Ομοσπονδίες, αυτές τις επισκέψεις;
Ντόρα Μπακογιάννη: Θα συζητήσω και με την ΔΟΕ, όπως είναι αυτονόητο. Εμείς έχουμε κάνει μια προσπάθεια με το «Forum για την Ελλάδα» να δούμε τα προβλήματα χωρίς κομματικές παρωπίδες, και να λειτουργήσουμε θετικά προς την κατεύθυνση να βρεθεί μια ευρύτερη συμφωνία για την οποία όλοι  χρόνια μιλάμε και δυστυχώς δεν υπάρχει. Αλλά τουλάχιστον να συμφωνήσουμε ότι αν υπάρχει ένα κεφάλαιο σε αυτή τη χώρα είναι τα παιδιά μας. Και αυτά τα παιδιά αξίζουν να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να συμφωνήσουμε στο τι πρέπει να γίνει.
Δημοσιογράφος: Πολλοί θα ερμηνεύσουν αυτές τις επισκέψεις, κυρία Μπακογιάννη, ως προάγγελο της αναγγελίας ενός νέου κόμματος από μέρους σας. Ισχύει αυτό;
Ντόρα Μπακογιάννη: Κάθε πράγμα στην ώρα του. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή οι ευρύτερες συναινέσεις είναι το ζητούμενο και όχι τι θα κάνει ο καθένας προσωπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: