Παρασκευή

Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό!

Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Η εικόνα που μέχρι πρότινος χαρακτήριζε την Αργεντινή, πλέον χαρακτηρίζει και την Ελλάδα.
Χιλιάδες συνάνθρωποι μας στέκονται στην ουρά καθημερινά προκειμένου να πάρουν ένα πιάτο φαγητό, μία φέτα ψωμί και ένα μπουκάλι νερό. Και ενώ μέχρι πρότινος η πλειοψηφία -αν όχι όλοι- των απόρων ήταν άστεγοι, ναρκομανείς και αλλοδαποί, ανάμεσά τους πλέον συναντά κανείς απλήρωτους υπαλλήλους, συνταξιούχους και άνεργους κάθε ηλικίας.
"Συγκριτικά με πέρυσι, παρατηρείται.....
μια αύξηση της τάξης του 20% στους ανθρώπους που έρχονται στο συσσίτιο καθημερινά. Από τα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων και της Εκκλησίας, περνούν καθημερινά περίπου 2500 άτομα", λέει στο ΘΕΜΑ ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων κ. Γιώργος Αποστολόπουλος ενώ κάνει τονίζει πως η κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς μήνες.
"Το κράτος πρέπει να δραστηριοποιηθεί άμεσα. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη από είδος και όχι από χρήματα. Πρέπει επιτέλους οι έχοντες να σκεφτούν και όσους δεν έχουν. Και αν τώρα είναι πολλοί, σε λίγο καιρό θα γίνουν πάρα πολλοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: