Τετάρτη

Οι «εθνικιστές» και η Νέα Δημοκρατία

του Χρήστου Χαρίτου
μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.
        

Αντώνης Σαμαράς και Νικήτας Κακλαμάνης στην Πολιτική Άνοιξη την δεκαετία του ‘90.
Σκέφθηκα πολύ αν θα έπρεπε να γράψω αυτά τα σχόλια, για μία σειρά από λόγους. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους. Πριν λίγο καιρό μου τηλεφώνησε ένας φίλος και συναγωνιστής και μου ανακοίνωσε ότι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ εκλέχθηκε Γραμματέας της Τ.Ο. της ΝΔ στην πόλη του! Εξεπλάγην δυσάρεστα. Τον ρώτησε «τι δουλειά έχει στην ΝΔ;» και μου είπε ότι «ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει ρίξει νερό στο κρασί του», «οι θέσεις μας έχουν στρογγυλεύσει» κ.ο.κ.
Αυτό, σε συνδυασμό με πληροφορίες που λένε ότι κάποιοι «εθνικιστές» πήγαν ή πάνε στην ΝΔ του Σαμαρά, επειδή είναι δυσαρεστημένοι ιδεολογικά με τον ΛΑ.Ο.Σ. και πικραμένοι προσωπικώς οι ίδιοι επειδή δεν αξιοποιήθηκαν ως νόμιζαν, με κάνει να γράψω αυτά τα σχόλια.
Θα πω κατευθείαν την θέση μου: δεν ξέρω αν «ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει ρίξει νερό στο κρασί του». Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κόμμα που μίλησε για δημοψήφισμα στο μεταναστευτικό και για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, ενώ ο κ. Σαμαράς είπε να τους δίνουμε την ιθαγένεια μετά από 9 χρόνια φοιτήσεως στο σχολείο! Ξέρω ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κόμμα που δεν δέχεται το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια και ένα νέο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Και είμαστε οι μόνοι που καταγγέλλουμε ανοικτά τις πρακτικές της Αριστεράς, την ώρα που η ΝΔ συμπορεύεται με το ΠΑΜE.
Για όσους δε βλέπουν στον κ. Σαμαρά τον «μεσσία της Δεξιάς», να υπενθυμίσω δύο γεγονότα: πρώτον, ότι ο κ. Σαμαράς κράτησε πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1995 με την «πρόταση Στεφανόπουλου». Δεύτερον, στο συνέδριο της ΠΟΛ.ΑΝ. το 1997 άδειασε ως «ακροδεξιό» τον Νικήτα Κακλαμάνη, επειδή ζήτησε δεξιά στροφή στο κόμμα προκειμένου να έχει λόγο υπάρξεως. Αυτά για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να ενθυμούνται οι παλαιότεροι «συναγωνιστές».
Όποιος λοιπόν θέλει να πάει στην ΝΔ στο καλό και με την νίκη. Δεν θα μας λείψει, δεν θα του λείψουμε. Όχι όμως να επικαλείται και ιδεολογικό επιχείρημα για να πάει στην Ρηγίλλης! Όχι να λέει ότι φεύγει από τον ΛΑ.Ο.Σ. γιατί δεν «είμαστε εθνικιστές» και να πηγαίνει στην ΝΔ της Γιαννάκου, του Παυλόπουλου, του Βαρβιτσιώτη και του Μητσοτάκη.
Εγώ θα δεχόμουν την οποιαδήποτε καλοπροαίρετη κριτική ή διαφωνία. Δέχομαι και την έντιμη θέση να πάει κάποιος σπίτι του, μένοντας πιστός στις ιδέες του και τον τρόπο που τις κατανοεί και τις υπερασπίζεται. Δέχομαι τα πάντα πλην ενός: να πάει στην ΝΔ. Και να πλάθει από πάνω και ένα ιδεολογικό περίβλημα για να παραμυθιάζει εαυτόν και αλλήλους. Να τελειώνουμε: όποιος πάει στην ΝΔ το κάνει για την πάρτη του. Κανένας δεν τον ανάγκασε να πάει εκεί, κανείς δεν του είπε να πάει, κανένας λόγος δεν υπάρχει για να πάει.
Ο Δημήτριος Γούναρης έλεγε ότι «υπάρχει μία ψήφος που δεν πρέπει να χάσουμε ποτέ. Την ψήφο της συνειδήσεώς μας». Όσοι πήγαν ή πάνε στην ΝΔ αυτή την «ψήφο» την έχουν εκποιήσει. Και αυτό το έκαναν συνειδητά και μόνοι τους. Ούτε δικαιολογίες υπάρχουν, ούτε συμψηφισμοί. Τέλος.
ΥΓ: θα προσπεράσω δε και το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών όσο ήταν στο pay-roll του ΛΑ.Ο.Σ. «έκαναν υπομονή», ενώ όταν βγήκαν από αυτό τους τελείωσε! Βλέπετε γιατί η Δεξιά είναι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: