Τετάρτη

"Οπλισμό"... εξέγερσης έκρυβαν αντιεξουσιαστές της Θεσσαλονίκης

 
Ενα ολόκληρο οπλοστάσιο ανακάλυψαν οι αστυνομικοί ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο στη Β' Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη.

Οι διωκτικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη έντεκα νεαρών που συνδέονται με τη διπλή επίθεση με πέτρες και καδρόνια στο φυλάκιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και στο θυρωρείο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, τα οποία και λεηλάτησαν. Πρόκειται για οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες, 19 έως 27 ετών - μεταξύ αυτών κι ένας αλλοδαπός που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες -μεταξύ άλλων- για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Επειτα από εξονυχιστική έρευνα σε δωμάτια της φοιτητικής εστίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δέκα κεντρικές μονάδες υπολογιστών, έντεκα σκληροί δίσκοι, δύο ψηφιακοί καταγραφείς ήχου, πέντε μεταλλικοί λοστοί, δύο μεταλλικά πτυσσόμενα κλομπ, τρία τσεκούρια, τρεις βαριοπούλες, εξήντα τέσσερα ξύλινα κοντάρια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρεις κόφτες μετάλλων.

Ακόμη βρέθηκαν ένα ξίφος, ένα σπρέι πιπεριού, δέκα ασύρματοι, είκοσι επτά αντιασφυξιογόνοι μάσκες, δύο πλαστικά μπιτόνια με βενζίνη, είκοσι γυάλινες φιάλες και κομμάτια υφάσματος. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων σε περιοχή της Τούμπας, βρέθηκαν επίσης δεκαεννέα φωτοβολίδες, ένα τσεκούρι, μία βαριοπούλα, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, πέντε αντιασφυξιογόνοι μάσκες, τρεις κουκούλες full face.

Οι διωκτικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τον «οπλισμό» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στο μεταξύ, εγκαταλειμμένο σάκο που περιείχε όπλα και σφαίρες βρήκαν οι αστυνομικοί στο δάσος στο Πλατανίτσι του νομού Χαλκιδικής! Ο σάκος περιείχε ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι τύπου Σκόρπιον, δύο γεμιστήρες, δεκαοκτώ φυσίγγια, κουκούλες και γάντια! Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο και ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε καπέλο τύπου τζόκεϊ που αναγράφει «Ελληνική Αστυνομία».

Οπως διαπιστώθηκε, το όχημα είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από έναν ειδικό φρουρό. Στα ευρήματα γίνεται εργαστηριακή ανάλυση, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής διενεργεί έρευνες για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: