Πέμπτη

H ΜΚΟ της μαμάς…


ΜΚΟ ΚΕΔΕ και διαφήμιση του ΤΤ...
 
Κύριος στόχος του ΚΕΔΕ είναι η προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης και μη βίας, με εργαλείο την Εκπαίδευση για την Ειρήνη, μέσω της ενδυνάμωσης των γυναικών, των νέων και της κοινωνίας των πολιτών. http://www.kede.org
Email : fotini.sianou@kede.org
Αντιγράφω από παλαιότερο άρθρο του antinews.gr :
Υπουργεία διαφημίζονται στη σελίδα της ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου!
Στη ΜΚΟ της μητέρας του πρωθυπουργού, Μαργαρίτας Παπανδρέου (ΚΕΔΕ – Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) δεν ενδιαφέρονται, πλέον, ούτε για τα προσχήματα. Δεν φτάνει που γεννάται μείζον θέμα ηθικής τάξης για τη χρηματοδότησή της από το ΥΠΕΞ, όταν αρμόδιος  υπουργός ήταν ο γιος της, αλλά και σήμερα  τα οικονομικά της φαίνεται να γνωρίζουν νέα άνθιση, καθώς στην ιστοσελίδα της οι διαφημιζόμενοι σε λίγο δεν θα χωράνε: Βλ:   http://www.kede.org/
Και τι σύμπτωση! Οι περισσότεροι είναι δημόσιοι φορείς και υπουργεία: ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η Hellenic Aid, η Γ.Γ. Νέας Γενιάς, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Εργασίας, αλλά και τα Τσιμέντα Χάλυψ, ο Α.Β. Βασιλόπουλος και το ίδρυμα  “A. G. Leventis” Foundation.
(Εξίσου προκλητικές για το δημόσιο αίσθημα ήταν και οι χορηγίες υπουργείων προς τη ΜΚΟ του Αντρίκου, για τις οποίες το Antinews είχε γράψει).
Η ΚΕΔΕ (Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) άλλαξε νομική μορφή και έγινε γυναικείο σωματείο – ΜΚΟ το 1999. Άλλη μία σύμπτωση είναι ότι το 1999 o Γιώργος Παπανδρέου δημιούργησε την ΥΔΑΣ , την υπηρεσία που ανέλαβε να χρηματοδοτεί  ΜΚΟ από τα δημόσια κονδύλια.
Η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου χρηματοδοτήθηκε για πολλές δράσεις, μεταξύ των οποίων για την «βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης της γυναίκας στη Καμπούλ» (Σ.Σ. ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι μετά από αυτό οι Αφγανές έσκισαν τις μπούργκες τους).  «Κορυφαία» πρωτοβουλία, όμως, θεωρούν την Winpeace, την «ειρηνευτική πρωτοβουλία γυναικών Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου».
Τρίτη σύμπτωση: το μέλος του Δ.Σ της ΜΚΟ της Μαργαρίτας που ανέλαβε τη σύσφιξη των σχέσεων με την Τουρκία, Γιούλη Τριτάκη, φέρει το ίδιο όνομα με τη διευθύντρια της Ypekyol Hellas, της αντιπροσωπείας της τουρκικής αλυσίδας ρούχων στην Ελλάδα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=124383.
Πρόεδρος του Δ.Σ της ΜΚΟ  της Μαργαρίτας είναι η Θεοδώρα (Ντόρα) Κόκλα μέχρι πρότινος τοποθετημένη περιφερειάρχης από τον Γιώργο Παπανδρέου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (εντελώς αξιοκρατικά, όχι επειδή ήταν φίλη της μαμάς). Η κυρία Κόκλα είχε απασχολήσει κι αυτή το ρεπορτάζ του Antinews πριν από λίγο καιρό,  όταν καταγγέλθηκε ότι έπινε κι έτρωγε σε μπαρ του Κολωνακίου και χρέωσε τον λογαριασμό στην γραμματεία της Περιφέρειας: Πεταλωτής και Κόκλα για ποτά και για ουίσκια
Winpeace
Το βιογραφικό της είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Τι να πρωτογράψουμε; Αντιγράφουμε μόνο δύο από τις τελευταίες ενδιαφέρουσες ιδιότητες:«…9/2009 – σήμερα : Απασχόληση στο γραφείο Εθνικών Κληροδοτημάτων της Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρεια Αττικής με αντικείμενο την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ιδρυμάτων και Εθνικών Κληροδοτημάτων.
10/2007 – 9/2009:
 Συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα, Βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέα του Τομέα Παιδείας υπεύθυνη για την παρακολούθηση των θεμάτων παιδείας και τη λειτουργία του Τομέα Παιδείας»..
(Για τις κ. Κόκλα και Δραγώνα διαβάστε κι αυτό: Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ εναντίον Δραγώνα)
Μεταξύ των μελών  του Δ.Σ της ΚΕΔΕ  είναι και η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ για θέματα ισότητας Φωτεινή Σιάνου, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Έφη Χαλάτση και η Αμαλία Σκέπερς  η οποία έχει τοποθετηθεί διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου (πιστεύουμε  μέσω opengov και όχι επειδή είναι φίλη της μαμάς).
Καμία δεν έχει μείνει  παραπονεμένη στη ΚΕΔΕ. Το πρώην μέλος της,  Αντιγόνη Καραλή Δημητριάδη, σήμερα έχει τοποθετηθεί σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι και αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών. Γιατί, άλλη μια σύμπτωση είναι ότι  στη ΜΚΟ ΚΕΔΕ είναι όλες σοσιαλίστριες.
Ελπίζουμε, τέλος, ότι η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών με 4.000.000  ευρώ προς τις γυναικείες ΜΚΟ που σχεδιάζεται, δεν έχει καμία σχέση με τις γυναικείες ΜΚΟ που σχετίζονται με τη μητέρα του πρωθυπουργού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

It's really very complex in this active life to listen news on TV, so I only use the web for that purpose, and obtain the latest information.
Look into my page :: salonia