Πέμπτη

Μπλόκο σε φορτίο μαμούθ με χασίς




Ναρκωτικά ποσότητας-μαμούθ έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών. Οι άντρες του Λιμενικού ύστερα από άγρια καταδίωξη κατάφεραν να ακινητοποιήσουν στον θαλάσσιο χώρο της Αχαΐας ταχύπλοο που είχε εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα από την Αλβανία και μετέφερε ένα τόνο χασίς.

Υστερα από σκηνές που παραπέμπουν σε σενάριο χολιγουντιανής ταινίας οι λιμενικές αρχές της Πάτρας κατάφεραν να πιάσουν στα δίχτυα τους ένα ταχύπλοο, το οποίο μετέφερε δεκάδες σακιά γεμάτα χασίς. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μόλις ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε τις διωκτικές αρχές, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να ξεφύγει. Οταν μάλιστα κατάλαβε ότι ο κλοιός στενεύει, πήδηξε στη θάλασσα και μέχρι αργά χθες το βράδυ αγνοούνταν.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές της Πάτρας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι από την Αλβανία είχε ξεκινήσει ταχύπλοο που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Ελλάδα, στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση προκειμένου να εντοπιστεί και να πέσει στα χέρια των λιμενικών. Από την πρώτη στιγμή που το 11μετρο σκάφος, το οποίο έφερε δύο εξωλέμβιες μηχανές μεγάλης ισχύος (350 ίππων), μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα τέθηκε υπό παρακολούθηση. Αντρες από τα λιμεναρχεία Κέρκυρας, Λευκάδας και Πατρών, καθώς και από την Ασφάλεια, δεν το έχασαν στιγμή από τα μάτια τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το ταχύπλοο, αφού πέρασε από Κέρκυρα και Λευκάδα, εισήλθε στον Πατραϊκό κόλπο νωρίς χθες το πρωί. Οταν όμως ο χειριστής του αντιλήφθηκε ότι είχε εντοπιστεί, προσπάθησε να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει άγρια καταδίωξη, κατά την οποία οι άντρες του Λιμενικού αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητικές βολές. Ο χειριστής κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα οδήγησε το σκάφος κοντά στην ακτή, στη θέση Ρίζα Ναυπάκτου, και πήδησε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να αναζητείται. Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε ωστόσο ο οδηγός ενός βαν, ο οποίος περίμενε στην ακτή προκειμένου να φορτώσει το χασίς.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο Πατρών και ανακρίνεται. Το 11μετρο σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι, όπου για ώρες ολόκληρες οι λιμενικοί μετρούσαν εκατοντάδες πακέτα χασίς. Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, στο σκάφος ήταν φορτωμένα περισσότερα από 1.000 κιλά χασίς, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα υποπολυβόλο Καλάσνικοφ.

Από τις διωκτικές αρχές συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τόσο του χειριστή όσο και των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος, που περίμεναν μαζί με τον οδηγό του βαν να φορτώσουν τα ναρκωτικά και κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν από τα χέρια των αντρών του Λιμενικού την τελευταία στιγμή. Μετά τον εντοπισμό της ποσότητας-μαμούθ το Λιμενικό θεωρεί ότι έχει βρει την άκρη του νήματος που θα το οδηγήσει τους σκοτεινούς διαδρόμους μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: