Παρασκευή

"Μην ταπεινώνουμε τους Ελληνες"

Τιμά τη χώρα μας στη Γαλλία και για μία ακόμη φορά δείχνει πόσο περήφανος είναι για την ελληνική του καταγωγή.

Ο «Beau Greque», όπως αποκαλούν στην Πόλη του Φωτός τον Νίκο Αλιάγα, μίλησε σε ένα από τα μεγαλύτερα γαλλικά περιοδικά, το «Le Point», για την κρίση και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. «Το να χτυπάμε τους Ελληνες είναι σαν να χτυπάμε την Ευρώπη... Μην ταπεινώνουμε τους Ελληνες» δήλωσε ο παρουσιαστής και συνέχισε: «Η πραγματικότητα της χώρας βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που παίζεται στις Βρυξέλλες. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί σημαντικά, η μεσαία τάξη έχει επιβαρυνθεί με φόρους και μας δανείζουν χρήματα με επιτόκια κυνικά και άδικα. Η μεσαία τάξη είναι αυτή που υποφέρει».

Μεταξύ άλλων, ο Ελληνας δημοσιογράφος μίλησε και για τα σχολεία στη βόρεια Ελλάδα που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τη θέρμανση όταν το θερμόμετρο έδειχνε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, τα συσσίτια αλλά και τον κατώτατο μισθό, που είναι πια 400 ευρώ. «Πλέον η πολιτική τάξη δεν εκπροσωπεί ούτε τις ανάγκες ούτε τις προσδοκίες της κοινωνίας» υποστηρίζει ο Νίκος Αλιάγας.

Οπως είναι φυσικό, τον σχολιασμό δεν θα μπορούσε να γλιτώσει η Γερμανίδα καγκελάριος: «Το να μας ζητούν να πουλήσουμε τα νησιά μας για να πληρώσουμε τα χρέη μας, όπως είπε η κ. Ανγκελα Μέρκελ, είναι απαράδεκτο για τη χώρα... Οπως και το να μας στέλνετε έναν Γερμανό επίτροπο, ενώ η Γερμανία ποτέ δεν μας αποζημίωσε για τα δεινά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: