Παρασκευή

"Γιατί φεύγω από την Ελλάδα"


Οι νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα by AceVideos

Μετά τα εκτενή δημοσιεύματα για το δημοψήφισμα και τις επιπτώσεις του, το Reuters φιλοξενεί ρεπορτάζ με την ιστορία άνεργης που ετοιμάζεται για το εξωτερικό

Με τα μάτια στραμμένα στην Ελλάδα βρίσκεται το σύνολο της ευρωζώνης, μετά τις ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ενώ σε εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters παρουσιάζονται οι επιπτώσεις της ανεργίας που μέσα σε περίπου ένα χρόνο εκτοξεύτηκε στο 16% και οι προοπτικές που εξετάζουν νέοι και νέες στη χώρα μας.
Η εγκατάλειψη της οικογενιακής στέγης, των φίλων και των συγγενών αποτέλεσε τη μόνη λύση για την Αλίκη Κατσώνη. Παραιτήθηκε από τη δουλειά της, καθώς τα 750 ευρώ το μήνα αδυνατούν να καλύψουν τις πάγιες και διαρκείας μηνιαίες ανάγκες της και ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της για τη Ρώμη.
Ειδικότερα το βίντεο του Reuters ξεκινάει, δείχνοντας την Αλίκη Κατσώνη να πακετάρει τα πράγματά της από το διαμέρισμα της στην Ελλάδα, καθώς έξι χρόνια μετά την αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο και η διαρκής αναζήτηση για μία καλή επαγγελματική θέση ήταν ικανά να τη φέρουν σε απόγνωση.
"Είμαι δασκάλα. Τί έπρεπε να κάνω δηλαδή; Να συνεχίσω να φτιάχνω καφέδες και να στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να τακτοποιήσω τη ζωή μου; Έπρεπε άμεσα να βρω κάτι που θα με ευχαριστούσε, είμαι πολύ νέα και δεν πρέπει να το βα΄ζω κάτων", παραδέχεται η ίδια στην κάμερα του Reuters.
H ίδια προσθέτει στο πρακτορείο, γελώντας: "Αν είχα μια καλή δουλειά φυσικά και δεν θα έφευγα όμως με 750 ευρώ το μήνα δεν μπορώ".
Το ρεπορτάζ καταλήγει, σχολιάζοντας ότι "Η Αλίκη είναι μία από το πολλούς νέους και ταλαντούχους Έλληνες που δεν μπορούν να βρουν δουλειά.
Την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει νέα μέτρα λιτότητας, ολοένα περισσότεροι Έλληνες παίρνουν τη δύσκολη απόφαση, καθώς εκτιμούν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν και άλλο", ενώ υπεύθυνη του τμήματος εύρεσης εργασίας στην Manpower συμπληρώνει ότι: "Ακόμα και μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, σκέφτονται να φύγουν και έρχονται στο γραφείο μας για συμβουλευτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: