Παρασκευή

Aτιμωτικά υπονοούμενα για τις Ε.Δ. από το νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ


Με ατιμωτικά υπονοούμενα για τις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες από χθες διοικεί και επιβεβαιώνοντας όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση διαρρέει εντός και εκτός Ελλάδος ότι προχώρησε στους αποκεφαλισμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί … ετοίμαζαν πραξικόπημα, ο νέος εκλεκτός της κυβέρνησης στην θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, εξέδωσε μια ημερήσια διαταγή – όνειδος.
Όνειδος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όνειδος για...
την θέση του αρχηγού του κορυφαίου στρατιωτικού επιτελείου, όνειδος για την Ελλάδα.

Αν νομίζει ότι με το να υιοθετεί τις θέσεις της κυβέρνησης περί «αποτραπέντος πραξικοπήματος» ξεπληρώνει γραμμάτια στον πραγματικό πραξικοπηματία, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, είναι πολύ γελασμένος.


Ιδού λοιπόν τι προβοκατόρικους χαρακτηρισμούς, ισχυρισμούς και υπονοούμενα διατυπώνει στην ημερήσια διαταγή που εξέδωσε προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.


Λέει λοιπόν κατ’αρχήν ο ανεκδιήγητος Κωσταράκος: «Δηλώνω ότι θα απαιτήσω από όλους απόλυτη συμμόρφωση προς το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους όπως επιβάλλει ο όρκος που όλοι δώσαμε».


Και πότε τέθηκε υπό αμφισβήτηση η συμμόρφωση των στελεχών προς το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους; Πώς μπορεί να αφήνει υπονοούμενα για επίορκους αξιωματικούς; Γιατί δηλώνει κάτι που στα 37 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας θεωρείται αυτονόητο;


Με την ίδια λογική έπρεπε να ζητήσει ή να «απαιτήσει» όπως λέει ο ίδιος αυστηρά, από τα στελέχη των Ε.Δ. να υπερασπίσουν την χώρα! Γιατί δεν το ζήτησε; Γιατί προτιμά να λερώνει τους αξιωματικούς με ανήκουστα υπονοούμενα!


Δεν αισχύνεται να φορά την στολή και να έχει την θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και να λέει τέτοια πράγματα;


Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό που είπε αρχικά. Συνέχισε να λερώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις λέγοντας τα εξής:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε δημοσιονομικά προβλήματα προσηλωμένες στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα…»

Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο αν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να ζητεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις «να μείνουν προσηλωμένες στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα».


Δηλαδή τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν εκτός από αυτό; Να κάνουν πραξικόπημα; Να κάνουν κόμμα;

Τι θα πει «στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα»; Πότε αρνήθηκαν να είναι προσηλωμένες στα στρατιωτικά τους καθήκοντα και ενίοτε να πεθαίνουν στο βωμό αυτών των καθηκόντων; Και όλα αυτά για να πει στους ξένους η κυβέρνηση ότι κινδυνεύει με πραξικόπημα και γι αυτό κάνει ότι κάνει;

Από το 1974 και μετά δεν υπήρξε ούτε μία φορά ημερήσια διαταγή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τέτοιες κουβέντες. Ούτε το 1974 όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν πολλά στελέχη που ήταν συμπαθούντες προς την προηγούμενη στρατιωτική κυβέρνηση.


Αυτός είναι ο νέος ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων; Μάλλον για πρόεδρος της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Χολαργού μας φαίνεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: