Τετάρτη

Θεσσαλονίκη-1993: Αλήτη, Προδότη Σαμαρά!




«Αλήτη, προδότη, Σαμαρά» φώναζαν το 1993 τα γαλάζια αιγοπρόβατα. Σήμερα όσοι απέμειναν στην Πόλα (πρώην νέα δημοπρασία) είναι, όπως λένε τα τουρκουάζ φερέφωνα , έτοιμοι να υπερασπιστούν αυτόν τον αλήτη, τον προδότη.
Κατ’ αρχήν γαλάζιοι «ράμπο», το απόκομμα που παρουσιάζεται ως κόμμα, με το όνομα ΝΔ, επιχειρεί να σας κοροϊδέψει για άλλη μια φορά. Μιλάει λοιπόν για «προβοκάτσια», από αναρχικούς, αριστερούς κλπ. Προβοκάτσια ξέρετε τι θα πει; Είναι όταν κάποιοι καταστρέφουν αυτό που ανήκει στους ίδιους ή τους συμμάχους τους, για να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους. Ο όρος λοιπόν τα λέει όλα. Θέλουν στη ΝΔ να συσπειρώσουν εναπομείναντα πρόβατα μες το μαντρί. Αλλά ματαιοπονούν. Είστε κάτω από 20% και με τέτοια θα βρεθείτε κάτω από 3%. Μάλλον περάσατε δεύτεροι έτσι;
Αυτά βέβαια εντάσσονται στην νέαγραμμή αποπροσανατολισμού. Ξέρουν ότι είναι στα χνάρια του μπατσοκ. Διαλύονται. Ξέρουν ότι στην Ρόδο, κυνήγησε τους πολιτικούς ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ που τους είδε. Απόδειξη, ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας να μη τους κράξει. Μόνο οι διορισμένοι από το Σαμαρά στα Μουσεία, και η Πόλα τους απέμεινε.
Τα στελέχη τους λακίζουν κατά Καμένο μεριά. Ο πολύς κόσμος όμως, που αισθάνεται πολλαπλά προδομένος από την ηγεσία, φεύγει σωρηδόν προς την Εθνικιστικη Δεξια. Και ότι και να κάνετε, δε ξαναγυρνά.
Σαμαρά, θα έχεις «θερμή» υποδοχή όπου και να πας. Σε περιμένουν οι πρώην ψηφοφόροι σου στη γωνία, να σε φιλέψουν γιαούρτι, αυγά, πέτρες και άλλα προϊόντα της μάνας γης.

Οι λόγοι που θα το κάνουν; Ας πούμε μερικούς.
Κατ’ αρχήν υποσχέθηκες, αν θυμάσαι, να κάνεις αντιπολίτευση. Κορόιδεψες τον κόσμο λέγοντας όχι στην οικογενειοκρατία, όχι στο μνημόνιο, επαναδιαπραγμάτευση και άλλα. Τι έκανες; Στήριζες τον συμμαθητή σου. Είσαι στην κυβέρνηση τόσους μήνες. Όχι μόνο δεν κατάργησες κανένα χαράτσι, όπως έλεγες πριν, αλλά έβαλες ακόμα περισσότερα.
Καταληστέψατε τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι τα μόνα που χάνουν από το PSI. Οι ξένοι τοκογλύφοι και οι Τράπεζες παίρνουν στο ακέραιο τα χρήματα τους από το πακέτο. Έκοψες μισθούς, συντάξεις, έκανες απολύσεις, δημιούργησες χάος στο δημόσιο με την εργασιακή εφεδρεία (δικό σου έργο), εκβιάζεις τους εργαζόμενους με κατάργηση συμβάσεων, ξεπούλησες τη χώρα μαζί με τους πράσινους.
Είσαι γάγγραινα για τον τόπο. Πληγή. Ξεφτιλίστηκες, όταν είπες ότι δε θα υπογράψεις κανένα χαρτί παράδοσης της χώρας και την επομένη υπέγραψες. Είσαι επικίνδυνος και μπορεί να βάλεις τη χώρα σε περιπέτειες, φτάνει να έχεις την κουτάλα. Παρόλα αυτά δεν έχεις το θάρρος, αν και πατριδοκάπηλος, να πεις ένα όχι στους ξένους. Στέλνεις στρατό σε αποστολές του ΝΑΤΟ που στοιχίζουν εκατομμύρια, ενώ ταυτόχρονα ζητάς νέα χαράτσια., όπως αυτό στα ακίνητα και τα αγροτεμάχια.
Θα πει κάποιο μπλε μηρυκαστικό. Αυτά τα κάνει το μπατσοκ ο παπάς ό δήμιος. ΛΑΘΟΣ. Συμμετέχει, ψηφίζει και η Πόλα. Χωρίς μάλιστα τον Σαμαρά πολλά χαράτσια ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ. Άσε που ήδη θα είχαμε εκλογές.
Τα ίδια έλεγε ο συνένοχος του ο Λοβέρδος. Τι έλεγε: ότι αν πειράξουν τον ΓΑΠ θα γίνει ολοκαύτωμα. Χα, χα, θυμάστε. Αντίθετα, γιατί όλοι λένε, ότι πρέπει να τσακιστείς Αντώνη να φύγεις μαζί με τους λοιπούς δοσίλογους, αλλιώς θα γίνει επανάσταση; Ποιος λοιπόν, εκτός από τα ΜΑΤ , θα βγει να υπερασπιστεί προδότες; Αυτό είπα και τότε στο Λοβέρδο, αυτό λέω και τώρα.
Οι νεοδημοκράτες ξέρουν, ότι οι δυσαρεστημένοι πρώην ψηφοφόροι τους, θα γυρίσουν την πλάτη σε πουλημένα τομάρια. Θα τους κράξουν άγρια. Και προσπαθούν από τώρα να δικαιολογήσουν την οικτρή αποτυχία. Ο κόσμος θα πάει να εκφράσει την άποψη του, όπως έκανε, κάνει, ή θα κάνει σε όλους τους δοσίλογους.


Έχουμε κάθε δικαίωμα, αφού μας επιτίθεστε, αφού κάνατε αυτά. Και λίγα κάνουμε. Θα σας πούμε τη γνώμη μας. Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν σωπαίνουμε.


Κάτι τελευταίο: Το γιαούρτι το θέλεις Αντώνη
με πέτσα, ή χωρίς πέτσα;



Δεν υπάρχουν σχόλια: