Σάββατο

Οι Αλβανοί εγκαταλείπουν άρον - άρον την Ελλάδα

Οι Αλβανοί εγκαταλείπουν άρον - άρον την Ελλάδα
Άρον άρον φεύγουν από την Ελλάδα οι Αλβανοί λόγω της κρίσης που πλήττει τη χώρα σύμφωνα με άρθρο που θα δημοσιευτεί αύριο στην έντυπη έκδοση του Economist και έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Το άρθρο ξεκινά περιγράφοντας μία σκηνή έξω από ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου οι μαθητές τελειώνουν το μάθημά τους, ενώ οι γονείς τους περιμένουν. Οι γονείς μιλούν αλβανικά, αλλά τα παιδιά του δημοτικού αν και είναι αλβανικής καταγωγής μιλούν μόνο ελληνικά και δεν έχουν πάει ποτέ στην πατρίδα τους. Τώρα όμως θα πάνε στην Αλβανία γιατί οι γονείς τους αναγκάζονται να επιστρέψουν λόγω των αντίξοων οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.


Τώρα όμως το «φάντασμα» της ανεργίας αναγκάζει τους Αλβανούς να επιστρέψουν στη πατρίδα τους. Το άρθρο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να καταγράφουν πόσοι Αλβανοί επαναπατρίστηκαν και οι αρχές της Αλβανίας ισχυρίζονται ότι είναι πολύ λίγοι.


Ωστόσο όπως αναφέρει το άρθρο πολλοί είναι οι Αλβανοί που σκέφτονται την επιστροφή και ακόμα περισσότεροι έχουν ήδη φροντίσει να βγάλουν τα χρήματά τους από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και να τα μεταφέρουν στην Αλβανία.


Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στη μεταφορά επιχειρήσεων από την Ελλάδα στην Αλβανία, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή πως οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στη σύγχρονη Αλβανία παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: