Σάββατο

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Νίκος Φελέκης ;




O Αγρινιώτης δημοσιογράφος και τ. εκδότης του "Κόσμου του Eπενδυτή" Νίκος Φελέκης, είναι ανάμεσα στους επικρατέστερους για να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι κάτι σαν «Παμπούκης» του Λουκά Παπαδήμου και όχι κάτι σαν «Μόσιαλος». Εξ' ου και ο Πρωθυπουργός, τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετήσει εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης.
Αυτή τη στιγμή, είναι άγνωστο αν ο εκπρόσωπος Τύπου θα καταλάβει θέση υπουργού ή υφυπουργού. Ωστόσο, ήδη, ακούγονται 4 ονόματα δημοσιογράφων.

Νίκος Φελέκης: Μέχρι πρότινος εκδότης- διευθυντής της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή». Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γ. Παπανδρέου και το «όλον ΠΑΣΟΚ». Τακτικός συνομιλητής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και η σύζυγός του- ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά. Έχει γραφτεί ότι είναι και εκ των λογογράφων του Γ. Παπανδρέου.
Παντελής Καψής: Υπήρξε επί μακρόν διευθυντής στα "ΝΕΑ" και στη συνέχεια διευθυντής στο "ΒΗΜΑ", όπου και παραμένει ως αρθρογράφος. Διατηρεί καλές σχέσεις με όλες σχεδόν τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ, τις σχέσεις του με τη ΝΔ δεν θα τις λέγαμε και άριστες. Το όνομά του είχε ακουστεί και στις τελευταίες εκλογές, για μια από τις θέσεις επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Άγγελος Στάγκος: Έχει θητεύσει σε πολλές διευθυντικές θέσεις εφημερίδων, προερχόμενος από το πολιτικό και διπλωματικό ρεπορτάζ. Υπήρξε (επί Σημίτη) και πρόεδρος της ΕΡΤ. Ήταν ένας από τους ιδρυτές της εφημερίδας «Ποντίκι». Σήμερα είναι σύμβουλος έκδοσης στην Καθημερινή.
Φοίβος Καρζής: Πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, με μεγάλη προϋπηρεσία σε εφημερίδες και ραδιόφωνα. Όταν ο κ. Παπαδήμος ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ήταν εκπρόσωπος τύπου της Ελλάδας στο Eurogroup. Σήμερα εργάζεται  στο Γραφείο Τύπου της Euro bank και σχολιαστής του Αθήνα 9,84.
Είχε ακουστεί και το όνομα του Κώστα Καλλίτση (πρώην διευθυντής στην "Ημερησία" και το "Έθνος", διευθυντής σύνταξης στην "Καθημερινή" και σήμερα διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Εθνικής Τράπεζας) αλλά o ίδιος μιλώντας στο Newpost το διέψευσε κατηγορηματικά.
Στην περίπτωση που δεν επιλεγεί τελικά δημοσιογράφος, για τη θέση του porte parole ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: