Τρίτη

Στη Δημοκρατική Συμμαχία και ο Λ. Αυγενάκης

Παρουσία πολλών φίλων του και πρώην στελεχών της ΝΔ ο διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η απόφασή του για το πολιτικό του μέλλον είναι συλλογική, αλλά η ευθύνη προσωπική. Ο βουλευτής, μετά τη διαγραφή του, αφού πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στο νομό Ηρακλείου, την οποία και ολοκλήρωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και αφού συζήτησε με πολίτες -υποστηρικτές του και μη- πήρε τις οριστικές αποφάσεις του και τις ανακοίνωσε το μεσημέρι, μαζί με την πολιτική τοποθέτησή του.
«Δεν έφυγα, με διέγραψε ο κ. Σαμαράς» επανέλαβε ο κ. Αυγενάκης, ενώ απαντώντας για άλλη μια φορά σε όσους τον καλούν να εγκαταλείψει την έδρα που πήρε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είπε: «Η έδρα μου ως βουλευτής Ηρακλείου δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, ανήκει στο λαό του Ηρακλείου, σε όσους με ψήφισαν, σε όσους με στήριξαν, σε όσους έκτοτε ήρθαν κοντά μου».
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε προχωρήσει στη διαγραφή του κ. Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ στις 23 Νοεμβρίου έπειτα από σχόλια του βουλευτή Ηρακλείου. Ο κ. Αυγενάκης είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της Ρηγίλλης.
Επίσης, είχε τοποθετηθεί αρνητικά για τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων του κόμματος, λέγοντας ότι υπάρχει καθεστώς ασυλίας για ορισμένα στελέχη του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά που  γίνονται «βασιλικότεροι του βασιλεώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: