Κυριακή

Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα είναι ο Αντώνης Σαμαράς με το Δημήτρη Αβραμόπουλο !!!!

Σαμαράς - Αβραμό: για πάντα ξένοι!
Σαμαράς - Αβραμό: για πάντα ξένοι!
Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα είναι ο Αντώνης Σαμαράς με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ κάθε μήνας που περνά μεγαλώνει το χάσμα στις σχέσεις του ισχυρού διδύμου που τσάκισε στην κούρσα διαδοχής τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο Αντώνης Σαμαράς στην πολυτάραχη πολιτική του διαδρομή δεν βρέθηκε ποτέ κοντά με το Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η σχέση τους την τελευταία εικοσαετία ακροβατούσε ανάμεσα στην συγκαλυμμένη έχθρα και την αμοιβαία καχυποψία.  Τους ένωσε... η Ντόρα Μπακογιάννη. Την αντιπαθούσαν εξίσου, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ετσι συναντήθηκαν στο ίδιο μετερίζι και ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά που ήθελαν την υπουργό Εξωτερικών να κάνει περίπατο στην κούρσα της διαδοχής του Κώστα Καραμανλή.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συμβιβάστηκε με την ιδέα να στοιχηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά γιατί στους λογαριασμούς που έκανε εκείνη την περίοδο του προέκυπτε ότι θα είχε μεγάλο μερίδιο στην εξουσία αφού ο Μεσσήνιος πολιτικός θα ήταν ένας αδύναμος ηγέτης. Πίστευε ότι το κόμμα θα κυβερνηθεί με δυαρχία και εάν ο νέος αρχηγός στραβοπατούσε με ευκολία θα του έπαιρνε την καρέκλα που του χάρισε με τη στήριξή του.
Ενα μήνα μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άρχισε να καταλαβαίνει ότι ο Σαμαράς σκοπεύει να διοικήσει το κόμμα με την παρέα του, με τους ανθρώπους που του έμειναν πιστοί τα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν τη διάλυση της Πολιτικής Ανοιξης. "Μη με λέτε άτυπο νούμερο δύο της Ν.Δ. αφού ξέρετε ότι μαζί κερδίσαμε την ηγεσία με τον Αντώνη. Εάν δεν είχα οδηγήσει εγώ τα πράγματα ώστε η εκλογή να γίνει από τη βάση, σήμερα θα ήταν η Μπακογιάννη αρχηγός", έλεγε σε όποιο δημοσιογράφο τον αποκαλούσε υπαρχηγό του Σαμαρά. Εξηγούσε μάλιστα στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του πώς κατάφερε να παγώσει το χαμόγελο της Ντόρας Μπακογιάννη όταν τον κάλεσε να του ζητήσει να ρίξει το βάρος του στην εκλογή της:
"Λοιπόν Δημήτρη θέλω να μιλήσουμε ξεκάθαρα. Με εμπιστεύεσαι να πορευθούμε μαζί;"
"Οχι, δεν σ’εμπιστεύομαι", απάντησε αφήνοντας εμβρόντητη την πανίχυρη τότε υποψήφια. Η Ντόρα Μπακογιάννη λέει ότι αυτός ο διάλογος δεν έγινε ποτέ. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πάντως επιμένει ότι αυτή ήταν η αρχή για να ξηλωθεί το "πουλόβερ" του γιγαντιαίου κομματικού μηχανισμού που ήλεγχε η σημερινή πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας."
Η αντιπροεδρία που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο σύμμαχό του σύντομα έγινε αντιληπτό από βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ ότι ήταν ένα διακοσμητικό αξίωμα. "Τις κεντρικές αποφάσεις τις παίρνει μόνος του ο πρόεδρος" λέει παλιό στέλεχος της Ν.Δ. που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Και λέει την αλήθεια γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι Δημήτρης Αβραμόπουλος διαφωνεί με τη σκληρή γραμμή ενατνίον του μνημονίου που έχει χαράξει από τον περασμένο Μάϊο η ηγεσία της Ν.Δ. Πολλοί στο κόμμα προβλέπουν ότι η δημόσια σύγκρουση των δύο αντρών βρίσκεται πολύ κοντά, και υποστηρίζουν ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος περιμένει την κατάλληλη στιγμή να μιλήσει ανοιχτά για "συναίνεση του πολιτικού κόσμου που είναι αναγκαία για να βγει η χώρα από τη βαθιά κρίση". Αλλοι πάλι εκφράζουν την άποψη ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα περιμένει μια πιθανή ήττα της Ν.Δ. σε εθνικές εκλογές για να επικρίνει την ηγεσία ότι κινήθηκε από την αρχή με λάθος τρόπο και υπέκυψε στην εύκολη στρατηγική του λαϊκισμού. Τα ίδια στελέχη λένε μάλιστα ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. θα επιθυμούσε να πρωταγωνιστήσει σε μία οικουμενική κυβέρνηση στην οποία οι βασικοί εταίροι θα ήταν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ισως θεωρεί ότι μία τέτοια προοπτική μπορεί να του εξασφαλίσει μια "μεταβατική"πρωθυπουργία.
Οποιος παρακολούθησε με προσοχή πώς κινήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην ηγετική του πρόβα στη Βουλή,  όπου αντικατέστησε τον Αντώνη Σαμαρά στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών θα καταλάβαινε ότι η φιλοδοξία του σίγουρα δεν είναι να παραμείνει διακοσμητικός αντιπρόεδρος. ‘Ο Αντώνης και ο Δημήτρης δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν φίλοι. "Ηταν και θα παραμείνουν για πάντα ξένοι" λέει στέλεχος που ήταν και παραμένει κοντά στον Κώστα Καραμανλή. Ρισκάρει μάλιστα την πρόβλεψη ότι όταν έρθει η ώρα των τελικών ξεκαθαρισμάτων στη δεξιά πολυκατοικία ο μεγάλος αντίπαλος του Αντωνη Σαμαρά δεν θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη όπως φοβόταν στο παρελθόν, αλλά ο σύμμαχός του στη συντριβή της, Δημήτρης Αβραμόπουλος

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: