Κυριακή

Εγκαθετοι-αργοσχολοι ΚΚεδες προσπαθουν να διωξουν απο την Λαρισα το Εργοστασιο Γαλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ



Ξύλο στην πύλη του «Όλυμπος»
ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ «ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ


Ένταση, διαπληκτισμοί και χειροδικίες σημειώθηκαν χθες στην πύλη της γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος», όταν Λαρισαίοι αργοσχολοι ΚΚεδες ταχα απεργοί, εργαζόμενοι του εργοστασίου, ήρθαν στα χέρια με άλλους εργαζόμενους που κατέφθασαν από το εργοστάσιο της εταιρίας στα Τρίκαλα, για να πιάσουν δουλειά και να σπάσουν την απεργία τους. Οι Λαρισαίοι εγκαθετοι και  μισθωμενοι ΚΚεδες που παρισταναν τους εργαζομενους  - συνεπικουρούμενοι από στελέχη της Σεχτας  Γάλακτος, του Κοκκινου Εργατικού Κέντρου και του Π.Α.ΜΕ. - είχαν αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου από προχθές το βράδυ, εμποδίζοντας την παραλαβή γάλατος από βυτιοφόρα, πράγμα που συνέχισαν και χθες. Κάποια στιγμή – και αφού δεν έφεραν αποτέλεσμα διαβουλεύσεις μεταξύ των ιδιοκτητών αδελφών Σαράντη και των ΚΚεδων εκπροσώπων των των δηθεν εργαζομένων – εμφανίστηκαν στον χώρο δεκάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα με επιβάτες 40-50 περίπου εργαζόμενους από το εργοστάσιο των Τρικάλων, οι οποίοι απαίτησαν να μπουν στο εργοστάσιο και να πιάσουν δουλειά. Οι Λαρισαίοι απεργοί συνάδελφοί τους αντέδρασαν και λόγο με το λόγο η ένταση κορυφώθηκε, με αποτέλεσμα οι πιο θερμόαιμοι να έρθουν στα χέρια. Κάποια στιγμή μάλιστα -σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων- ένας οδηγός φορτηγού αποπειράθηκε να διαπεράσει τον κλοιό των απεργών, αψηφώντας τις αντιδράσεις τους. Μόλις έγινε αντιληπτός, κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του και τον κατέβασαν με το ζόρι από την καμπίνα του οδηγού, ενώ οι διαπληκτισμοί εντάθηκαν και διήρκεσαν αρκετή ώρα. Παρόντες, αλλά αμέτοχοι στη διένεξη, δεκάδες άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι παρέμειναν στον χώρο μέχρι αργά χθες το βράδυ. Έξω από το εργοστάσιο παρέμειναν όλη τη νύχτα χθες δεκάδες εργαζόμενοι - απεργοί, ενώ κρίσιμες θεωρούνταν χθες το βράδυ οι πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, καθώς αναμένονταν νέα φορτία γάλακτος για παράδοση - παραλαβή. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται και στα άλλα εργοστάσια - γαλακτοβιομηχανίες της εταιρίας στη Ροδόπη, την Πάτρα και το πρατήριο διανομής στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι -όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Λάρισας, αρχικουκουες Π. Λιόλιος - απεργούν και ζητούν να αποσυρθούν τα πρόσφατα μέτρα που εξήγγειλε η εταιρία και αφορούν σε μειώσεις μισθών, ουσιαστική κατάργηση 5ημέρου - 8ώρου, μειώσεις εργοδοτικών εισφορών κ.λπ.
Ολα αυτα σε μια αποπειρα των Μπολσεβικων να εξαφανισουν απο την Λαρισα καθε επιχειρηματια  και καθε επιχειρηματικη δραστηριοτητα με το επισημο Κρατος να παραμενει απαθης!!!Και μετα μιλαμε για επενδυσεις και θα ερθουν στην Ελλαδα και επενδυτες για να δημιουργησουν πλουτο.

ΑΙΣΧΟΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: