Τετάρτη

Ένα εκατομμύριο ευρώ έβγαλε στο εξωτερικό βουλευτής!!!

Ένα εκατομμύριο ευρώ έβγαλε στο εξωτερικό βουλευτής!!!
Ένας ή μια βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πέρυσι τον Μαϊο, έβγαλε από την Ελλάδα το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Π. Νικολούδης.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στο πλαίσιο της συζήτησης για τα πεπραγμένα της Αρχής.
«Από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί και αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό, σε ό,τι αφορά τον πολιτικό κόσμο εγώ έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα», σημείωσε, δίχως να αποκαλύψει την ταυτότητα του μέλους της εθνικής αντιπροσωπείας που με τον τρόπο αυτό «έσωσε» τα χρήματά του.
Ο κ. Νικολούδης υπογράμμισε πως ότι «δεν με έχει ορίσει κανένας συνήγορο του πολιτικού κόσμου, ούτε των υπουργών και ούτε των βουλευτών και ούτε φιλοδοξώ να πάρω αυτόν τον ρόλο» για να εκφράσει τις διαφωνίες του σχετικά με την απόρριψη συλλήβδην των ευθυνών για την σημερινή κατάσταση στον πολιτικό κόσμο. «Διαφωνών με την αναζήτηση ενός αποδιοπομπαίου τράγου, δηλαδή, κάποιων ανθρώπων ή κάποιας τάξης, στην οποία θα βάλουμε πάνω όλα τα αμαρτήματα και όλες τις αιτίες, για να απαλλαγούμε εμείς από τις δικές μας ενοχές ή να νιώσουμε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προσπάθεια. Αυτό το πράγμα που συμβαίνει και να λένε ΄΄αυτοί που τα φάγανε΄΄ και να εννοούν ότι οι πολιτικοί τα φάγανε, εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο, όχι πια ως πολίτη, αλλά ως έναν άνθρωπο που έχει κάνει ελέγχους και έχει δείγματα στα χέρια του το τι συνέβη», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: