Τρίτη

Ποινική διωξη εναντίον Παπαγεωργόπουλου και Ζορπίδη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εις βάρος του πρώην δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών, Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των ..
οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.


 Παπαγεωργόπουλος: «Θα υπομείνω και αυτή την δοκιμασία» 

 Για πρωτοφανή επίθεση κάνει λόγο ο κ. Παπαγεωργόπουλος, σε δήλωσή του για την ποινική δίωξη. «Όλη μου η ζωή άλλωστε είναι μία δοκιμασία και μία προσφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 17 χρόνια αθλητής, σημαιοφόρος της Ολυμπιακής Ομάδος, 17 χρόνια βουλευτής, 2 χρόνια υπουργός, 12 χρόνια δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 4 χρόνια δέχομαι μία πρωτοφανή επίθεση για λόγους που πιστεύω ότι όλοι οι Θεσσαλονικείς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως, εύκολα αντιλαμβάνονται», τονίζει και προσθέτει: «Σήμερα ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν 1 εκ.€ των εισοδημάτων μου κατά τα τελευταία 12 χρόνια, όταν τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα έσοδα εμού και της οδοντιάτρου συζύγου μου ανέρχονται στο ύψος των 2,2 εκ €». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, μέσω ανακοίνωσής του διαβεβαιώνει πως απολύτως τίποτε το γκρίζο δεν υπάρχει στην υπόθεση αυτή και το μόνο που ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να προχωρήσει ταχύτατα η όλη διαδικασία. 

Μ. Ζορπίδης: «Είχα την ατυχία να γίνω αντιδήμαρχος και τραβάω του Χριστού τα Πάθη» 
 «Τα 6 εκ. ευρώ, είναι λογαριασμοί της εταιρίας μου, εδώ και 35 χρόνια, που απασχολεί 160 εργαζομένους. Είναι πολλά; Είναι όλα δικαιολογημένα, με τους λογιστές, στην εφορία… Αν δεν το καταλαβαίνουν, να πάμε να τους το εξηγήσουμε», δηλώνει ο κ.Ζορπίδης. Υποστήριξε πως το κύκλωμα θέλει απατεώνες και γι’ αυτό ευθύνεται όλο το σύστημα. «Είχα την ατυχία να γίνω αντιδήμαρχος και τραβάω του Χριστού τα Πάθη. Και έχω επίσης μια δεύτερη ατυχία: να έχω επιχείρηση. Δε γίνεται να υποφέρουμε εμείς, για λεφτά που έκλεψε κάποιος άλλος», καταλήγει.
 
 
 
«Έχω καταθέσει στις αρχές όλα τα οικονομικά μου στοιχεία, τα χρήματα δικαιολογούνται απόλυτα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα εδώ και 35 χρόνια", δήλωσε στο Ρ/Θ ο κ.Ζορπίδης.

Εναντίον του πρώην αντιδημάρχου οικονομικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σε τραπεζικούς λογαριασμούς του βρέθηκαν 6 εκατ. ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν σύμφωνα με το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας.

"Δουλεύω από μικρό παιδί και τον μισθό του αντιδημάρχου τον έδινα σε ένα παιδάκι από το Αφγανιστάν", είπε χαρακτηριστικά. είπε ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών.


Επισήμανε ότι ο ίδιος διετέλεσε αντιδήμαρχος οικονομικών μόνο ένα χρόνο , ότι δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας Π.Σαξώνη, στο όνομά του οποίου εντοπίστηκαν τραπεζικές καταθέσεις και στοιχηματικά κέρδη ύψους 3.500.000 ευρώ.

«Υπάρχει περίπτωση να είχα αντιληφθεί ότι έκλεβε και να μην το είχα αναφέρει στον εισαγγελέα και στον δήμαρχο;» αναρωτήθηκε οκ.Ζορπίδης.

Ο κος Σαξώνης έχει ήδη απολογηθεί για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παραμένει προφυλακισμένος από το Μάιο του 2010 στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών κος Ζορπίδης επιχείρησε να διαχύσει τις ευθύνες θέτοντας το ερώτημα για ποιο λόγο δεν κλήθηκαν να απαντήσουν στον ανακριτή οι πρώην δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από το 1993 ημερομηνία από την οποία κατά τον ίδιο τίθενται ζητήματα διαχείρισης.

Ερωτηθείς δε αν γνώριζε ότι ο πρώην Γ.Γ του δήμου κ.Λεμούσιας «έπαιρνε δωράκια» δήλωσε πλήρη άγνοια. «Αν το ήξερα θα έφευγε την ίδια στιγμή» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: