Πέμπτη

Επίθεση με μολότοφ σε οικία αστυνομικών

Επίθεση αγνώστων με βόμβες Μολότοφ κατά της οικίας ζεύγους αστυνομικών με 4 ανήλικα παιδιά, πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 00.45', όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ στο σπίτι του ζεύγους, όπου βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, στη διασταύρωση επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και της οδού Μιχαήλ Δελίση.
Από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα, τρία κατεστραμμένα οχήματα, που ήταν σταθμευμένα έξω από την κατοικία των αστυνομικών. Η φωτιά κατασβέσθηκε τελικά από την Πυροσβεστική. Τα δύο από τα Ι.Χ. που κάηκαν ανήκαν στους αστυνομικούς, ενώ το τρίτο σε φιλικό τους πρόσωπο.
Όπως έγινε γνωστό από το ζεύγος των αστυνομικών που δέχθηκε τη βομβιστική επίθεση των αγνώστων, ο μεν σύζυγος φέρει το βαθμό του Αστυνόμου Α' και είναι διοικητής του Α.Τ. Γλυκών Νερών, ενώ η γυναίκα υπηρετεί στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Κερατέας. Το ζευγάρι διαμένει στη συγκεκριμένη οικία από το 1994.
Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης σοβαρά επεισόδια είχαν μετατρέψει για μια ακόμα φορά σε εμπόλεμη ζώνη την περιοχή της Κερατέας.
Αρκετοί τραυματισμοί, αλλά και λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων, ήταν ο απολογισμός των συγκρούσεων που ξέσπασαν όταν συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν με πέτρες καδρόνια και βόμβες μολότοφ στα συνεργεία αποκατάστασης του οδοστρώματος.
Οι κάτοικοι αντιδρούν στη κατασκευή ΧΥΤΑ, στην περιοχή και κρατούν αποκλεισμένες τις εισόδους της Κερατέας καθώς και τμήμα της λεωφόρου Λαυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου