Πέμπτη

Με τον λαό ή για τον ΛΑΟΣ

Εν μέσω χάους και μιας γενικότερα ανώμαλης πολιτικής κατάστασης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης φαίνεται να δικαιώνεται, καθώς μιλά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτό, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Από εκεί και πέρα όμως, οφείλουμε να προβούμε σε κάποιες οριοθετήσεις. Η μεταβατική κυβέρνηση που όπως όλα δείχνουν, θα σχηματιστεί, θα είναι ΔΟΤΗ, από την ΕΕ. Θα επιβάλλει, χωρίς να έχει επί τούτου καμία πολιτική νομιμοποίηση, νέους φόρους και χαράτσια, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πεινάσει και να υπονομευτεί ακόμα περισσότερο η εθνική μας κυριαρχία.
parelasi-laos1Κι όμως, ο ΛΑΟΣ επιμένει να συμμετάσχει σε συζητήσεις για ενδεχόμενη στήριξη ή και συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση. Και όλα αυτά, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός είναι απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση, διότι αντιλαμβάνεται τι θα επακολουθήσει εις βάρος του. Την ίδια ώρα, η αριστερά, μη μετέχοντας στις διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση, καρπώνεται τα πολιτικά οφέλη της εναντίωσης στο μνημόνιο αλλά και σε όλες τις πολιτικές που αυτό περιλαμβάνει. Μάλιστα, η αριστερά-χαμαιλέων, δεν διστάζει πια να μιλήσει και για πατριωτισμό, κάνοντας άνοιγμα στα δεξιά. Πλέον, το σταυροδρόμι για τον ΛΑΟΣ είναι η στήριξη ή η συμμετοχή σε μια εκ των προτέρων απαξιωμένη στα μάτια του λαού και δοτή κυβέρνηση, ή να αποτελέσει μια εθνική αντιπολίτευση, τώρα μάλιστα που η ΝΔ προσχώρησε και επίσημα στο μνημονιακό στρατόπεδο. Η σωστή επιλογή, είναι παραπάνω από προφανής.
Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, καλείται να συμμετάσχει σε μια απαξιωμένη κυβέρνηση, ή να αποτελέσει μια πραγματική εθνική αντιπολίτευση. Αν επιλέξει τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση που θα έχει απέναντί της τον λαό και τα εθνικά συμφέροντα, τότε σίγουρα ανοίγει το δρόμο για μια εκ των δεξιότερων αντιπολίτευση και σίγουρα θα δημιουργήσει κεντρόφυγες δυνάμεις στο ίδιο το εσωτερικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: