Τρίτη

Αφύλαχτη η Ήπειρος - Πανηγυρίζουν οι "Τσάμηδες" - Ακινητοποιημένη όλη σχεδόν η αστυνομική δύναμη


gelas





Ακινητοποιημένος είναι ο μισός και πλέον στόλος αυτοκινήτων της ΕΛ. ΑΣ. στα Γιάννενα. Λόγω έλλειψης χρημάτων από το κράτος, δεν γίνονται επισκευές στα περιπολικά, με αποτέλεσμα σχεδόν έξι στα δέκα να είναι καθηλωμένα. Έτσι στην κυριολεξία η Αστυνομία έχει ξεμείνει από οχήματα!

«Είμαστε στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά όλες τις περιοχές του νομού και όλα τα τμήματα, όπως την Ασφάλεια, την Τροχαία κ.α.» υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Βαγγελής.


Όπως τόνισε, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχει η κατηγορηματική δήλωση, ότι «δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για λάμπες»!

Έτσι, μπαίνει «στοπ» σε βασικές ανάγκες οχημάτων, που πρέπει όμως να περιπολούν, σε ένα νομό με το μεγαλύτερο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην χώρα.
«Τα παλιάς τεχνολογίας περιπολικά αντέχουν κάπως ακόμη. Στα νέα όμως υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Μόνο τα λάδια μπορούν να αλλάξουν. Δεν γίνονται σέρβις, δεν γίνεται τίποτε, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν χρήματα. Παλέψαμε για να ανανεώσουμε το στόλο μας, αλλά στην πλειοψηφία του μένει ακινητοποιημένος».

Ακινητοποιημένες λόγω βλαβών, είναι το τελευταίο διάστημα και ορισμένες από τις μηχανές που χρησιμοποιούν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Σε λίγο, όπως σημειώνουν αστυνομικοί, δεν θα έχουν την δυνατότητα ούτε να ανταποκριθούν στα άκρως επείγοντα. «Θα περνάνε οι κακοποιοί από μπροστά μας και μεις θα τους κοιτάμε», σημειώνουν με νόημα.

Εκτός, όμως, από τα περιπολικά σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν σε όλα τα υλικά. Δεν υπάρχει μελάνι, δεν υπάρχει χαρτί για φαξ, χαρτί για τύπωμα, ακόμα και χαρτί υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: