Παρασκευή

Σπίτια σε φτωχούς Λαρισαίους!

ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ

* Θα δημιουργηθεί δημοτικός οικισμός 80 κατοικιών στη Νεάπολη και θα παραχωρούνται έναντι μικρού ενοικίου


Συγκρότημα «Λαϊκών Κατοικιών» θα ανεγείρει ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, να στεγάζονται εκεί έναντι χαμηλού ενοικίου οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Τη σχετική εξαγγελία έκανε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξής του «Λάρισα Πόλη του Αύριο» που πραγματοποιήθηκε στο «Κτήμα Βερσαλίες».
Εκλεγμένοι, μέλη και φίλοι της παράταξης καθώς και εκπρόσωποι φορέων, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν για μια ακόμα χρονιά στην καθιερωμένη εκδήλωση και να διασκεδάσουν κόντρα στο κλίμα της εποχής.
Στην ομιλία του ο κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε «στα 13 γεμάτα χρόνια» που έκλεισε η παράταξη ως Δημοτική Αρχή στη Λάρισα, επισημαίνοντας ότι «προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Προσπαθήσαμε να βρισκόμαστε κοντά στα γεγονότα και στις εξελίξεις, κοντά στους δημότες. Ιδίως αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο. Ως Δήμος πρωτοπορούμε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, σε πολλές πόλεις μας αντιγράφουν. Συνεχίζουμε να μελετάμε και να σχεδιάζουμε παρεμβάσεις για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».
Και ο δήμαρχος συνέχισε προαναγγέλλοντας το έργο κατασκευής 80 περίπου κατοικιών σε δημοτικά οικόπεδα στη Νεάπολη, απέναντι από τις υφιστάμενες Εργατικές Κατοικίες. Θα πρόκειται για κτίρια των 4-6 διαμερισμάτων που εκτιμάται ότι συνολικά θα κοστίσουν περί τα 5 εκατ. ευρώ. Σ΄ αυτά θα στεγαστούν έναντι χαμηλού ενοικίου οικογένειες που θα επιλεγούν με βάση κριτήρια που θα οριστούν ώστε να ανακουφιστούν από τα προβλήματά τους.
Η ιδιοκτησία των διαμερισμάτων θα παραμείνει στον Δήμο και ανάλογα με την εξέλιξη των οικονομικών τους οι οικογένειες θα μπορούν να αλλάζουν και να εγκαθίστανται νέες.
Ο κ. Τζανακούλης, παρουσίασε επίσης επιγραμματικό απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής αλλά και κάποια σχέδια για το μέλλον της πόλης, επικεντρώνοντας στα έργα Πολιτισμού και αναφερόμενος στο «Μύλο» που «έχει πάρει το δρόμο του εντασσόμενος στο ΕΣΠΑ», στο Λαογραφικό Μουσείο για το οποίο «αναμένεται η απάντηση του υπουργείου για εκχώρηση της λειτουργίας του στο δήμο» και στην προοπτική αποπεράτωσης του κτιρίου στον παλιό ΟΥΗΛ όπου θα στεγαστεί το «Προσκήνιο Πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: