Παρασκευή

Ανοιχτή Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Ανοιχτή Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου
της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ


21 Μαρτίου 2011


Τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις άστοχες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.


Η υπόθεση της υποκλοπής του ονόματός μας από τους βόρειους γείτονες για να στηρίξουν την μεγάλη τους απάτη, ότι είναι Μακεδόνες, δεν είναι «γελοία» υπόθεση όπως ισχυρίστηκε ο κ. Πάγκαλος στις δηλώσεις του, και αν τους «αφήσουμε να λέγονται όπως θέλουν» εμείς οι ίδιοι υπογράφουμε την ήττα μας σε ένα τόσο μεγάλο εθνικό θέμα. Ιδιαίτερα δε τη στιγμή που οι Σκοπιανοί μας σέρνουν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης κατηγορώντας τη χώρα μας για δήθεν παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008, ενώ αυτοί έχουν παραβιάσει τους όρους της συμφωνίας αμέτρητες φορές από τη στιγμή που την υπέγραψαν.


Εάν τα σχόλια του κ. Πάγκαλου προς στον Αμερικανό Πρέσβη κ. Speckhard, αληθεύουν όπως δημοσιεύτηκαν από τα έγγραφα του Wikileaks, τότε ο κ. Αντιπρόεδρος έχει εντελώς παρεξηγήσει αυτό το σοβαρό εθνικό ζήτημα. Ο Αντιπρόεδρος σύμφωνα με το Wikileaks, είπε: «είναι τιμή για την Ελλάδα η γειτονική χώρα να θέλει να ονομαστεί Μακεδονία» και επίσης πρόσθεσε πως «ο φόβος του Σκοπιανού αλυτρωτισμού είναι υπόθεση γελοία που μόνον η δεξιά ενδιαφέρεται γιατί θυμάται τον εμφύλιο πόλεμο και πιστεύει πως οι κομμουνιστικές δυνάμεις θα επιτεθούν από τα σλαβικά κράτη». Τα ανεύθυνα σχόλιά του κ. Αντιπροέδρου έχουν απαξιώσει και μεταφέρει το θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας σε πολιτική κομμάτων, απορρίπτοντας κάθε λογική.


Ο κ. Αντιπρόεδρος πρέπει να γνωρίζει πως διάφοροι πολιτικοί και διπλωμάτες της ΠΓΔΜ έχουν οι ίδιοι παραδεχτεί πως είναι Σλάβοι. Μεταξύ πολλών ο πρώην Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Κίρο Γκλιγκόροφ είπε: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον έκτο αιώνα μ.Χ. Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων». Άλλωστε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας, κ. Matthew Nimetz σε συνάντηση που είχε με την Παμμακεδονική ΗΠΑ στις 11 Μαρτίου 2011, συμφώνησε με την αντιπροσωπεία πως οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι. Περίπου 400 ακαδημαϊκοί και ερευνητές παγκοσμίου φήμης απ’ όλον τον κόσμο μη Έλληνες και Έλληνες στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα αποσαφηνίζουν: «Η κοινωνία μας από κοινού δεν μπορεί να επιβιώσει όταν η ιστορία αγνοείται, πολύ λιγότερο δε όταν η ιστορία κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει αμφίβολα κίνητρα». Ξένες προσωπικότητες στον πολιτικό, διπλωματικό και ακαδημαϊκό χώρο σέβονται την ιστορία. Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν σέβεται την Ελληνική ιστορία;


Οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Ελλάδας με την απόλυτη απραξία τους και τώρα με τα άστοχα σχόλια του κ. Πάγκαλου έχουν συμβάλλει στην αδιαλλαξία της ΠΓΔΜ και θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ελλάδος. Η δε ΠΓΔΜ η οποία προωθεί την ένταξή της σε διάφορους διεθνείς φορείς παραμένοντας αδιάλλακτη για μια ιστορία που δεν της ανήκει, μπροστά σ’ ένα ευρωπαϊκό ιστορικά καταρτισμένο περιβάλλον θα μείνει ανυπεράσπιστη και απογυμνωμένη από τις ψευδαισθήσεις ενός ιστορικού παρελθόντος που δεν ήταν ποτέ δικό της.


Τι πρόκειται να συμβεί όμως όταν ο καταλύτης (η οικειοποίηση της Μακεδονικής ιστορίας) ο οποίος δημιουργήθηκε για να συγκρατήσει πολιτικά τους σλάβους πολίτες της ΠΓΔΜ για την δήθεν διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα τους, δεν υπάρχει πια; Έχει μήπως σκεφτεί ο κ. Αντιπρόεδρος και οι λοιποί που ενθαρρύνουν την αδιαλλαξία των Σκοπίων πως η στάση τους μεταφράζεται από την γειτονική χώρα ως ένδειξη συνειδητοποίησης του «Μακεδονισμού» τους εκ μέρους των Ελλήνων; Και το τελικό αποτέλεσμα πιο θα είναι; Μπορεί αυτή η χώρα να σταθεί στα πόδια της και να προοδεύσει στον 21 αιώνα με λάθος βάσεις και θεμέλια;


Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης με τις ατυχείς, ανεύθυνες και άστοχες δηλώσεις του όχι μόνον προσβάλλει το Μακεδονικό ελληνισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης, αλλά στερεί από τη γειτονική χώρα.την ευκαιρία να βρει τη δική της κουλτούρα και πολιτισμό και να συνυπάρξει ειρηνικά με όλους τους γείτονές της.


Οι Μακεδόνες της Διασποράς καταδικάζουν σφοδρά τις δηλώσεις του κυρίου Πάγκαλου και καλούν τον πολιτικό κόσμο της γενέτειρας να πράξει το ίδιο και δηλώνουν πως δέχονται οποιαδήποτε ονομασία για το κράτος, λαό και γλώσσα της ΠΓΔΜ εφ’ όσον δεν περιέχει τον όρο Μακεδονία ή τα παράγωγά του. Επίσης ζητούν από τον Πρωθυπουργό να αποσαφηνίσει αν τα ανεύθυνα σχόλια του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης έχουν άμεση σχέση με την επίσημη θέση της κυβέρνησης, ζητούν δε να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για να μην διασύρεται η χώρα μας διεθνώς με τέτοιου είδους σχόλια όπως του κ. Πάγκαλου.


Με βαθύτατη λύπη,




Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου-Νίνα Γκατζούλη
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος


Κοινοποίηση: Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
Πρωθυπουργό Ελλάδας κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: